Предлагам ви една вкусна и доста пикантна идея за коледната трапеза…Пикантна фокача
Какво ни е нужно?
• 500 г. брашно
• 50 г. олио
• 2 с.л.зехтин
• 250 мл вода
• 7 г. суха мая
• 2 ч. л.сол
• 2 ч. л.захар
• 2/3 ч. л.люто чили
Как да приготвим ароматния зехтин?
3 с.л.зехтин
2 с.л.пресни ароматни треви (босилек, розмарин, мащерка, риган)
Първо разтваряме маята в купа с подсладена топла вода и изчакваме около 10 минути.
В нея пресяваме брашното, омесено с чили. След като тестото стане еластично, добавяме зехтина и солта, поставяме го в намазнена купа, покриваме го със "свежо" фолио и го оставяме да втаса на топло място докато удвои обема си. Тестото се разточва в правоъгълник. Намазваме хартията за печене със зехтин и поставяме тестото, нарязано на малки правоъгълници. Надупкваме го с помощта на вилица и го покриваме с фолио. Оставяме да втаса за около половин час и загряваме фурната до 200 градуса. След това намазваме със зехтин. Фокачата се пече около 20 минути. През това време приготвяме ароматният зехтин …Как? Разбъркваме 3 супени лъжички зехтин с 2 щипки ароматните треви. ..ммм... Замирисва адски вкусно и остава само да намажем горещата фокача с ароматния зехтин.
Най-вкусните сарми