Ефектът на пеперудата

Re: Ефектът на пеперудата

Мнениеот utro77 » 23 Май 2012, 16:28

А според мен Вера е призракът на любимата му, която е загинала неотдавна в автомобилна катастрофа.

...Излязоха от бара малко след полунощ. Още си спомняше усмивката на устните й. Толкова отдавна не я беше виждал щастлива. След две години безуспешни опити най-сетне бяха успели - Вера бе бременна. Бременна... През изминалите месеци съзнанието му го отчиташе просто като факт, тъй като в действителност нямаше време дори да го осъзнае.
Всичко се разви с невероятна бързина . И с някаква неумолима предопределеност - като в сън, в който не успяваш да изкрещиш.
Качиха се в такси, тъй като бе пил и не искаше да рискува. Не и сега, когато съдбата най-сетне бе проявила известна доза благосклонност. Не и сега, когато цялото щастие на света тепърва предстоеше.
Не си помнеше как точно се е случило. Всичко, което знаеше, му бе разказано в последствие. На един от централните столични булеварди лек автомобил с несъобразена скорост връхлита върху таксито. При удара бе изгубил съзнание. Когато след няколко дни излезе от комата, лежеше в стерилно болнично легло, но светът вече не бе същия - Вера вече я нямаше. Докторите казаха, че не е страдала. Шофьорът на таксито също не бе оцелял.
Спомняше си пръстите й, преплетени с неговите. Меката чуплива коса, падаща като водопад по раменете й. Вкусът на устните й при онази последна целувка на задната седалка на таксито. Топлината на дъха й, шепнещ в ухото му...
Понякога се мразеше задето е запомнил толкова много от нея. Щеше да бъде далеч по-лесно просто да я изтрие от паметта си все едно никога не е била. Но същевременно не бе готов да я изгуби. Имаше нужда от нея. Като от спасителна глътка въздух... Затова продължаваше да разговаря с нея. Макар да знаеше, че е мъртва.
Suffer well!
Аватар
utro77

Мнениеот Forman » 23 Май 2012, 16:38

Lolita написа:Аз съм съгласна с Делинда, мисля, че той си спомня за последната нощ с Вера, това е била нощта, за която той е знаел, че ще му бъде последната на свобода.

Не беше страх. Беше погнуса.
Борис скочи от леглото и извика.
Не от страх. От погнуса.
Хлебарките пълзяха по тялото му, еволюирали, големи и грозни...
Борис седна на студения под и заплака, за първи път от месеци позволи отчаянието да го завладее. Изцяло. Главоломно. И тогава, точно в онзи миг, когато сме сигурни, че земята трябва да се разтвори и да ни погълне, просто защото това ще е най-справедливото, което може да ни се случи, през сълзите и апокалипсиса в ума му, се появи тя...

Неее не мисля, че това е последната им среща. От къде са хлебарките тогава.Тук има отчаяние, безизходица, някакъв кошмар.По скоро когато човек е притиснат в такова тясно пространство е принуден да се замисли над постъпките си, грешките, миналото. Вера в действителност е образ от миналото му, хубав спомен.
Аватар
Forman

Мнениеот The Witch » 23 Май 2012, 16:52

utro77 написа:А според мен Вера е призракът на любимата му, която е загинала неотдавна в автомобилна катастрофа.

...Излязоха от бара малко след полунощ. Още си спомняше усмивката на устните й. Толкова отдавна не я беше виждал щастлива. След две години безуспешни опити най-сетне бяха успели - Вера бе бременна. Бременна... През изминалите месеци съзнанието му го отчиташе просто като факт, тъй като в действителност нямаше време дори да го осъзнае.
Всичко се разви с невероятна бързина . И с някаква неумолима предопределеност - като в сън, в който не успяваш да изкрещиш.
Качиха се в такси, тъй като бе пил и не искаше да рискува. Не и сега, когато съдбата най-сетне бе проявила известна доза благосклонност. Не и сега, когато цялото щастие на света тепърва предстоеше.
Не си помнеше как точно се е случило. Всичко, което знаеше, му бе разказано в последствие. На един от централните столични булеварди лек автомобил с несъобразена скорост връхлита върху таксито. При удара бе изгубил съзнание. Когато след няколко дни излезе от комата, лежеше в стерилно болнично легло, но светът вече не бе същия - Вера вече я нямаше. Докторите казаха, че не е страдала. Шофьорът на таксито също не бе оцелял.
Спомняше си пръстите й, преплетени с неговите. Меката чуплива коса, падаща като водопад по раменете й. Вкусът на устните й при онази последна целувка на задната седалка на таксито. Топлината на дъха й, шепнещ в ухото му...
Понякога се мразеше задето е запомнил толкова много от нея. Щеше да бъде далеч по-лесно просто да я изтрие от паметта си все едно никога не е била. Но същевременно не бе готов да я изгуби. Имаше нужда от нея. Като от спасителна глътка въздух... Затова продължаваше да разговаря с нея. Макар да знаеше, че е мъртва.

Уау! Това ме разби...!
което даде идея на екипът на The Witch (ама колко яко звучи!)да допълни правилата. Освен предположения и идеи за развитието на историята, може да пишете и цели продължения! А на финала ще сглобим разказ и от текстовете, предложени от вас, потребителите!
The Witch

Мнениеот Kamen » 24 Май 2012, 07:09

Моето предположение е, че Вера е най-добрата му приятелка, защото нали в текста пише, че е вечното момиче, вечните момичета са само най-добрите приятели,нали така ;) Според мен Борис си спомня как тя го е предупреждавала да не прави това, заради което е сега в тази килия. Познах ли?
Kamen

Мнениеот Елена Гилбърт » 24 Май 2012, 07:16

Kamen написа:Моето предположение е, че Вера е най-добрата му приятелка, защото нали в текста пише, че е вечното момиче, вечните момичета са само най-добрите приятели,нали така ;) Според мен Борис си спомня как тя го е предупреждавала да не прави това, заради което е сега в тази килия. Познах ли?

Аз не мисля, че си познал. Ако е най-добрата му приятелка няма да има никаква интрига. Ще има някакви драматични спомени, сълзички тук-там и толкова. Не съм съгласна, че е най-добрата му приятелка, нито пък , че си спомня как тя го е предупреждавала, твърде логично е. Също така не мисля, че Вера трябва да е умряла в автомобилна катастрофа, защо пък да е умряла? Защо пък да не е доброто момиче, което и този път ще е до него. А и нали говорим за ефектът на пеперудата, затова че можем да пренареждаме пъзела, смъртта няма да даде тази възможност. Така че категорично не искам твоят вариант да влезе в разказа!
Елена Гилбърт

Мнениеот lallali » 24 Май 2012, 07:18

Тогава какво предлагаш ти, Елена, коя да е Вера? И за какво да си спомня?
Аватар
lallali

Мнениеот Елена Гилбърт » 24 Май 2012, 07:21

Определено повече ми допада идеята да е първото му гадже например, още от детските години, след нея може би е имал и други връзки, но винаги тя е била момичето, при което той се е връщал. Така не ви ли харесва повече
Елена Гилбърт

Мнениеот Nina D » 24 Май 2012, 07:24

Елена Гилбърт написа:Определено повече ми допада идеята да е първото му гадже например, още от детските години, след нея може би е имал и други връзки, но винаги тя е била момичето, при което той се е връщал. Така не ви ли харесва повече

Честно казано аз изобщо не гледам с добро око на това, момичето, при което все да се връщат, а докато го няма тя какво да прави??? Това не може да е любов, това си е мъка. Не знам, искаше ми се Вера да е майка му, но този вариант отпадна :(
Nina D

Мнениеот utro77 » 24 Май 2012, 08:31

The Witch, благодаря! С удоволствие ще се включа в съвместното писане!
Suffer well!
Аватар
utro77

Мнениеот Stefan » 24 Май 2012, 20:10

Иииийеп ;) харесва ми това, но искам да вкарам и аз малко любовен драматизъм! Мисля, че Вера трябва да е гаджето му, което е загинало, например от рядка болест, за чието лечение Борис е събирал пари и в крайна сметка се е замесил с мафията. Какво ще кажете за моята идея?
Stefan

ПредишнаСледваща

Назад към Приказки по женски