Трапезата на Бъдни вечер и Коледа

Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене

Re: Алтернативно меню за Бъдни вечер, какво ще кажете?

Мнениеот silver933 » 15 Дек 2014, 18:11

E, хубава работа, какви са тези гуакамолета! :) Една хубава българска разядка, салата Ропотамо, сърми зелеви, как без тези неща? :!:
Аватар
silver933

Re: Как да разнообразим коледната трапеза?

Мнениеот Kaya » 16 Дек 2014, 12:39

За Коледа е по-лесно, но на Бъдни вечер трудно ся правят разнообразни неща, трябва да се спазва традицията ;)
Ако си знаете цената, значи се е налагало да я казвате на някого.
Аватар
Kaya

Мнениеот Lollipop » 16 Дек 2014, 12:47

За Коледа по-скоро разнообразявам със сладкиши, които не правя по друго време на годината, като да речем Баклава :mrgreen:
Аватар
Lollipop

Мнениеот silver933 » 17 Дек 2014, 13:32

Може за разнообразие да НЕ ядем постно на Бъдни вечер :mrgreen: :!:
Аватар
silver933

Мнениеот Mon_ton » 17 Дек 2014, 16:07

silver933 написа:Може за разнообразие да НЕ ядем постно на Бъдни вечер :mrgreen: :!:

Оф, ние през останалото време сме се разпостили, че точно тогава вече спазваме така нареченото правило!
Аватар
Mon_ton

Как смятате да аранжирате трапезата за Коледа?

Мнениеот Mauritius » 18 Дек 2014, 11:51

Надявам се, че в този форум ще мога да срещна повече домакини, които обичат да аранжират трапезата за различни празници, а сега най-належащ за мен е Коледа :D

Свекъра и свекървата се прежалиха за първа година да дойдат на гости за Коледа :mrgreen: и освен, че трябва да дам всичко от себе си за вечерята, съм решила да аранжирам трапезата по възможно най-семпъл и подходящ начин!

За съжаление, те са от онзи балкански тип хора, да кажем (бъдете сигурни, че това е най-мекият начин, по който успявам да се изкажа) :mrgreen: та, си мисля, че нещо подобно като аранжировка, не само няма да им хареса, но и "ще им пречи", :lol: :lol: :lol: :lol:
Christmas-Table-Setting.jpg
Christmas-Table-Setting.jpg (87.33 KiB) Прегледано 1071 пъти
а нямам идея как да я направя достатъчно сепла и в същото време да създава уютна и приятна обстановка на масата :roll:

Ще се радвам наистина много, ако някой ми сподели идеи и снимки на любимите начини за аранжиране на трапезата за Коледа! :idea: Чакам с Огромно нетърпение! :) :)
Mauritius

Re: Как смятате да аранжирате трапезата за Коледа?

Мнениеот donni » 18 Дек 2014, 12:02

Миналата година бях купила подобно дръвче с клонки, но тази година декорирахме с него под елхата, иначе подобни бурканчета няма как да нямаш само за в средата на масата, семпло е и е красиво, а в чиниите по една салфетка с красив пръстен :idea: и готовоооо... надявам се поне свещите да не им пречат на вашите убавци :mrgreen:
donni

Мнениеот silver933 » 18 Дек 2014, 12:25

Българите обичаме масата ни да е аранжирана с много храна, изобщо не ни дреме покривката коледна ли е, има ли свещи, салфетките дали са сгънати като лебед... постарай се сърми да има на масата. :lol:
Аватар
silver933

Мнениеот Kremiliya » 18 Дек 2014, 15:27

silver933 написа:Българите обичаме масата ни да е аранжирана с много храна, изобщо не ни дреме покривката коледна ли е, има ли свещи, салфетките дали са сгънати като лебед... постарай се сърми да има на масата. :lol:

Това е напълно вярно, аранжирането ни е да ни е пълна масата, по-младите са склонни да експериментират и да показват повече стил, докато възрастните обичат да хапват, изобилието е много важно! :) :mrgreen:
Аватар
Kremiliya

Мнениеот rabotnata pchela » 18 Дек 2014, 16:25

Тази маса на снимката е много красива :)
Но в България наистина не сме по този стил. Аз обаче напук аранжирам, подреждам чините по този начин, както е на снимката, слагам чаши, които са в тон, имам едни нарисувани със снежинки, вадя ги само за Коледа :mrgreen: , обичам да ми е всичко сребристо и синьо и снежно :))) не обичам тежестта на червения цвят ;)
Аватар
rabotnata pchela

ПредишнаСледваща

Назад към Рецепти и полезни съвети