Трапезата на Бъдни вечер и Коледа

Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене

Re: Как смятате да аранжирате трапезата за Коледа?

Мнениеот Snejna » 19 Дек 2014, 18:03

mix_twix написа:Мисля да се постарая да не се вижда покривка от храна по-добра аранжировка от това няма. 8-)

Пищно и по български!
Аз обичам да ми е нежно и красиво, яденето далеч не е най-важното за празниците.
Аватар
Snejna

Мнениеот Slavena » 21 Дек 2014, 18:33

Като сложа всички ястия и тя се запълва и някоя друга коледна салфетка за радост на детето, обичам да ми е весело :))
Slavena

Мнениеот mix_twix » 21 Дек 2014, 18:45

Snejna написа:
mix_twix написа:Мисля да се постарая да не се вижда покривка от храна по-добра аранжировка от това няма. 8-)

Пищно и по български!
Аз обичам да ми е нежно и красиво, яденето далеч не е най-важното за празниците.

е, вие си стойте гладни у вас, аз не съм докосвал домашна храна от толкова много време, че нямам намерение да пестя от ядене. :mrgreen:
Аватар
mix_twix

Мнениеот Ваня Стойчева » 21 Дек 2014, 18:56

Харесвам добре аранжираните маси не само по празниците, а и за ежедневието. По Коледа винаги слагам свещи и подходящи клончета, украсявам сладкиш, който може да изкара цялата вечер на масата!
Аватар
Ваня Стойчева

Re: Как да разнообразим коледната трапеза?

Мнениеот Rali_hr » 22 Дек 2014, 17:06

Kremiliya написа:Много интересни идеи има, стига човек да иска да разнообразява традиционното свинско :)

То сега е модерно да се ядат пуйки :))) обаче макар, че са по-здравословния вариант се почва да се обяснява за поамериканчването и става една.... язък за празника. :mrgreen:
Аватар
Rali_hr

Мнениеот silver933 » 22 Дек 2014, 17:28

Спагети някой що не вземе да направи за Коледа, ето никой не се е сещал!
Аватар
silver933

Мнениеот Lollipop » 22 Дек 2014, 17:37

silver933 написа:Спагети някой що не вземе да направи за Коледа, ето никой не се е сещал!

Ама това наистина е много добра идея! особено ако са приготвени с по-различен и нетрадиционен сос, аз бих пробвала тази година, без друго са ми омръзнали пържоли и подобни.
Аватар
Lollipop

Мнениеот silver933 » 17 Дек 2015, 11:23

Lollipop написа:
silver933 написа:Спагети някой що не вземе да направи за Коледа, ето никой не се е сещал!

Ама това наистина е много добра идея! особено ако са приготвени с по-различен и нетрадиционен сос, аз бих пробвала тази година, без друго са ми омръзнали пържоли и подобни.

Мхм, опции има, то пици, спагети, баници, все месо набиваме, не е нужно да се оливаме чак толкова :)
Аватар
silver933

Мнениеот Fancy » 17 Дек 2015, 12:13

silver933 написа:
Lollipop написа:

Мхм, опции има, то пици, спагети, баници, все месо набиваме, не е нужно да се оливаме чак толкова :)

Така е , а и какво разнообразие, в крайна сметка тези ястия в повечето случаи се готвят веднъж в годината или поне аз толкова често готвя сърми или правя бобена салата :lol:
Fancy

Мнениеот kalinka-kuku » 17 Дек 2015, 15:06

За някои хора сърмите, зелевата салата, туршиите, киселото зеле с месо и какво ли още не са традиционни и ги хапват почти всяка седмица, да ако се ядат веднъж в годината са супер идея. :) Според мен на Коледа може малко да развържем кесиите и да хапнем нещо, което иначе не си позволяваме.
Аватар
kalinka-kuku

ПредишнаСледваща

Назад към Рецепти и полезни съвети