Правила на форума
Добави отговор

Re: Разводът решение ли е, за да бъда щастлив

08 Мар 2016, 15:33

Не знам защо толкова се страхуват хората от развода, нима е по-добре децата им да растат в среда, в която няма любов, а само недоволство и дори омраза? На кого помагат, когато съхраняват унищожения си брак?

08 Мар 2016, 15:56

Така е, основна мисия на всеки човек е да бъде щастлив, и то не за сметка на друг. А когато има брак и деца, отговорност за емоционалното здраве е и към децата. Да не стават жертви и да не бъдат лишавани от любов, независимо дали родителите живеят или не под един покрив.

08 Мар 2016, 16:01

tinkerbell написа:Така е, основна мисия на всеки човек е да бъде щастлив, и то не за сметка на друг. А когато има брак и деца, отговорност за емоционалното здраве е и към децата. Да не стават жертви и да не бъдат лишавани от любов, независимо дали родителите живеят или не под един покрив.

Много често децата, като живеят под един покрив с родителите си виждат голям зор. :mrgreen: Наше приятелско семейство винаги намираха повод да се скарат, почти не можеха да се контролират пред непознати хора, а у тях не ми се мисли какво е било. Около 4 години живееха и поддържаха този фарс, докато накрая на се разделиха, резултата беше велик. Децата станаха по-спокойни, а преди постоянно викаха и удряха, бяха изнервени и агресивни, майката се подмлади и разкраси, а баща им си намери нова приятелка, с която се разбират добре и си личи, че е щастлив. Ами като трябва да се случи, нека да се случи, вместо всички в семейството да се тормозят

11 Мар 2016, 14:58

Rali_hr написа:
tinkerbell написа:Така е, основна мисия на всеки човек е да бъде щастлив, и то не за сметка на друг. А когато има брак и деца, отговорност за емоционалното здраве е и към децата. Да не стават жертви и да не бъдат лишавани от любов, независимо дали родителите живеят или не под един покрив.

Много често децата, като живеят под един покрив с родителите си виждат голям зор. :mrgreen: Наше приятелско семейство винаги намираха повод да се скарат, почти не можеха да се контролират пред непознати хора, а у тях не ми се мисли какво е било. Около 4 години живееха и поддържаха този фарс, докато накрая на се разделиха, резултата беше велик. Децата станаха по-спокойни, а преди постоянно викаха и удряха, бяха изнервени и агресивни, майката се подмлади и разкраси, а баща им си намери нова приятелка, с която се разбират добре и си личи, че е щастлив. Ами като трябва да се случи, нека да се случи, вместо всички в семейството да се тормозят

Като не става, не става. Колкото по-бързо разбере човек това нещо и го превъзмогне, толкова по-добре. Нито е първият, нито ще е последният. С децата вече е по-сложно. Ако и двамата родители се държат като възрастни и поставят нуждите на децата си на първо място, а не собствените си егоцентрични нагласи и разсъждения, нещата бързо влизат в коловоза на добрия тон. Иначе постоянно да се дразниш другия какво казал, пък какво направил, номера, глупости, не е работа и след развода.

11 Мар 2016, 15:42

pavleta написа:
Като не става, не става. Колкото по-бързо разбере човек това нещо и го превъзмогне, толкова по-добре. Нито е първият, нито ще е последният. С децата вече е по-сложно. Ако и двамата родители се държат като възрастни и поставят нуждите на децата си на първо място, а не собствените си егоцентрични нагласи и разсъждения, нещата бързо влизат в коловоза на добрия тон. Иначе постоянно да се дразниш другия какво казал, пък какво направил, номера, глупости, не е работа и след развода.

Аз не мога да разбера, какво имаш предвид с това изречение - имаш предвид това държание СЛЕД развода, или това да се случи, за да не се стига до развод? :roll:

11 Мар 2016, 17:16

За мен лично е много важно, ако бракът е неспасяем да завърши с развод. Независимо добрите чувства между родителите, ако се съхранят такива, то това все пак не е честно за никой в двойката. Децата свикват да бъдат и с разведени родители, това е оправдание за страхливите възрастни. Трябва да се даде шанс на хората да си търсят щастието, било то с развод, било то и с последвала връзка.

12 Мар 2016, 12:17

Pipilota написа:
pavleta написа:

Аз не мога да разбера, какво имаш предвид с това изречение - имаш предвид това държание СЛЕД развода, или това да се случи, за да не се стига до развод? :roll:

Да, след развода. Защото много бащи сякаш забравят за децата си и нито им се обаждат, да не говорим за помощ в отглеждането. Като си разбрал, че не можеш да живееш с майка им дай сега да я наказваш по този начин и да си отмъщаваш едва ли не! Защо, толкова ли не можеш да надскочиш злобата и лошотията си?

Развод или да търпя, кое е по-доброто решение?

29 Авг 2016, 16:06

Имам проблем със съпруга ми. Живеем в общото жилище на родителите му, заедно с неговия баща. Той е много интересен човек, не създава проблеми, но ти стига да мине веднъж да си каже мнението и да те издразни. Мъжът ми не е много деен, все пасува, все гледа всички да са доволни и чака. Не подема никаква инициатива за нищо. Мрънка постоянно за липсата на секс, а в същото време не показва никаква близост към мен и желание за интимност. Самия факт, че се прибирам от работа и ще отида у тях, да се виждам с баща му, а и с него самия ме кара всяка вечер да се чудя къде да отида. Иначе няма големи изисквания към мен, което е добре. :roll: Липсва ми спокойствие и страст, това достатъчно ли е да се разведа? Толкова са ми объркани мислите... омръзнало ми е чувството, в което искам да стоя навън, само и само да не се прибера. Свекърът ми постоянно тършува в хладилника и винаги се възмущава, когато липсва нещо, а никога не дава пари за абсолютно нищо. Живее на наш гръб, не плаща сметки, не дава пари за храна, а си хапва по 3 пъти на ден. Върхът беше, когато предложи да ни даде заем от 30 лева. Вече не издържам да гледам двама!!!! Какво ще стане, когато един ден имаме и деца?! Пак ли ще трябва да дундуркам 3 поколения?! :banghead: :banghead: :banghead:

Re: Развод или да търпя, кое е по-доброто решение?

29 Авг 2016, 16:11

Аз бих казала нито едното, нито другото, ами хвани за ушите мъжа си и седнете двамата да решите каква кардинална промяна да направите с брака и живота си, че така няма да я докарате доникъде. Трябва и той, и ти да се задействате и да решите проблема.

Re: Развод или да търпя, кое е по-доброто решение?

29 Авг 2016, 16:40

Много е скучно всичко у вас и между вас ми се струва. Толкова скучно звучи, той не иска нищо, иска секс, като цяло си представям как ти му казваш "айде да правим секс" и той казва "добре".. Но повече - нищо. :roll: Гадното е, когато живеете с друго поколение, много изморява това, винаги те кара подобно нещо да се чувстваш като гостенин. :roll: Според мен е най-добре да предложиш да поживеете малко на квартира, да видиш как ще са нещата. Може отношенията ви да се променят и подобрят. :)
Добави отговор
Отиди на страница: 1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 14