Алтернативни начини за пречистване на черен дроб - диета, лекарства, режим на хранене

Тайни семейни рецепти за здраве и красота - как да бъдем в полза на другите.

Re: Сок от червено цвекло за възстановяване на черният дроб

Мнениеот angel 888 » 27 Фев 2012, 18:45

На пазара има много продукти за комфорта на черния дроб. Изцяло природен продукт е Хептен ( съдържа т.н. Бял трън) вместо да си варите билка има прекрасно решение. Не е скъп и най-вече не дразни стомаха.

http://apteka.framar.bg/30062969/%D1%85 ... z1nb6Xy4eD
angel 888

Мнениеот borislav.bo » 06 Мар 2012, 15:05

А при вече хроничен хепатит, дали ще има ефект?
borislav.bo

Мнениеот bubulina » 13 Мар 2012, 16:44

Аз също съм чела за действията на сока от червено цвекло. Знам че има положително действие при бронхит, пневмония, ангина и тонзилит. Затова при настинка винаги си правя поне веднъж такъв сок и действа много добре.
bubulina

Как да пречистим черния си дроб?

Мнениеот FramarLekari » 15 Мар 2012, 17:56

Не случайно черният дроб е наречен филтъра на човешкото тяло и играе значителна роля за метаболизма на човек. И тъй като има способността да обезврежда отпадните продукти на обмяната на веществата и медикаментите, които в някои случаи са токсични за човека. Но има ли някакви лекарства, с които можем да пречистим черния си дроб от натрупаните в него токсини?
Специалистите на www.framar.bg предоставят консултация, която не може да замени преглед при квалифициран и правоспособен лекар.
FramarLekari

Re: Как да пречистим черния си дроб?

Мнениеот georgi_78 » 19 Мар 2012, 15:02

Аз залагам изцяло на билковите продукти, пил съм капсулите от коприва на Д-р Тошков, изпих една опаковка, не съм усетил някаква промяна и не знам до колко са ми пречистили черния дроб, но се надявам да е имало положителен ефект. Но от друга страна избягвам да приемам медикаменти, само в краен случай, също така си подбирам менюто, а за алкохол и цигари да не става дума. ;)
Аватар
georgi_78

Мнениеот SunFlower » 19 Мар 2012, 15:24

Чувала съм за Хепатофелин, но лично аз не съм го пила. Един познат изпи две опаковки, тъй като беше преболедувал от Хепатит и каза, че добре му се е отразило. На билкова основа е и не вреди на организма.
Аватар
SunFlower

Мнениеот southern_sun » 19 Мар 2012, 15:32

georgi_78 написа:Аз залагам изцяло на билковите продукти, пил съм капсулите от коприва на Д-р Тошков, изпих една опаковка, не съм усетил някаква промяна и не знам до колко са ми пречистили черния дроб, но се надявам да е имало положителен ефект. Но от друга страна избягвам да приемам медикаменти, само в краен случай, също така си подбирам менюто, а за алкохол и цигари да не става дума. ;)

Да хубаво е сега след тежкия зимен сезон да помислим за тялото си. Пречиствайки черния си дроб, пречистваме целия си организъм. Знаете, черния дроб е филтъра на организма ни, през него минава кръвта. Мисля също така, че може вместо да се пият лекарства (независимо от това, че са билкови) да се заместят с храни богати на желязо и витамини или да се опитаме да постим една-две седмици. Ще ни се отрази видимо на външния вид.
southern_sun

Re: "ХЕПАТОФЕЛИН" - при чернодробни заболявания

Мнениеот eli » 22 Мар 2012, 15:01

Хепатофелин е изцяло натурален продукт и не би трябвало да предизвиква такива странични ефекти, освен ако нямаш някаква непоносимост към някоя от съставките.
Аватар
eli

Мнениеот nikita » 04 Апр 2012, 14:03

Червеното цвекло е изключително полезно. Докато бях бременна, показателите на хемоглобина ми бяха доста под нормата и се "излекувах" със сок от червено цвекло, морков, ябълка и лимон. Не съм привърженик на лекарствата и винаги първо се обръщам към "бабините" рецепти, които не случайно съществуват от толкова много години и продължават да се прилагат, и до днес.
nikita

Мнениеот teddy » 14 Май 2012, 14:04

nikita написа:Червеното цвекло е изключително полезно. Докато бях бременна, показателите на хемоглобина ми бяха доста под нормата и се "излекувах" със сок от червено цвекло, морков, ябълка и лимон. Не съм привърженик на лекарствата и винаги първо се обръщам към "бабините" рецепти, които не случайно съществуват от толкова много години и продължават да се прилагат, и до днес.

Червеното цвекло е изключително полезно - достатъчно е да пиете по 100-300 мл на ден, за да подобрите състоянието на организма си. Аз редовно си правя сок, но също го смесвам с ябълка и лимон, защото иначе има вкус на... пръст. Правя си и салата от настъргано червено цвекло, настъргана ябълка и овкусявам със зехтин и лимонов сок - невероятна вкусотия, при това много полезна ;)
teddy

ПредишнаСледваща

Назад към Домашен лекар