Какво е лъжата? Как да се справим с патологичните лъжци?

Re: Кои зодии лъжат най-много? - III част

Мнениеот FramarModRosi » 29 Мар 2013, 16:35

Кои зодии лъжат най-много? III част
Ако вярвате в астрологията, или ако просто имате време за губене, предлагаме ви да прочетете кои зодии лъжат най-много? И така…продължаваме. Препоръчително е да не се чете от сърдити, а само от духовити!

Стрелец
Стрелците не са добри лъжци и определено може да им се вярва. Стрелците могат да провалят плановете ви и да ви създадат неприятности с настояването си всичко да бъде откровено. Те обаче са малко мързеливи, така че ако има нещо, за което да се усъмните в тях, това са "спешните им ангажименти" всеки път, когато искате да ви свършат някаква работа.

Козирог
Може да вървят с рогата напред и често да проявяват труден характер, но козирозите не умеят и не желаят да лъжат особено често. Може обаче и да послъжат, особено що се касае до състезателната им природа и вечното им желание да изпреварват. Лесно ще заловите измамата, тъй като козирозите не са особено добри в прикриване на следите. И все пак, бъдете готови за неочаквани изненади.

Водолей
Противно на очакванията, водолеите няма да ви подлеят вода. Напротив, славят се като изключително честни и обикновено се опитват да бъдат етични във всичко, с което се захванат. Понякога обаче проявяват една друга характерна за тях черта - склонността да клюкарстват. Едва ли това ще бъде злонамерено, но в някои случаи би могло да ви постави в доста неудобни ситуации.

Риби
Рибите са мълчаливи и скромни, но не си мислете, че никога не биха излъгали. Ако излъжат, то най-вероятно лъжата ще бъде продиктувана от вроденото им чувство за несигурност. Рибите не са лоши, но за съжаление са твърде склонни да завиждат, дори и да няма причина за това. И тъй като мислят ексцентрично и объркано, подобни ситуации могат да ги подхлъзнат към удари под кръста. Едва ли ще осъзнават точно какво правят.
FramarModRosi

Re: Кои зодии лъжат най-много? - I част

Мнениеот IVRO » 18 Апр 2013, 13:33

Рибите и лъжи? Явно за тях много важи приказката "тихите води са най-дълбоки" :P
IVRO

SCI - пирамидата лъжа ли е или болест?

Мнениеот mirodent » 02 Юни 2013, 13:05

Поканиха ме за клиент на SCI - пирамидата ( www.sci.sc )и в ентусиазма си, без особено размисляне, анализиране, се хванах за клиент.
После вникнах, че са абсолютна пирамида и промиване на мозъци.Не им се връзвайте ами им прочетете много внимателно ОБЩИТЕ УСЛОВИЯ.Ще видите че се разминават с големите им приказки на презентациите и за задължителните две карти които трябва да продадете , за да си върнете 50-те лв. първоначална вноска.
Дали SCI - пирамидата е болест или лъжа, преценете сами. ;)
Аватар
mirodent

Re: Лъжата като болест

Мнениеот denkaruseva » 03 Юни 2013, 16:42

Лъжата идва естествено тогава, когато се опитваме на покрием високите изисквания на околните. Тя ще спре да ни тормози, щом спрем да търсим одобрение, а отстояваме собствените си позиции...
denkaruseva

Re: SCI - пирамидата лъжа ли е или болест?

Мнениеот Golfie » 07 Авг 2013, 15:56

mirodent написа:Поканиха ме за клиент на SCI - пирамидата ( http://www.sci.sc )и в ентусиазма си, без особено размисляне, анализиране, се хванах за клиент.
После вникнах, че са абсолютна пирамида и промиване на мозъци.Не им се връзвайте ами им прочетете много внимателно ОБЩИТЕ УСЛОВИЯ.Ще видите че се разминават с големите им приказки на презентациите и за задължителните две карти които трябва да продадете , за да си върнете 50-те лв. първоначална вноска.
Дали SCI - пирамидата е болест или лъжа, преценете сами. ;)

Ооооооооо, колега излъган, как сте :)
И аз имах подобен проблем, сега съм с карта и 50 лева назад, звънят ми с всякакви предложения от козметични салони и глупости, разчитат, че като съм руса и съм жена, мога да сглупя повече от 1 път месечно. Вече бягам от тия, като дявол от тамян!
Golfie

Познавате ли патологични лъжци и как се справяте с тях?

Мнениеот MGB » 29 Апр 2014, 14:21

Наскоро започнах да осъзнавам колко голям е процента на патологичните лъжци? :o :o :o А кои са патологичните лъжци? Нали се сещате има една приказка: Като ти каже добър ден и се обръщаш да погледнеш къде е слънцето, именно :!: за тези хора говоря, които често (според мен) не се усещат кога и защо всъщност лъжат, но го правят!

Имам поне десетина подобни познати, говорят много и все небивали истории, е, как да им повярваш?! :roll: А какво се случва ако човека до теб се окаже патологичен лъжец? :shock: Как бихте се справили в подобна ситуация?

Всъщност се оказва, че преди години съм била с такъв човек, но чак сега разграничавам патологичния лъжец от обикновения :mrgreen: , който гледа да скрие къде е бил снощи, например! Вие имате ли такива приятели, режете ли ги, когато разберете, че ви лъжат или ги оставяте да се филмират и живеят в техния си свят? :?
MGB

Re: Познавате ли патологични лъжци и как се справяте с тях?

Мнениеот dDedov » 29 Апр 2014, 14:24

За мене това си е убийствено его, точно този тип лъжци, с всичките си усилия се напъват да направят впечатление, но накрая излизат смешни, жалки направо! Ама какво да им бера кахъра :?: оставям ги да си живуркат както сметнат за правилно!
dDedov

Мит ли е всичко, което знаем за мимиките на лицето на лъжеца?

Мнениеот exotic » 28 Окт 2014, 14:20

Чувала съм доста и различни неща за това как изглеждат хората, когато лъжат!
За съжаление малко от тях са ме спасили да не падна в капана и повечето за мен са мит. :!: Има и нещо друго, хората стават все по-нагли и лъжат все по-безскрупулно и поради тази причина отпадат правилата за мимиките, изписващи се на лицето на лъжеца :idea:

За едно съм сигурна, ако носовете ни растяха с всяка лъжа,
lier.jpg
lier.jpg (65.22 KiB) Прегледано 1486 пъти
щеше не само да е по-лесно, но и някои хора щяха да помитат всичко около себе си с един замах :lol:

Хората постоянно лъжат, а моята работа е да се убеждавам в това, та смятате ли, че дрезгавия глас, шарещите очи, чупенето на пръсти, заекването, промяната в интонацията на гласа могат да са аларма за лъжеца или са чисто и просто митове :? Какви са мимиките на лицето или жестовете на тялото, които вие сте забелязали, че хората правят, когато лъжат :?:
exotic

Re: Мит ли е всичко, което знаем за мимиките на лицето на лъжеца?

Мнениеот Bambaa » 28 Окт 2014, 14:24

Бях чела в едно списание, че когато мъжете лъжат се усмихват леко, като лявото ъгълче на устата е по-повдигнато :!: не го смятам за истина, по-скоро допълвам митовете :D а истината според мене е, че има хора и хора, както казваш навъдили са се много безскрупулни лъжци, но има и по-притеснителни хора, които биха реагирали по този начин, които ти твърдиш, че е мит! ;)
Аватар
Bambaa

Re: Мит ли е всичко, което знаем за мимиките на лицето на лъжеца?

Мнениеот ivoblinc » 30 Окт 2014, 16:07

е има някои неща, които доста се връзват, затова като лъжа толкова добре си го представям и влизам в ситуация, че после си мисля, че е истина :D
ivoblinc

ПредишнаСледваща

Назад към Мнения и въпроси на читатели, свързани с психология, психиатрия и сексология