Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене
Правила на форума
Добави отговор

Re: С дъх на Коледа - красивите домашни меденки

02 Дек 2015, 18:02

donni написа:
Локумът написа:Много ги ям всякакви такива сладки, но без глазура са още по-яки :)

Така е глазурата разваля всичко, понеже е само химия в нея, няма нищо вкусно и естествено

Може глазурата да е само от захар и мляко, защо да е химия? Единствено оцветителите, но тях ги има във всяко нещо и не стават по-вредни от един сладки от магазина. :)

02 Дек 2015, 18:20

donni написа:
Локумът написа:Много ги ям всякакви такива сладки, но без глазура са още по-яки :)

Така е глазурата разваля всичко, понеже е само химия в нея, няма нищо вкусно и естествено

Зависи има и много вкусни глазури :idea: не съм опитвала домашни такива, но по магазините за сладкиши съм попадала на супер вкусотии!

03 Дек 2015, 11:17

Майка ми прави по-здравословен вариант, сега прави най-често за малкия покрай Коледа. ;) Използва само бяла глазура (т.е захар и мляко) и същото + какао и с тъмното рисува. Получават се добре и няма нищо неестествено в тях. :)

03 Дек 2015, 12:48

Anka написа:Майка ми прави по-здравословен вариант, сега прави най-често за малкия покрай Коледа. ;) Използва само бяла глазура (т.е захар и мляко) и същото + какао и с тъмното рисува. Получават се добре и няма нищо неестествено в тях. :)

Ще ни дадеш ли точна рецепта, интересно ми е как се получава - като крем или по-скоро като фондан? :roll:

03 Дек 2015, 13:18

Mamacita написа:
Anka написа:Майка ми прави по-здравословен вариант, сега прави най-често за малкия покрай Коледа. ;) Използва само бяла глазура (т.е захар и мляко) и същото + какао и с тъмното рисува. Получават се добре и няма нищо неестествено в тях. :)

Ще ни дадеш ли точна рецепта, интересно ми е как се получава - като крем или по-скоро като фондан? :roll:

2 белтъка, 300гр. пудра захар, 2 ч.л. лимонов сок, и 1/2 ч.л. ванилова есенция. Разбъркваш най-напред белтъците, докато станат гладки, но не и на сняг, слагаш пресятата пудра зарах ( лъжица по лъжица)и останалите неща, бъркаш с миксера докато стане гладко и може да се задържи на миксера като "целувки". Това е за конрурите, а за вътрешността слагаш малко вода или правиш по-течна глазура, за да може да се запълват по-фино. Винаги покриваш, за да не изсъхва! :)

Re: Как да разнообразим коледната трапеза?

17 Дек 2015, 11:23

Lollipop написа:
silver933 написа:Спагети някой що не вземе да направи за Коледа, ето никой не се е сещал!

Ама това наистина е много добра идея! особено ако са приготвени с по-различен и нетрадиционен сос, аз бих пробвала тази година, без друго са ми омръзнали пържоли и подобни.

Мхм, опции има, то пици, спагети, баници, все месо набиваме, не е нужно да се оливаме чак толкова :)

17 Дек 2015, 12:13

silver933 написа:
Lollipop написа:
silver933 написа:Спагети някой що не вземе да направи за Коледа, ето никой не се е сещал!

Ама това наистина е много добра идея! особено ако са приготвени с по-различен и нетрадиционен сос, аз бих пробвала тази година, без друго са ми омръзнали пържоли и подобни.

Мхм, опции има, то пици, спагети, баници, все месо набиваме, не е нужно да се оливаме чак толкова :)

Така е , а и какво разнообразие, в крайна сметка тези ястия в повечето случаи се готвят веднъж в годината или поне аз толкова често готвя сърми или правя бобена салата :lol:

17 Дек 2015, 15:06

За някои хора сърмите, зелевата салата, туршиите, киселото зеле с месо и какво ли още не са традиционни и ги хапват почти всяка седмица, да ако се ядат веднъж в годината са супер идея. :) Според мен на Коледа може малко да развържем кесиите и да хапнем нещо, което иначе не си позволяваме.

17 Дек 2015, 16:48

marsu написа:За някои хора сърмите, зелевата салата, туршиите, киселото зеле с месо и какво ли още не са традиционни и ги хапват почти всяка седмица, да ако се ядат веднъж в годината са супер идея. :) Според мен на Коледа може малко да развържем кесиите и да хапнем нещо, което иначе не си позволяваме.

Реално да си направиш сърми и да си купиш боб за салата е същото като да си вземеш и да си направиш една "скъпарска" салата, просто предразсъдъците ни са в повече... като цена може да излезе, да няма да си ял свинско, ама ще разнообразиш и малко поне ще пречистиш този организъм и той има своите нужди, а като става дума за Коледа, аз ходя при семейството си и да тези манджи ми носят точно такива спомени...

17 Дек 2015, 18:05

marsu написа:За някои хора сърмите, зелевата салата, туршиите, киселото зеле с месо и какво ли още не са традиционни и ги хапват почти всяка седмица, да ако се ядат веднъж в годината са супер идея. :) Според мен на Коледа може малко да развържем кесиите и да хапнем нещо, което иначе не си позволяваме.

Да, у нас ги ядем точно от Коледа на Коледа, но родителите ми си хапват много често, за тях е по-спешъл да ядат кюфтета и кебапчета, така че гледаме да ги зарадваме и винаги носим такива неща по празниците. :)
Добави отговор
Отиди на страница: 1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12