Споделеното удоволствие - двойно удоволствие. Кулинарни постижения. шивашки талант, градинарски тайни и всичко, с което запълвате свободното си време.
Правила на форума
Добави отговор

Re: Кухненско обзавеждане

17 Ное 2011, 15:15

Всичко предложено на снимките е страхотно! Аз наскоро првих ремонт и то не само на кухнята... Нещата опират основно до налично пространство и средства! После-дали си от домакините, за които кухнята е страст или не...и т.н. Това, което аз приложих предвид ограничението на средствата и пространството е - скромна кухня с ПДЧ материал в основен цвят-американски орех и допълващ по-светъл. Е не е кухнята, за която мечтая, но това можах да си позволя...

19 Ное 2011, 01:13

Margo написа:
qproin написа:трябва да е семпло и функционално според мен, направено от материали, които са лесни за поддръжка и почистване.

Като стана въпрос за семпло, какво ще кажете за котидж стила?
Така нареченият котидж стил съчетава неформалния характер на семплото обзавеждане с неутралното излъчване на меките тонове. Котидж кухните съчетават уют и топлина с практично разпределение на елементите, за да оформи гостоприемно и функционално помещение за семейството.

1.jpg

Старинните аксесоари и семпло обзавеждане създават текстурност на котидж помещенията. Винтидж акцентите са чудесно допълнение към интериорите. Състарените повърхности и изкуствено обработена с шкурка боя създават усещане за традиция и уют. В кухнята могат да се съчетаят модерни елементи с традиционно обзавеждане, за да се осигури удобство при работа в кухнята, като се редуцира студенината на съвременните интериори. Използват се основно дървесина, естествени материали и керамика, за сметка на метала и пластмасата.

2.jpg

Дървесината е основен материал за котидж кухните и най-често тя е оставена с оригиналните си краски. Връзката с природата е ос особена важност за обзавеждането на интериорите в този стил. Смесването на стилове, текстури и тонове е друга характеристика на котидж помещенията.

Не бих казала, че котидж стила влиза в графата семпло;)

08 Ное 2013, 14:13

Напоследък от новите предложения на магазините нищо не ми хваща окото, най- много някои от тези във винтидж стил :?

25 Ное 2014, 17:48

M.Tasheva написа:Напоследък от новите предложения на магазините нищо не ми хваща окото, най- много някои от тези във винтидж стил :?

Те не си подхождат с модерните домове, каквото и да си кажем, там нещата вече стават по-сложни според мен с едно такова обзавеждане. Все пак за щастие се предлага опцията кухнята сам да си я проектираш, което супер - прави се по твой вкус :)

05 Фев 2015, 12:01

Аз съм си харесала кухня с тези гърбове, които са от стъкло и отзад имат картинка, жестоки са просто! :)

05 Фев 2015, 13:08

Lili_pili написа:Аз съм си харесала кухня с тези гърбове, които са от стъкло и отзад имат картинка, жестоки са просто! :)

Аз имам такава, много е готина и ефектна :)

05 Фев 2015, 13:58

не ми харесват на мен новите кухни, предпочитам да си имам хубава голяма маса и там да си точа и меся.

05 Фев 2015, 15:40

Аз харесвам точно такива П-образни кухни, в които хем има много място, хем всичко е наблизо, докато при една от типа на Г може да се разхождаш 5 часа :mrgreen:
И разбира се точно по този повод, у нас пространството е такова, че не мога да събера П образна кухня, а само от Г образните ;(

05 Фев 2015, 17:37

S_Milenska написа:Аз харесвам точно такива П-образни кухни, в които хем има много място, хем всичко е наблизо, докато при една от типа на Г може да се разхождаш 5 часа :mrgreen:
И разбира се точно по този повод, у нас пространството е такова, че не мога да събера П образна кухня, а само от Г образните ;(

:lol: :lol: :lol: Ти уби направо с обяснение :) у анс кухнята е точно такава каквато искаш, малка и практична и съм си я направил с плот отпред, става точно на П :)

05 Фев 2015, 18:05

Lollipop написа:
Lili_pili написа:Аз съм си харесала кухня с тези гърбове, които са от стъкло и отзад имат картинка, жестоки са просто! :)

Аз имам такава, много е готина и ефектна :)

И аз много ги харесвам, но съм решил кухнята да я обзавежда бъдещата жена, все пак това ще е нейното царство :)
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2, 3, 4, 5, 6