Да отглеждаме деца в България - обща тема за всичко и всички

Вие коментирате новините и събитията от страната и чужбина!Имате въпроси за това или онова? Светът е по-различен, когато има поне още една гледна точка.

Забраната за пушене е намалила астмата при децата в Англия

Мнениеот denkaruseva » 22 Яну 2013, 13:20

Драстично е намалял броят на децата, постъпили в болници с оплаквания от астма, след въвеждането на забраната за пушене на публични места в Англия, информират BBC.
Английско проучване показало 12 процентов спад през първата година от прокарването на закона, а всяка следваща година броят на заболелите от астма деца намалявал средно с 3 на сто.Данните от тези изследвания доказват безспорните ползи от забраната за пушене на обществени места, а англичаните все повече гонят тютюневия дим и от жилищата си.
Забраната, въведена през юни 2007 г.…също както у нас беше обект на много критики и протести от страна на пушачите.
Големият спад в приемите на заболели от астма деца обаче е основателна причина, която заслужава внимание…Причината би трябвало да насърчи забраната за пушене във всички европейски държави. Добрият показател представял данни сред момчета и момичета от всички възрасти и всяка социална група.

Редно е и ние българите да си вземем поука от него!!! Как смятате?
denkaruseva

Re: Забраната за пушене е намалила астмата при децата в Англ

Мнениеот rora » 28 Яну 2013, 10:20

Редно е! Крайно време е да се сетим, че цигарите са само излишен разход, които на всичко отгоре ни вреди!
rora

Re: Забраната за пушене е намалила астмата при децата в Англ

Мнениеот rora » 28 Яну 2013, 10:20

Редно е! Крайно време е да се сетим, че цигарите са само излишен разход, които на всичко отгоре ни вреди!
rora

Образованието в държавата ни - на автопилот

Мнениеот Siss » 12 Фев 2013, 10:44

Образованието в България отдавна е на автопилот и е крайно време да хванем волана…След като пияна учителка танцува Gangnam Style и вилня в час, станахме свидетели на поредното абсурдно за педагог поведение…
Преподавателка по статистика във Великотърновския университет бе заснета с мобилен телефон да крещи, обижда и дори псува студентите си, защото я “изнервят” с въпросите си. Видео клипчето, документирало истеричните й крясъци бе излъчено от “Господари на ефира”.Причина за страховитото избухване на преподавателката по статистика, са въпроси на студентите, касаещи начина, по който ще бъдат оценявани и “как ще се процедира” по предмета й. :shock:
След този въпрос…статистичката започва да крещи на студентите, като с всяка изминала минута увеличава децибелите на пискливия си глас, докато накрая изпада в истинска истерия и започва да ръси обиди и псувни: “Не може да се процедира по философия, по политология, по майни гъзини и по право...”, крещи тя. Върхът на абсурда в образователната ни система са думите: “Майка ви да е..., *@* такива!”, изречени от педагог във висше учебно заведение към студенти…
С това обаче тирадата на даскалицата не свършва, защото студентите „си позволяват” да се възмутят от псувните и обидите.Накрая статистичката заплашва всеки с двойка на изпита и заключва: “Ако сте студенти – стойте тук, ако сте *@* – марш оттук – вървете в г...за на майка си всички!
Как ли ще свърши този абсурд? Дали преподавателката ще се извини на студентите си и ще има ли наказание за нея? Не ви ли се струва, че образованието в държавата ни е на автопилот?

Статистичката в действие…вижте тук…http://vbox7.com/play:c39d891a57
Siss

Re: Образованието в държавата ни - на автопилот

Мнениеот victory » 13 Фев 2013, 14:54

Бях потресен от клипчето...Преподавател в университет псува като хамалин :shock: От клипа се вижда, че студентите предизвикват умишлено преподавателката, но това не оправдава изразните й средства...
victory

Мнениеот ninars » 14 Фев 2013, 10:42

И аз съм учителка, но това поведение си е повече от скандално...Вярно е,че децата са много идейни, когато искат да ни тормозят, но нашата работа е да тушираме това с усмивка...
ninars

Учителка запуши с чорап устата на дете

Мнениеот victory » 14 Фев 2013, 10:45

Мисля, че трябва да направите специален раздел във вашия форум, който да бъде озаглавен „Педагози се нуждаят от психолози”…Имайки предвид честите им гафове напоследък, раздела ще се препълни от теми. Дотук със съветите, а сега какво ме скандализира последно. Докато си пих кафето и небрежно прелиствах сутрешната преса, се опулих на следното заглавие „Учителка от забавачка в Исперих запуши с чорап устата на дете”. Нямаше как да не ми се изправи косата… нали и аз съм родител. Та родителите на 6 - годишният Теодор - Мария и Христо Добромирови от Исперих споделили, че не за пръв път детето им е тормозено от учителката в забавачката Снежана Иванова. Семейството се оплакало, че тя е запушила устата му с мръсен чорап. :shock:
От детската градина на Теодор отричат за скандалния случай и твърдят, че детето било хиперактивно и често посягало на другите малчугани от ОДЗ "Първи юни". Учителката, срещу която е подаден сигналът, е с 30-годишен стаж, обяснила директорката на детската градина. Е и? След жалбата даскалицата вдигнала кръвно и излязла в болнични…
И двамата родители признават, че детето им е хиперактивно, но не смятат, че педагожката има право да постъпва така с него. И аз съм категоричен, че тези методи ги няма в лекциите по педагогика! След инцидента малчугана вече не иска да ходи на градина.Кметът на Исперих Бейсим Басри настоял за уволнение на учителката, в детската градина пък тръгнала подписка в нейна подкрепа.
Учителка да запуши с мръсен чорап устата на дете!?Може да й е дошъл много стажа и да й е писнало на жената да се занимава с малчугани, така че не й е мястото там. Вие как смятате? Трябва ли даскалицата да бъде уволнена?
victory

Re: Учителка запуши с чорап устата на дете

Мнениеот sunnyr » 14 Фев 2013, 11:51

Възмутително!Така се случва като не взимат на работа млади хора със свежи идеи, а лелки с 30-годишен стаж...
sunnyr

Re: Учителка запуши с чорап устата на дете

Мнениеот denkaruseva » 14 Фев 2013, 13:56

По училищата и детските градини трябва да има камери вече, че тези педагози взеха да прекаляват с гафовете...
denkaruseva

Мнениеот le4itelkata » 17 Фев 2013, 18:48

Клипчето не можах да видя, защото достъпът е вече забранен, но като цяло имам преки наблюдения от сегашната картина на средното образование. Големият проблем е, че учениците от 1 до 12 клас/защото над тях са наблюденията ми/ в повечето случаи знаят единствено и само правата си, но не и задълженията си! Често и в семейството чуват неща от рода, че носят пари на учебното заведение/ ах, тези делегирани бюджети!/ и преподавателите им трябва да ги търпят, че учителите получават много пари и затова са там! Само че много ми се иска да си припомним, че учител и звероукротител не са сродни думи! И ако родителите обичаха повече децата си и себе си самите, щяха да учат децата си на уважение и почит към УЧИТЕЛЯ, чиято единствена цел е да НАУЧИ децата им на всичко ВАЖНО и ПОЛЕЗНО, което знае и, което ще е от полза за всички тях/ и за децата, и за родителите, които обикновено нямат време за децата си, но пък искат да станат свестни и успели хора/!
le4itelkata

ПредишнаСледваща

Назад към Актуални теми, новини, идеи и въпроси