С какво облекчавахте децата докато им растяха зъбки?

Ваксини и имунизационен календар, лекарства и добавки, козметика, симптоми и здравни проблеми, посещение при лекар

Re: Камилия: как да облекчим детенцето при никнене на зъбки?

Мнениеот rabotnata pchela » 05 Мар 2015, 16:11

И на мен ми хареса, няма мазане, няма бъркане с устата с мръсните пръсти, няма и ефект за 2 часа и после старата песен на нов глас. Много добро решение при проблемни зъбки! :!:
Аватар
rabotnata pchela

Мнениеот Anka » 05 Мар 2015, 16:41

Който не е минал през ужаса на порастването на зъбите не знае за какво става въпрос направо! :mrgreen: Брат ми беше кошмар, когато му растяха зъбите, зачервено гърло, болки, ужас, ужас, колко антибиотик изпи, докато разберем, че всичко е от зъбите. Почна да пие по схема камилия и отшумяха нещата :)
Аватар
Anka

Мнениеот Slavena » 05 Мар 2015, 17:43

Ползвахме го като растяха зъбите на сина ми, даже още не са пораснали всички и ако имаме нужда пак бих взела, защото е кошмарно да виждаш как детето се мъчи.
Slavena

Мнениеот Kaya » 06 Мар 2015, 12:20

Slavena написа:Ползвахме го като растяха зъбите на сина ми, даже още не са пораснали всички и ако имаме нужда пак бих взела, защото е кошмарно да виждаш как детето се мъчи.

Така е на това никой не издържа ;( Аз също съм много доволна, ако имам още деца сигурно още от 5-тия месец ще се заредя с една опаковка да има под ръка по всяко време за всеки случай. Единственото, за което се чудя, дали може да се използва за облекчаване на по-голяма възраст :roll:
Ако си знаете цената, значи се е налагало да я казвате на някого.
Аватар
Kaya

Re: С какво облекчавахте децата докато им растяха зъбки?

Мнениеот Rali_hr » 04 Юни 2015, 14:14

Едно гелче бях взела на бочко и добре действаше, но преди години нямаше голям избор, но за температура давах и панадол или при силни болки и неразположение.
Аватар
Rali_hr

Re: Кога изникват зъбите при бебетата ?

Мнениеот mamina » 19 Яну 2016, 11:58

Синът ми не е бебе, вече е на 10 г., но малко се притеснявам, защото не е сменил кучешките и кътниците. Нормално ли е това и основателно ли е притеснението ми?
mamina

Мнениеот Malina » 19 Яну 2016, 12:43

mamina написа:Синът ми не е бебе, вече е на 10 г., но малко се притеснявам, защото не е сменил кучешките и кътниците. Нормално ли е това и основателно ли е притеснението ми?

Нормално е да се сменят зъбите до около 13 години, особено пък кътниците, точно навреме си падат зъбите на детето. А и като се замислиш на нас като ученици почваха да ни падат зъбите когато бяхме на 7-8, а не както сега на 4-5г.
Не искам просто да живея - искам първо да обичам, а между другото да живея!
Аватар
Malina

Мнениеот mamina » 19 Яну 2016, 13:44

Malina написа:
mamina написа:Синът ми не е бебе, вече е на 10 г., но малко се притеснявам, защото не е сменил кучешките и кътниците. Нормално ли е това и основателно ли е притеснението ми?

Нормално е да се сменят зъбите до около 13 години, особено пък кътниците, точно навреме си падат зъбите на детето. А и като се замислиш на нас като ученици почваха да ни падат зъбите когато бяхме на 7-8, а не както сега на 4-5г.

Значи малко се престаравам :grin: На моя позната детето й даже така и не смени всички зъби.
mamina

Мнениеот Malina » 19 Яну 2016, 14:02

Точно, излишни притеснения. :) Все едно да се притесняваш, че няма да ѝ пораснат зъбите все ще дойде момента, в който ще се изникнат. А и има хора, които не сменят всичките си млечни зъби, докато пораснат.
Не искам просто да живея - искам първо да обичам, а между другото да живея!
Аватар
Malina

Мнениеот lini_leni » 19 Яну 2016, 14:24

Ами то може да бъде и индивидуално. Искам да кажа, че имам две познати, на които им паднаха предни и то млечни зъби на по 30 години, което е прекалено, ама пък е факт...
lini_leni

ПредишнаСледваща

Назад към Здравето на децата