Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене
Правила на форума
Добави отговор

Риба - на скарата - веднага след тигана!

31 Юли 2013, 10:39

Искам да споделя нещо, което научих от мои роднини от чужбина. В тяхната страна ядат много риба, често пържена. Няма какво да се лъжем, пърженото е много вкусно, но и много вредно. Така и с пържената риба.
Изпържихме акула, а след това я сложихме на скарата за няколко минути и от двете страни.
Бях учуден колко много мазнина изтече от пържената риба, която иначе щяхме да изядем сладко, сладко...
Опитвали ли сте да минете през скарата пържена риба и доволни ли сте от резултата? Ако не, опитайте, споделете :)

Re: Риба - на скарата - веднага след тигана!

31 Юли 2013, 11:02

Потекоха ми лигите. Много обичам риба, но не съм пробвала този трик :P Ще го направя много скоро.

Re: Риба - на скарата - веднага след тигана!

31 Юли 2013, 15:43

Има логика, но не е ли по-добре директно на скарата да ги сложиш? Вярно, пърженото е много вкусно, но...

Re: Риба - на скарата - веднага след тигана!

31 Юли 2013, 16:20

Има логика, но не е ли по-добре директно на скарата да ги сложиш? Вярно, пърженото е много вкусно, но...
И аз това щях да питам...Рибата не става ли много суха по този начин?

Re: Риба - на скарата - веднага след тигана!

31 Юли 2013, 19:54

Dior написа:
Има логика, но не е ли по-добре директно на скарата да ги сложиш? Вярно, пърженото е много вкусно, но...
И аз това щях да питам...Рибата не става ли много суха по този начин?

И аз съм чувал за това...Става суха, но понякога това е за предпочитане. Естествено, много зависи и от самата риба. Мазните риби като шарана не са добра идея за диетично хранене.

Re: Риба - на скарата - веднага след тигана!

02 Авг 2013, 14:42

Рибата, приготвена по този начин наистина става по - суха, но също и много вкусна, ако гарнирате с подходящия сос ;) дзадзики например

Re: Риба - на скарата - веднага след тигана!

05 Яну 2015, 13:49

Никога не съм пробвала да сложа рибата на скарата, след като съм я изпържила. Аз започнах да я готвя по по-различен начин напоследък рибата и много ми харесва, а и за щастие не става мазна. :)

Re: Риба - на скарата - веднага след тигана!

05 Яну 2015, 14:57

Интересно, а ако е панирана дали ще стане? Вчера си взех 2кг риба и се чудя как да я приготвя. :roll:

Re: Риба - на скарата - веднага след тигана!

06 Яну 2015, 12:45

аз я харесвам рибата директно на скарата, но по принцип съм по сухите меса. :)

Re: Риба - на скарата - веднага след тигана!

06 Яну 2015, 13:45

Трябва да го пробвам този метод, може да стане вкусно, ако наистина се запази вкуса на пържената риба и се махне мазнината ще е супер ;)
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2, 3