Стари, неактуални, заключени теми.
07 Ное 2013, 07:36
Имам питане.От 20 дни имам болки в гърба.ходих при невролог, правиха снимка.На нея пише:""TH-прешлени-пр.Spondylosis vert.thoracales";...дано да не бъркам написаното.Назначиха ми инжекций декстаметазин и алмива.Но почти няма ефек, Мажа се с вплтарен , неокас,матсан дойч 4ервен, >дадоха ми да пи1 по едно хапче..Мелбек форте 15мг...ходих на Сапарева бяна..но болките продължават.Не постоянно но вечер като ме стегне гърба, е ужас.То не е болка, а скованност и опъване на гърба.Моля ако някой имам мнени по въпроса да пише.Може би има нещо което може да намали болките.Благодаря ви
09 Ное 2013, 05:20
Аз вече си обясних ситуацията в предното запитване. Искам само да добавя, че мисля, че понякога получавам и от тези прескачания/ екстраститоли
, последвани от 2 бързи тупкания. Купих си валериан.. Както вече казах в мнението ми от 2 ноември, екг и кръвни изследвания ми бяха ок, когато ходих на лекар... Лошото е, че нон стоп ми е в главата и затова взех валериан, ако ме успокои малко ще е добре! Мерси!
10 Ное 2013, 13:46
Здравейте, докторе.
Не знам откъде точно да започна, в отвратително състояние съм.
Преди два месеца ме заболя седалището вляво, впоследствие болката се разпространи по целия ляв крак, така че трудно стоя права и трудно вървя. Левият крак много силно ме боли. Живея в малко градче, тукашния невролог ме изпрати на рентген, според който нищо ми няма на костите, и впоследствие ми изписа Мовалис – пет инжекции, Дипрос – две инжекции, плюс Мовалис таблектки и Диклак - таблетки. Пих лекарствата около месец по предписания начин, слагах инжекциите по предписаната схема – НИКАКЪВ РЕЗУЛТАТ. Болката стигна до петата, не се търпеше! Приятел ми каза да си купя хапчета Милгама N, но от тях пръстите на краката ми започнаха да се разширяват и да се огъват неестествено. Волево не мога да направя това. Спрях милгамата, а болката си остана. Не стига това, ами и започна сутрин остро да ме боли главата, вдясно, в една точка отзад на тила. Помислих, че съм се схванала от нещо, но от седмица вече се будя от тази болка и не мога да мръдна от нея. Левият крак и лявата част на седалището все така си болят при стоене в изправено положение и при вървене. Главоболието ме мъчи почти цял ден, особено при движение на главата надясно.
Какво да правя сега, какво бихте ми препоръчали?
11 Ное 2013, 17:06
julina написа:Здравейте!
Преди 2-3 седмици получих някакво трептене в лявата гърда, вероятно беше мускулен крамп... Тогава първата ми мисъл беше, че е сърцето. Отидох на лекар същия ден, направиха ми ЕКГ и беше наред, кръвното перфектно. Бях уплашена, но ми казаха, че съм добре. На другата седмица реших да си направя и кръвен тест, отново всичко е наред. Обаче съм неспокойна. Аз и по принцип съм нервен човек... Ядосвам се за всичко малко ... На 26 съм. Понякога получавам бодежи последната седмица и много го мисля. Притеснява ме.Не е свързано с натоварване. Дишам си ок. Когато съм с мъжа ми съм най-спокойна. Пих вино онази вечер и след това не можах да спя, беше ми нервно и неспокойно, притесних се отново, което естествено ми ускори малко пулса. Не ми тупкаше толкова бързо, колкото силно. Отново отидох на лекар, просто поговорихме кръвното пак ми беше ок... Аз по принцип съм си добре, просто вероятно имам паник атаки или някакво нервно напрежение.. Какво е мнението Ви? Лекарят ми каза, че ако имам още притеснения може да ми направят скан на цялото тяло, да съм спокойна. Пия лайка.. Спрях кафето и алкохола, не че пиех много. Мисля да започна фитнес отново, не съм спортувала 2-3 месеца, а се чувствам мн добре, когато ходя на фитнес. Мерси предварително!
Здравейте ! Не смятам че е целесъобразно да се прави скенер, още повече е лъчево натоварване ! Съветът ми е да се консултитате с невролог и в случай на необходимост с психиатър !
успех !
д-р Савов
11 Ное 2013, 17:10
stoianova1707 написа:Имам питане.От 20 дни имам болки в гърба.ходих при невролог, правиха снимка.На нея пише:""TH-прешлени-пр.Spondylosis vert.thoracales";...дано да не бъркам написаното.Назначиха ми инжекций декстаметазин и алмива.Но почти няма ефек, Мажа се с вплтарен , неокас,матсан дойч 4ервен, >дадоха ми да пи1 по едно хапче..Мелбек форте 15мг...ходих на Сапарева бяна..но болките продължават.Не постоянно но вечер като ме стегне гърба, е ужас.То не е болка, а скованност и опъване на гърба.Моля ако някой имам мнени по въпроса да пише.Може би има нещо което може да намали болките.Благодаря ви
Здравейте !
уместна е повторна неврологична консултация с преоценка на терапията! Не смятам че кортикостероидът е правилното лекарство във Вашия случай !
Ако желаете, в качеството си на невролог , мога да ви консултирам !
успех
д-р Савов
11 Ное 2013, 17:13
julina написа:Аз вече си обясних ситуацията в предното запитване. Искам само да добавя, че мисля, че понякога получавам и от тези прескачания/ екстраститоли
, последвани от 2 бързи тупкания. Купих си валериан.. Както вече казах в мнението ми от 2 ноември, екг и кръвни изследвания ми бяха ок, когато ходих на лекар... Лошото е, че нон стоп ми е в главата и затова взех валериан, ако ме успокои малко ще е добре! Мерси!
Здравейте !
Не Ви съветвам да вземате насляпо медикаменти ! обърнете се за консултация и преглед от невролог !
Поздрави !
11 Ное 2013, 17:17
mariq_ написа:Здравейте, докторе.
Не знам откъде точно да започна, в отвратително състояние съм.
Преди два месеца ме заболя седалището вляво, впоследствие болката се разпространи по целия ляв крак, така че трудно стоя права и трудно вървя. Левият крак много силно ме боли. Живея в малко градче, тукашния невролог ме изпрати на рентген, според който нищо ми няма на костите, и впоследствие ми изписа Мовалис – пет инжекции, Дипрос – две инжекции, плюс Мовалис таблектки и Диклак - таблетки. Пих лекарствата около месец по предписания начин, слагах инжекциите по предписаната схема – НИКАКЪВ РЕЗУЛТАТ. Болката стигна до петата, не се търпеше! Приятел ми каза да си купя хапчета Милгама N, но от тях пръстите на краката ми започнаха да се разширяват и да се огъват неестествено. Волево не мога да направя това. Спрях милгамата, а болката си остана. Не стига това, ами и започна сутрин остро да ме боли главата, вдясно, в една точка отзад на тила. Помислих, че съм се схванала от нещо, но от седмица вече се будя от тази болка и не мога да мръдна от нея. Левият крак и лявата част на седалището все така си болят при стоене в изправено положение и при вървене. Главоболието ме мъчи почти цял ден, особено при движение на главата надясно.
Какво да правя сега, какво бихте ми препоръчали?
Здравейте !
това което ми споделяте е лечение но не е най подходящото ! съветвам ви да се консултирате повторно с невролог, но може би е уместна и хоспитализация в неврологична клиника за доуточняване и адекватно лечение !
Оставам на разположение в случай, че желаете да Ви консултирам в качеството си на невролог !
Може да ме намерите на посочения телефон !
поздрави !
д-р Савов
14 Ное 2013, 09:57
Здравейте Д-р Савов,
Надявам се че ще ми помогнете в това трудно решение за мен и семейството ми!
Случаят е следният-баща ми падна от 2 метра височина преди два дни,установената диагноза след скенер е счупен първи лумбален прешлен,по средата на малко повече от 50%!Лекуващите в окръжна болница-Бургас ни предложиха три варианта-обездвижване/което знаете не е решение/,поставане на цимент на травмата и оперативно с импланти.Не съм достатъчно компетентна,моля помогнете по осмутрение кой вариант ще е най-добрият според Вас!Благодаря предварително!
14 Ное 2013, 12:54
kristina_krastewa написа:Здравейте Д-р Савов,
Надявам се че ще ми помогнете в това трудно решение за мен и семейството ми!
Случаят е следният-баща ми падна от 2 метра височина преди два дни,установената диагноза след скенер е счупен първи лумбален прешлен,по средата на малко повече от 50%!Лекуващите в окръжна болница-Бургас ни предложиха три варианта-обездвижване/което знаете не е решение/,поставане на цимент на травмата и оперативно с импланти.Не съм достатъчно компетентна,моля помогнете по осмутрение кой вариант ще е най-добрият според Вас!Благодаря предварително!
Здравейте !
Разбирам притесненията Ви !
Трябва да се вземе в предвид и анестезиологичния риск - т. е прилежащи заболявания - с оглед възрастта на пациента !
От всички варианти - с най- сигурен вариант е неврохирургична интервенция с поставяне на имплант. Още повече, че на ниво първи лумбален прешлен има и гръбначен мозък !
Съветвам Ви, ако решите неврохирургична операция - тя да бъде в София - една от добрите НХ клиники е в УМБАЛ "Св. Иван Рилски"
Успех !
д-р Савов
14 Ное 2013, 13:09
Mnogo vi blagodarq za barziqt otgovor!
Bashta mi e v mnogo dobro zdravoslovno sastoqnie po princip,toi e bivsh futbolist!
Ot napravenite izsledvaniq e ustanoveno che nqma opasnost ot paraliza sega ili za v badeshte ,posavetvahme se s oshte edin lekar i veche sme vzeli reshenie,da napravim intervenciqta s kostniq ciment/s sigurnost ne e tova dumata no vie me razbrahte/.Oste vednyk mnogo vi blagodarq che mi otgovorihte!