Да помогнем- вашите предпочитани благотворителни кампании

Вашите права, социална политика и законодателство. Никой от нас не е безгласна буква.

Re: Благотворителността

Мнениеот silver933 » 16 Дек 2014, 13:13

rabotnata pchela написа:На мен честно да ви кажа ми е по-скоро грозно, че се прави някаква луда Коледна кампания, ето пак наближи Коледа и сякаш всички искат да изкупят безхаберието си като направят някакво минимално дарение,а през останалото време, защо не се прави? :roll:

Абе и по Коледа да е само тази благотворителност нито е малко, нито е излишна, все е добре дошло за нуждаещите се. :)
Аватар
silver933

Мнениеот Rali_hr » 21 Дек 2014, 15:04

Днес се провежда акция за даряване на безплатен обяд на пенсионери, някой включи ли се?
Аватар
Rali_hr

Мнениеот Pipilota » 21 Яну 2015, 10:49

хубаво е човек да дарява, дори и малко, колкото може! Дори да е левче за някой може да бъде спасение, всеки като даде по левче и може да стане чудото за някой. Събота една жена звънна на вратата ми и попита, мога ли да ѝ помогна, защото съпругът ѝ се нуждае от операция, признавам си, че имах към 20лв. до заплата и ѝ дадох 5лв., пожелах ѝ късмет. После си говорихме за злоупотребите на хроата с подобни практики и мъжът ми каза "ами дано наистина да ѝ трябват", в смисъл, да не е измамница. Викам му... "абе по-добре е да не ѝ трябват..." :))) Не се чувствам прецакана, в такива случаи не знаем кое е истина и кое не, тя носеше някакви документи, не ги погледнах, пожелах им успех!
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Мнениеот Lollipop » 21 Яну 2015, 10:57

Добре си направила, Pipilota, все пак важното е да дарим, малко но от сърце. А хората които имат по-голяма възможност рядко даряват.. :roll:
Аватар
Lollipop

Аз съм бъдещето! Пази ме!

Мнениеот Anka » 02 Юни 2015, 10:58

Няма човек, който да не знае, че днес се навършва една година от както блъснаха Паоло на пешеходната зона в Стара Загора.
Сега има кампания "Аз съм бъдещето! Пази ме!" Сега бихте ли се включили в кампанията, която има благотворителна цел?
Какво мислите за случката преди година? :roll: :?:

pazi_me.JPG
pazi_me.JPG (36.55 KiB) Прегледано 1020 пъти

За мен е много страшно всичко, което се случи, но вече е факт за съжаление. :(
Но това което повече ме интересува е, смятате ли, че подобни кампании имат ефект? Дали няма да се свърши всичко, когато Паоло бъде едни забравен спомен от миналото? Не трябва ли цялата ни култура да се промени, подобни тениски биха ли свършили работа? :roll:
Вярно е, че ние възрастните сме тези, които съсипваме бъдещето си - убиваме собствените си деца на цената на това да не се разхождаме пеша, или пък да не закъснеем натискаме газта в града. :roll:
И така. .. Аз съм бъдещето! Пази ме! Вие бихте ли го опазили, или се сещате само в такива дни за безопасността на пътя?
Аватар
Anka

Re: Аз съм бъдещето! Пази ме!

Мнениеот kauda » 02 Юни 2015, 14:13

възрастните сме страшно безотговорни, за съжаление. Постоянно стават факт подобни случки, което е ужасно, гадно и плашещо, тегаво и неприятно.. Бих си взела такава тениска.. но трябва да има стикери, трябва да се лепят по колите и да не могат да ги свалят, трябва да им светне лампата на джигитите, че от бързане не трябва да убива.
Аватар
kauda

Мнениеот Slavena » 02 Юни 2015, 15:35

Жалко е много за момченцето и то много. Трябва да има по-сериозни наказания, само тогава биха се притеснили и биха започнали да оценяват живота, иначе не.
Slavena

Мнениеот mix_twix » 02 Юни 2015, 16:01

Хубава е кампанията, не знаех за нея и сега вече ещ се поинтересувам как да се включа, макар че до колкото разбрах тениските са само за деца, мисля, че може да се измисли нещо. Наистина е добра идея и да има стикери по колите, за дамогат още повече хора да се включат. Ама като цяло -ттова е без значение, тениска ли е какво е, важното е съзнанието. Като го нямаме така целите градове ще са обградени с огради и така ще тече всичко в постоянен страх до улиците.
Аватар
mix_twix

Мнениеот anet » 02 Юни 2015, 23:06

Кампанията е страхотна! Хубаво е да се популяризира и да се присъединят колкото се може повече хора (и градове)! Дано успее да направи поне половината от участниците в движението по пътищата малко по-отговорни. Всеки живот е безценен, а този на децата..осмисля съществуването на нас, възрастните! Нека пазим децата си, защото друго в тази държавица нямаме...
anet

Мнениеот rabotnata pchela » 03 Юни 2015, 07:47

Случилото се преди една година беше истински шамар за всички нас, няма да забравя как беше смълчан града дни наред след случката, хората минаваха със свити сърца покрай мястото на убийството, защото то беше такова, не беше инцидент. Почти няма ден, в който да не се сетя за малкия Паоло и за семейството му, въпреки че не ги познавам. Но за съжаление имам усещането, че градът ни не се е събудил, отново заспа в обичайната си летаргия, почукването на масата "добре, че не бях аз", и молбите "Пази Боже!". Но когато зависи нещо от нас самите? Целият град занесе цветя миналата година, а месеци по-късно отново започнаха да летят по улиците. Случвало се е на пешеходна да вървя с детето, да има спрели коли и една въпреки всичко да мине натискайки газта колкото се може повече, да не случайно да пусне смотаните пешеходци. Това не са инцидентни случаи, това е практика. Шофьорите се оплакват, главно тези младите, без деца, които натискат газта и не знаят какво е усещането да си съгласен във всеки едни момент да дадеш живота си за някой друг - именно за детето си. :roll:
Мисля, че и табели да сложат, плакати да се веят, докато не влезе в главите и в съзнанието.. няма да се промени нищо! Но има нещо хубаво в тези тениски, едно на ден дете да носи подобна ще напомня за случката, ще събужда съзнанието. Жалко за жертвата, която бе дадена, за да можем ние днес да се борим отново с простотията... :|
Аватар
rabotnata pchela

ПредишнаСледваща

Назад към Социални дейности