Живеем в кочината - тема за омраза към политици, политика и всичко останало

Вие коментирате новините и събитията от страната и чужбина!Имате въпроси за това или онова? Светът е по-различен, когато има поне още една гледна точка.

Re: Има ли в България простотия ?

Мнениеот fairy » 22 Мар 2016, 15:12

Kremiliya написа:В България друго смятам, че няма, всичко е простотия :)

Тя че преобладава, преобладава, ама по-добре да се концентрираме на непростотията и на хубавото, че то е по кът. Всеки ден можем да даваме пример за простотия, но като не я забелязваме и обръщаме внимание на доброто, ще я омаломощим. :grin:
fairy

Мнениеот Lisica » 22 Мар 2016, 17:04

fairy написа:
Kremiliya написа:В България друго смятам, че няма, всичко е простотия :)

Тя че преобладава, преобладава, ама по-добре да се концентрираме на непростотията и на хубавото, че то е по кът. Всеки ден можем да даваме пример за простотия, но като не я забелязваме и обръщаме внимание на доброто, ще я омаломощим. :grin:

Да, може ида не търсим простотията, но в тая тема точно за това сме се събрали - за да наблегнем на нея. :mrgreen:
Аватар
Lisica

Мнениеот balsam » 23 Мар 2016, 10:32

Има ли звезди на небето? Навсякъде има простотия, но тук сякаш специално си я отглеждаме и си я храним :grin: .
balsam

Какво мислите за приемането на задължителното гласуване?

Мнениеот fairy » 22 Апр 2016, 13:15

Нашите родни депутати направиха гласуването на избори задължително. Санкцията при неявяване е само заличаване от избирателните списъци, не е глоба, да кажем. Мислите ли, че това ще реши проблема с ниската избирателна активност? А с купения вот? Аз смятам, че хората няма да ги трогне това, че пускането на глас е задължително и няма да се съобразят със закона. Още повече, че мярката за наказание не е директно бъркане в джоба. Вие какво мислите за промяната?
fairy

Re: Какво мислите за приемането на задължителното гласуване?

Мнениеот Snejna » 22 Апр 2016, 13:21

какво значи, че ще те заличи от списъците, няма да можеш да гласуваш в бъдеще ли?
Аватар
Snejna

Мнениеот Kremiliya » 22 Апр 2016, 13:48

Според мен това няма как да се случи, Конституционния съд като се произнесе и ще им отреже крилцата.
Аватар
Kremiliya

Мнениеот kauda » 22 Апр 2016, 14:56

Kremiliya написа:Според мен това няма как да се случи, Конституционния съд като се произнесе и ще им отреже крилцата.

И аз смятам, че няма как да се задържи това и да мине, а и какво означава, че ще те махат от списъка? За в бъдеще няма да можеш да гласуваш никога ли? Никой не може да направи такава промяна и да ограничи правото на глас на който и да е било.
Аватар
kauda

Мнениеот Pipilota » 22 Апр 2016, 15:24

Кога го приеха това, сега от тук разбирам! :) Не виждам нищо лошо, точно ще се провокират всички, които мрънкат да отидат до урните! Ако не могат да изберат, дори и да пуснат невалиден глас, то ще е по-добре отколкото иначе да им се зачисляват на случаен принцип гласовете и да се придава власт на незаслужили хора.
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Мнениеот black » 22 Апр 2016, 15:26

Ако си подадеш заявление, че искаш да гласуваш, след като си бил заличен, няма никакъв проблем пак да си пуснеш вота. Ето затова ми изглежда пълна глупост това задължено гласуване. Все едно да ми е забранено да прескачам оградата на бай Кольо да ям череши, но аз пак да си я прескачам :lol: . Сега на президентските ще видим какъв ще е ефекта, но едва ли ще се различава от досегашните през годините.
black

Мнениеот iwoni » 25 Апр 2016, 13:52

Ние българите разбираме само от задължителни наложени неща. Съгласна съм с решението, мисля, че ще се променят нещата и няма да имат възможност партиите да шикалкавят толкова.
iwoni

ПредишнаСледваща

Назад към Актуални теми, новини, идеи и въпроси