Бягане, упражнения у дома, поддържане на формата, аеробика, плуване, кардио тренировки, други спортове
Правила на форума
Добави отговор

Re: Как се справяте с болките в гърба, когато го чувствате изморен?

14 Яну 2015, 11:46

Неправилната стойка пред компютъра ми донеса болки в целия гръб. Личната лекар и каза на всеки час да имам поне 5 минути ставане и раздвижване. Посъветваме и всяка сутрин да се разтягам с някакви елементарни движения, каквито правихме по физическо едно време.

Re: Как се справяте с болките в гърба, когато го чувствате изморен?

14 Яну 2015, 12:23

Не е удобено, когато имаме такава работа на бюро. Аз работя в магазин на касата и не е по-различно, през целия ден съм седнала, поне по 10 часа. После едва успявам да си почина, най-сериозни болки имам в кръста.

Re: Как да се избавим от болките в кръста,гърба,врата и ...

23 Яну 2015, 15:17

брей, много интересни тези упражнения и наистина изглеждат лесни. Дори и да не са с лечебна цел пак са ОК за хора, които по цял ден стоят седнали, за да изразходят малко енергия и да разпънат мускулите си :)

23 Яну 2015, 15:47

Супер, по цял ден стоя седнал и въпреки тренировките не успявам да се справя с болежките в гърба и кръста, ще пробвам тези упражнения.

Рефлекторните упражнения помагат ли и при болки в гърба?

24 Яну 2015, 13:32

Преди време бях чувала за рефлексологията като наука, но никога не съм задълбавала в това, тъй като не съм изпитвала нужда от някакво по-различно и алтернативно лечение. :!:

До сега бях чувала само за рефлекторни упражнения върху стъпалата
Reflexology.jpg
Reflexology.jpg (19.39 KiB) Прегледано 748 пъти
и се изненадах се като разбрах, че някои правят и рефлекторни упражнения върху ръцете си, като те явно трябва да повлияят на гърба. :idea:
От няколко дни усещам много силни болки в гърба и раменете, които до сега не съм изпитвала и нямам идея на какво могат да се дължат. :( Много се надявам да не продължи всичко това дълго и затова реших да опитам с рефлекторни упражнения, :idea: но знам, че всичко това не е много безобидно и има шанс да се нараня повече, отколкото да си помогна :?: :D

Знаете ли как точно трябва да се изпълняват рефлекторните упражнения върху стъпалата, за да помагат при болки в гърба и без да оказват негативно влияние върху други части от тялото :roll:

Re: Рефлекторните упражнения помагат ли и при болки в гърба?

24 Яну 2015, 13:35

Не мисля, че може да се навредиш, по-скоро с натиска се стимулира определен орган или част от тялото, което не смятам, че може да бъде вредно, особено ако нямаш други отклонения :idea: ;)

24 Яну 2015, 13:59

Такива неща не пробвам аз честно да ви кажа, както и разни точкови масажи, вижда ми се по-опасно, отколкото полезно :)

25 Яну 2015, 10:05

И аз съм бъзла, не бих избрала такъв тип упражнения, пък който иска да се пробва.. :))

Re: С гимнастика можем да подобрим или да влошим болките в гърба и кръста?

29 Яну 2015, 14:19

Зависи от гимнастиката, ако е съобразена с нашето състояния няма проблеми, но ако си правим експерименти като нищо да се подредим, така че всъщност бих казал "да" на въпроса, защото ние българите обичаме да си пробваме, защото видиш ли на бай Иван от съседното село тва му помогнало :)

29 Яну 2015, 18:06

СПоре дмен особено ако имаш шипове няма спасение от болката .. :|
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9