Кои играчки смятате за опасни за вашето дете?

Ваксини и имунизационен календар, лекарства и добавки, козметика, симптоми и здравни проблеми, посещение при лекар

Re: Кои играчки смятате за опасни за вашето дете?

Мнениеот Pipilota » 13 Яну 2016, 10:47

Anka написа:Интересно за едно дете на 1,6г. как точно го учиш на възпитание, моля ти се.

хахах ;) С БОЙ разбира се, как иначе. :) Малките деца трудно приемат от дума, затова и нещата трябва да са обезопасени спрямо тяхното развитие, а не според това, кой какво мисли и вижда.
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Мнениеот S_Milenska » 13 Яну 2016, 15:08

PasDeDeux написа:=
Ние говорим за едно нормално дете, в крайна сметка, не за хиперактивни или такива, които имат някакви сериозни пропуски във възпитанието, то на такива и усмирителна риза да им сложиш, пак ще им е малко.

Да, де ние за нормални деца говорим. Ненормално дете е това, което стои като камък по цял ден.
Аватар
S_Milenska

Мнениеот black » 01 Мар 2016, 16:10

За един рожден ден на моя син купих голям брой балони и на опаковката отвън пишеше, че са забранени за деца под 7 години. Много се зачудих, нали децата се кефят на балони и заради тях ги купуваме. Като се зачетох по-подробно, разбрах, че е забранено да ги надуват, да не би да ги глътнат или да се задавят.
black

Мнениеот rabotnata pchela » 07 Мар 2016, 18:02

black написа:За един рожден ден на моя син купих голям брой балони и на опаковката отвън пишеше, че са забранени за деца под 7 години. Много се зачудих, нали децата се кефят на балони и заради тях ги купуваме. Като се зачетох по-подробно, разбрах, че е забранено да ги надуват, да не би да ги глътнат или да се задавят.

Нормално, ти да не мислиш, че надути са опасни. :lol: :lol: :lol: :lol:
Аватар
rabotnata pchela

Мнениеот fairy » 12 Мар 2016, 15:53

rabotnata pchela написа:
black написа:За един рожден ден на моя син купих голям брой балони и на опаковката отвън пишеше, че са забранени за деца под 7 години. Много се зачудих, нали децата се кефят на балони и заради тях ги купуваме. Като се зачетох по-подробно, разбрах, че е забранено да ги надуват, да не би да ги глътнат или да се задавят.

Опасни са :grin: като се спука, може да предизвика сърцебиене :grin:
fairy

Мнениеот Lisica » 15 Мар 2016, 15:28

fairy написа:
rabotnata pchela написа:

Опасни са :grin: като се спука, може да предизвика сърцебиене :grin:

Има голям смисъл и логика в това. :) Направо трябва да ги пълнят само с хелий, че те мисля се спайдушват твърде бързо и не е необохдимо да се пукат. :lol:
Аватар
Lisica

Мнениеот mamina » 22 Мар 2016, 10:51

Аз по-скоро се притеснявам не от качеството им или от какво са направени. Малко ми е притеснено като виждам, че синът ми все залита към оръжията. Играчки, но оръжия. Знам, че момчетата ги влече това, но имам чувството, че може да му повлияе занапред да стане агресивен и войнствен.
mamina

Мнениеот Kaya » 20 Апр 2016, 11:38

mamina написа:Аз по-скоро се притеснявам не от качеството им или от какво са направени. Малко ми е притеснено като виждам, че синът ми все залита към оръжията. Играчки, но оръжия. Знам, че момчетата ги влече това, но имам чувството, че може да му повлияе занапред да стане агресивен и войнствен.

На мен това ми се вижда огромна глупост. Видиш ли, няма да има играчки оръжия и ще е много добро дете, няма да ходи на бойни изкуства, или на друг спорт, свързан с подобни неща, за да не стане агресивно. Но може вкъщи да си играе на някакви други неща, това е мило и кротко. Какво значение има?!? Мисля, че твърде глупави смятаме нашите деца.
Ако си знаете цената, значи се е налагало да я казвате на някого.
Аватар
Kaya

Мнениеот Pipilota » 20 Апр 2016, 12:04

Kaya написа:
mamina написа:Аз по-скоро се притеснявам не от качеството им или от какво са направени. Малко ми е притеснено като виждам, че синът ми все залита към оръжията. Играчки, но оръжия. Знам, че момчетата ги влече това, но имам чувството, че може да му повлияе занапред да стане агресивен и войнствен.

На мен това ми се вижда огромна глупост. Видиш ли, няма да има играчки оръжия и ще е много добро дете, няма да ходи на бойни изкуства, или на друг спорт, свързан с подобни неща, за да не стане агресивно. Но може вкъщи да си играе на някакви други неща, това е мило и кротко. Какво значение има?!? Мисля, че твърде глупави смятаме нашите деца.

Сега се сещам имаше една картинка в 9gag, Countra strike vs. Tetris. Ако играеш игри с насилие, ставаш убиец, а ако играеш тетрис ставаш ли архитект? :lol:
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Мнениеот iwoni » 20 Апр 2016, 12:42

Едва ли ще станеш архитект, но е доказана връзката между игрите с насилие и поведението на децата. Не е масова психоза, но не е и за подценяване. Макар че малко вероятно ми изглежда една игра да предизвиква престъпни желания :pistoldouble:
iwoni

ПредишнаСледваща

Назад към Здравето на децата