Какво е лъжата? Как да се справим с патологичните лъжци?

Re: Познавате ли патологични лъжци и как се справяте с тях?

Мнениеот kalinka-kuku » 06 Мар 2016, 12:04

Подкрепям Локумът, не е редно да се прекалява с доверието, защото много често, хората на които се доверяваш се подиграват с доверието ти и зад гърба ти се присмиват и какво ли още не.
Аватар
kalinka-kuku

Мнениеот pavleta » 07 Мар 2016, 09:58

Докато разбереш, че някой те лъже и те прави на глупак, може да мине доста време. Но винаги истината излиза наяве. Колкото и да е добър в лъжите и манипулациите, идва момент, когато все за нещо ще го засечеш и ще лъсне пред теб с цялата си измислена същност. Оплитането в лъжите е неизбежно.
pavleta

Re: Лъжата като болест

Мнениеот Mon_ton » 10 Мар 2016, 14:54

pavleta написа:Който каже, че никога през живота си не е лъгал, не му вярвам! Няма начин! Дори и безобидна лъжа да е, пак е лъжа. Но при някои си болестно състояние. Ако не излъже нещо, няма да е той! :mrgreen:

И аз мисля, че всички сме лъгали понякога, това е факт, случва се и няма как да се избяга от това нещо, а и може би не бива. Все пак е част от човешката ни природа.
Аватар
Mon_ton

Мнениеот black » 10 Мар 2016, 15:41

Имам един познат, който няма ден, в който да не е излъгал. Това вече е болестно състояние за мен. Пълни глупости ръси и никой не му вярва, но той си продължава. Не знам дали разбира, че никой не го взима насериозно и никой не го смята за човек.
black

Мнениеот Pipilota » 11 Мар 2016, 15:56

black написа:Имам един познат, който няма ден, в който да не е излъгал. Това вече е болестно състояние за мен. Пълни глупости ръси и никой не му вярва, но той си продължава. Не знам дали разбира, че никой не го взима насериозно и никой не го смята за човек.

Той сигурно си мисли, че е супер велик. :mrgreen:
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Мнениеот Andrey » 29 Мар 2016, 11:07

Има и такива, които лъжат за добро утро. Сами се прецакват такива хора. Имам един познат, който лъже всеки за всяко нещо, все се опитва да се изкара невинен, много кадърен, много умен, много честен и подобни! А накрая остава и без приятели и без семейство, явно не е толкова умен за колкото се опитва да се изкара, нито за колкото се мисли.
Аватар
Andrey

Мнениеот fairy » 31 Мар 2016, 11:01

Andrey написа:Има и такива, които лъжат за добро утро. Сами се прецакват такива хора. Имам един познат, който лъже всеки за всяко нещо, все се опитва да се изкара невинен, много кадърен, много умен, много честен и подобни! А накрая остава и без приятели и без семейство, явно не е толкова умен за колкото се опитва да се изкара, нито за колкото се мисли.

Тия, където са все невинни и нищо на никого не правят, а все те страдат, не мога да ги понасям. Могат де те изкарат без вина виновен.
fairy

Мнениеот fawla » 12 Май 2016, 13:59

pavleta написа:Докато разбереш, че някой те лъже и те прави на глупак, може да мине доста време. Но винаги истината излиза наяве. Колкото и да е добър в лъжите и манипулациите, идва момент, когато все за нещо ще го засечеш и ще лъсне пред теб с цялата си измислена същност. Оплитането в лъжите е неизбежно.

В малка държава живем и всеки с всеки се познава. Наистина няма как да не излезе наяве лъжите. По един или друг начин се разбират. Познавам един, който лъже за всяко нещо, след месец - два се разбира каква е истината. Нищо не остава покрито. Начина е тотално да игнорираш подобни хора.
Аватар
fawla

Мнениеот mamina » 12 Май 2016, 14:09

Да, най-добре да си нямаш работа с патологични лъжци. Все ще те забъркат в някоя каша да се чудиш как да се измъкнеш после. Току-виж ти спретнали и една хубава интрига.
mamina

Мнениеот Локумът » 18 Юли 2016, 15:30

mamina написа:Да, най-добре да си нямаш работа с патологични лъжци. Все ще те забъркат в някоя каша да се чудиш как да се измъкнеш после. Току-виж ти спретнали и една хубава интрига.
Това е много вероятно,те си живеят в техен си свят, в който те замесват без и да очакваш, може да се окажеш и такъв и онакъв..
Аватар
Локумът

ПредишнаСледваща

Назад към Мнения и въпроси на читатели, свързани с психология, психиатрия и сексология