Избелване на зъбите - цена, препоръки, противопоказания - какво е важно да знаете

Re: Писалка за избелване на зъби.

Мнениеот monito » 26 Мар 2012, 12:48

От доста време гледам тези продукти на пазара и се замислям дали да не си купя, за да ги пробвам. Нямам представа доколко са безопасни, но щом са в магазинната мрежа би трябвало да са минали всякакви тестове... Все пак първо ще се консултирам със стоматолог, защото и моите зъби не са в завидно здравословно състояние.
monito

Re: Избелване на зъби

Мнениеот dimitrova_70007 » 27 Мар 2012, 16:55

Баба ми дълги години си търкаше зъбите и венците с обикновена сол. Това има стягащ ефект и избелващ също. Иначе белотата на емайла си е до ген. Има си хора с генетично по-бели зъби от други. Не е добре да се прекалява с избелващите процедури, защото това може да увреди емайла. Това за содата също е вярно, дори съм чела подобна статия:

http://media.framar.bg/%D0%BB%D1%8E%D0% ... 1%82%D0%B5

Дано да ви е от полза!
dimitrova_70007

Мнениеот eleonora » 28 Мар 2012, 10:56

ПетърВн написа:Методът с редовно миена на зъбите със сода доказано има ефект и то голям. Не напразно има толкова много избелващи пасти за зъби с гранули къде е напълно възможно тези гранули да са обикновенна сода.

Има ефект, но никак не е безвредно за емайла на зъбите. Не мисля, че е добре да се използва повече от 2-3пъти седмично, защото в противен случай кариесите няма да ти простят. Най-добрия начин за мен са избелващите пасти и редовното миене на зъби, естествено.
eleonora

Мнениеот krasko » 28 Мар 2012, 12:43

Продават избелващи гелове, които могат да се прилагат в домашни условия. Не съм използвал досега, но сериозно се замислям по въпроса. По-евтини са от стоматологичната услуга и според мои познати имат ефект. В комплекта има термошини, които се поставят в гореща вода и приемат формата на захапхата. В тях се поставя гела и така се слагат на зъбите. В аптеките ги продават и мисля да опитам, а после ще пиша за резултата.
krasko

Re: Избелване на зъбите

Мнениеот Didoncheto » 12 Апр 2012, 13:06

Хайде и аз да се включа в темичката :) Купих си избелваща система за зъби в домашни условия и да ви кажа имаше ефект. Да, обаче аз съм пушач и точно след седмица зъбите си придобиха предишния цвят. Е, хайде, една идея по-светъл. Другото което е, явно не направих както трябва са шините. Нещо не ми се получиха добре и междузъбните пространства леееко се отличаваха от основния цвят на зъбите.
Моля ви, нека който си е избелвал зъбите вкъщи, да пише как точно го прави и дали е доволен. Поне да знам дали аз греша някъде...
Didoncheto

Мнениеот aninka » 23 Апр 2012, 10:26

А как стои въпроса с умъртвените зъби? Имам един преден, който е значително по-тъмен от останалите и се притеснявам, че ако избеля всички заедно, разликата ще е много неприятна :roll:
aninka

Мнениеот nadya » 07 Май 2012, 10:10

aninka написа:А как стои въпроса с умъртвените зъби? Имам един преден, който е значително по-тъмен от останалите и се притеснявам, че ако избеля всички заедно, разликата ще е много неприятна :roll:

Това съм го гледала в един репортаж - правят дупчица на гърба на зъба и вливат избелващото вещество вътре в самия зъб, защото ако умъртвения зъб се избели заедно с останалите, отново ще има разлика и ще остане по-тъмен.
Аз се отказах от избелването, по-скоро зъболекарката ми ме отказа, тъй като зъбите ми са много кекави и избелването само ще им навреди :? Моите не са жълти, но искам да са ми една идея по-белички :mrgreen: А не съм чувала за щадящо избелване, което да не засяга емайла на зъбите. Засега се задоволявам с почистване на зъбния камък и полиране, защото не ми се иска да имам по-бели зъби, за сметка на кариесите по тях...
nadya

Мнениеот palechka » 15 Май 2012, 16:37

Купих си избелващата система БЮТИФУЛ УАЙТ ЕКСПЕРТ и трябва да ви кажа, че зъбите ми станаха 2-3 тона по-белички :D Надявам се ефекта да е по-дълготраен, защото съм почитател на кафето, а то определено е враг на белите зъби :mrgreen: Между другото не съм имала проблем с пространствата между зъбите - избелиха се перфектно и няма никаква разлика. По-натам пак ще си купя, защото сега се усмихвам много по-широко и уверено :D
palechka

Мнениеот SunFlower » 16 Май 2012, 14:48

palechka написа:Купих си избелващата система БЮТИФУЛ УАЙТ ЕКСПЕРТ и трябва да ви кажа, че зъбите ми станаха 2-3 тона по-белички :D Надявам се ефекта да е по-дълготраен, защото съм почитател на кафето, а то определено е враг на белите зъби :mrgreen: Между другото не съм имала проблем с пространствата между зъбите - избелиха се перфектно и няма никаква разлика. По-натам пак ще си купя, защото сега се усмихвам много по-широко и уверено :D

Това да ти кажа не го вярвам при мен нямаше никакъв ефект, ползвах тази паста 2-3 месеца без никакъв резултат. Дори с един тон не ми побеляха зъбите.
Аватар
SunFlower

Мнениеот mecana » 21 Май 2012, 16:47

SunFlower написа:
palechka написа:Купих си избелващата система БЮТИФУЛ УАЙТ ЕКСПЕРТ и трябва да ви кажа, че зъбите ми станаха 2-3 тона по-белички :D Надявам се ефекта да е по-дълготраен, защото съм почитател на кафето, а то определено е враг на белите зъби :mrgreen: Между другото не съм имала проблем с пространствата между зъбите - избелиха се перфектно и няма никаква разлика. По-натам пак ще си купя, защото сега се усмихвам много по-широко и уверено :D

Това да ти кажа не го вярвам при мен нямаше никакъв ефект, ползвах тази паста 2-3 месеца без никакъв резултат. Дори с един тон не ми побеляха зъбите.

Всичко зависи от цвета на зъбите - на някои хора просто са си по-жълти, отколкото на други и няма как да избелеят повече, отколкото са били първоначално. С паста за зъби трудно ще се избелят, но това, за което говори palechka е система за избелване на зъбите, която включва термоформиращи се шини и активен избелващ гел.
За тази процедура, аз лично залагам на посещението при стоматолог :roll:
mecana

ПредишнаСледваща

Назад към Мнения и въпроси на читатели, свързани със стоматологични заболявания