Какво е лъжата? Как да се справим с патологичните лъжци?

Re: Познавате ли патологични лъжци и как се справяте с тях?

Мнениеот fawla » 17 Май 2015, 11:03

Локумът написа:
fawla написа:Вече ми се иска да излъжа някой, ама от сърце и душа! :lol:
Давай, не се срамувай, лошо няма да послъгваш от време на време. :mrgreen:

Толкова хора злоупотребяват и постоянно лъжат, защо и аз да не го правя, то се е видяло, че живеем в такива времена, най-малкото, повечето ни взаимоотношения и добри обноски са лъжа.
Аватар
fawla

Re: Могат ли лъжите да влияят на здравето ми?

Мнениеот Lisica » 17 Май 2015, 12:10

qwerryyy написа:
Lisica написа:
Локумът написа:Бе като си повярваш вече няма какво да ти попречи на здравето, там вече става въпрос за идиотизъм :)

Имам много познати, които си вярват в лъжите, чак е смешно като ги видиш какви безумия говорят само и само да бъдат интересни на околните.

Аз също познавам хора, които освен че лъжат, ами те и убеждават, че ти грешиш, тяхната лъжа е по-истинска! :?

Смятам, че това вече е болестно състояние, а не както при автора на темата - човекът явно е по-скоро в стрес, отколкото да е ненормален лъжец.
Аватар
Lisica

Мнениеот Kaya » 18 Май 2015, 10:56

Някой пробвал ли е да ги игнорира? Колкото повече свобода им даваме и се интересуваме от това, какво правят, толкова по-лошо става положението и те са по-мотивирани да говорят още повече глупости.
Ако си знаете цената, значи се е налагало да я казвате на някого.
Аватар
Kaya

Мнениеот Elica » 18 Май 2015, 12:06

Kaya написа:Някой пробвал ли е да ги игнорира? Колкото повече свобода им даваме и се интересуваме от това, какво правят, толкова по-лошо става положението и те са по-мотивирани да говорят още повече глупости.

Туко виж станат по-настоятелни, но става да - убий глупака с мълчание, добра стратегия. :mrgreen:
Аватар
Elica

Мнениеот fawla » 22 Май 2015, 10:33

Всяка лъжа е лично решение...
Аватар
fawla

Мнениеот qwerryyy » 26 Май 2015, 12:59

fawla написа:Всяка лъжа е лично решение...

И лично отношение към някой, което е най-гадното. Аз не обичам да ме лъжат и избягвам да лъжа хората, много е глупаво, като не ти харесва нещо, има си начини да го кажеш в прав текст.
Аватар
qwerryyy

Мнениеот kauda » 24 Юни 2015, 14:37

Лъженето чисто физически не е приятно, стига се до потене, изнервяне, паника дори, не е необходимо да се стига до там, за да се спести някоя истина, ако е важно е необходимо да бъде казано в прав текст. :) Е в този случай е сладко! :) Да се включи да каже какво е станало? )
Аватар
kauda

Мнениеот fawla » 30 Юни 2015, 16:15

Kaya написа:Някой пробвал ли е да ги игнорира? Колкото повече свобода им даваме и се интересуваме от това, какво правят, толкова по-лошо става положението и те са по-мотивирани да говорят още повече глупости.

Убий глупака с мълчание, надали ще стане ;)
Аватар
fawla

Мнениеот red_eyes » 02 Юли 2015, 13:00

fawla написа:

Убий глупака с мълчание, надали ще стане ;)

Не, те са като латерни, затова единствения вариант е да стоим колкото се може по-далеч от тези хора или да им покажем по възможно най-милия начин, че никак не сме заинтересовани от това, което бълват като инфо :idea:
Аватар
red_eyes

Мнениеот Slavena » 02 Юли 2015, 13:15

Защо трябва да е мил начина, директно трябва да им се казва !
Slavena

ПредишнаСледваща

Назад към Мнения и въпроси на читатели, свързани с психология, психиатрия и сексология