Д-р Илиян Савов – въпроси от област неврология

Стари, неактуални, заключени теми.

Re: Д-р Илиян Савов – въпроси от област неврология

Мнениеот petqpetkova92 » 03 Юли 2014, 13:31

Здравейте, д-р Савов,

Имам болки в кръста. Оплакванията ми са от 2 седмици. Болката е особено осезаема сутрин и вечер, когато съм в изправено или наведено положение. Болката е над опашката, не е следствие на травма, удър или някаква контузия. Просто се появи и ме мъчи всеки ден. Джипито ме прати първо на гинеколог, защото ми обясни, че нещата можели да бъдат свързани и реално ми откриха инфекция и сега я лекуваме, но болката не отшумява. Как мога поне временно да се облекча и какво трябва да предприема? Благодаря Ви предварително!
petqpetkova92

Мнениеот didana » 03 Юли 2014, 14:22

Здравейте,д-р Савов! Ще опитам да изложа в питането си няколко въпроса, свързани с оплаквания от страна на майка ми/на 51 години/, които продължават вече поне две години, не са постоянни. Тя страда изначално от мигрена, но по-скоро сега я притеснява болка и напрежение във врата, отзад в тила, която всъщност е най-усезаема когато е в легнало положение, също така на периоди световъртеж/когато вдига глава нагоре се засилва/ - тези кризи са съпроводени с високо кръвно налягане. По принцип в момента страда и от доста явно изразени симптоми на менопауза/ако това има отношение/. Посещавала е само личен лекар, предписани са и лекарства за регулиране на кръвното налягане, съвети за избягване на стрес и голямо физическо натоварване и някои медикаменти за регулиране на вестибуларния апарат, но кризите периодично отшумяват и пак се появяват. Съществуват и съмнения за шипове във врата, но тя не си е правила снимка и не са установени до момента. Интересува ме какво е Вашето мнение предвид изложените и оплаквания? Предварително благодаря!
didana

Мнениеот kristina_8709 » 05 Юли 2014, 08:28

Здравейте!Напоследък забелязвам,че едната ми ръка усеща по-слабо топлина. На какво може да се дължи това? В началото на годината след раждане вечер ми изтръпваха ръцете и не можех да държа нищо,но след известно време това отшумя.Разбрах,че има някакво изследване,което се прави с ток.Какво точно представлява?Болезнено ли е?
kristina_8709

Мнениеот Dr Ilian Savov » 16 Юли 2014, 17:52

Adrian написа:Здравейте, преди 3 месеца получих болка в дясната предмишница по време на загрявка за тренировка за ръце. Болката започна от сгъвката на ръката между предмишницата и бицепса като веднага спряха тренировката и сложих студено на мястото.
Веднага загубих около 70% от силата си и дори не можех а си отключа вратата.
Прибрах се и като се къпех си натоплих ръката и болката малко намаля.
Мислех си, че имам усукано сухожилие и че ще мине за няколко дена, но не мина, а си продължи.
След около седмица болката отслабна и силата ми се върна на 50%, почнах всяка вечер да си правя мазило от 1 лъжица свинска мас , 1 чаена лъжица сода бикарбонат и 7-8 капки йодна тинктура, като си мажех болното място и до увивах.
Правих го около 2 седмици, като заедно с това пих Ruta Graveolens 5CH около месец.
Болката намаля и си върнах около 2/3 от силата в дясната ръка, особено добре ми действаше напарването на болното място, като се къпя, но това помагаше само за вечерта, а сутринта пак болеше без значение дали се натоварвам или не.
Пробвах с всякакви мазила от аптеката и нито едно не намали болката, докато едно момче от нашия клас не ми донесе някакво домашно мазило от кестени.
След като намажа болното място, започва да гори адски много и болката се притъпява сякаш. Правих го около месец като пиех и аминокиселини и витамини за по-добър ефект.
Преди няколко седмица започнах да си тренирам пак, но с по-леки тежести, а преди 3 дни ме заболя леко и лявата ръка по същия начин и на същото място.
Самото място, от където произлиза болката, на допир го усещам стегнато и болезнено, на моменти дори като съм в пълен покой и гледам телевизор сякаш преминава ток по ръката ми от средата на мишницата, чак до китката и губя сила. Сега ме болят и двете ръце и дори трудно заспивам, за упражнения не може и дума да става даже като се бръсна ме боли, дори като спя го усещам.
Натурално си имам доста силни за размера си ръце, но тази болка ме съсипа.
Четох доста и мисля, че ще излезе радикулит или плексит, раменете не ме болят, само двете ръце и вече става непоносимо.
Мисля да си взема hypericum perforatum, но не съм убеден, че само то ще ме оправи.
Искам съвет, за да знам какво да правя, лято е, а аз не мога да работя дори лека работа.
Моля ви, помогнете ми да се избавя от това заболяване, че повече не мога да го понасям, а не искам кортикостероидни инжекции.

Здравейте !

Ще Ви посъветвам да се обърнете за консултация от специалист - невролог ! Не прилагайте самолечение ! Вероятността да е травматична лезия на периферен нерв е голяма, но диагноза може да се постави след преглед и изследвания !

При желание от Ваша страна можете да се свържете с мен на посочения телефон за записване на час за консултация !

Успех !

д-р Савов
Dr Ilian Savov

Мнениеот Dr Ilian Savov » 16 Юли 2014, 17:55

petqpetkova92 написа:Здравейте, д-р Савов,

Имам болки в кръста. Оплакванията ми са от 2 седмици. Болката е особено осезаема сутрин и вечер, когато съм в изправено или наведено положение. Болката е над опашката, не е следствие на травма, удър или някаква контузия. Просто се появи и ме мъчи всеки ден. Джипито ме прати първо на гинеколог, защото ми обясни, че нещата можели да бъдат свързани и реално ми откриха инфекция и сега я лекуваме, но болката не отшумява. Как мога поне временно да се облекча и какво трябва да предприема? Благодаря Ви предварително!

Здравейте !

Ако болката продължава въпреки проведеното лечение на инфекцията е възможно да се касае за неврологичен проблем - радикулит и пр.
Съветвам Ви да се консултирате и с невролог !

При желание от Ваша страна, можете да се свържете с мен на посочения телефон за записване на час за консултация !

Поздрави !

д-р Савов
Dr Ilian Savov

Мнениеот Dr Ilian Savov » 16 Юли 2014, 17:59

didana написа:Здравейте,д-р Савов! Ще опитам да изложа в питането си няколко въпроса, свързани с оплаквания от страна на майка ми/на 51 години/, които продължават вече поне две години, не са постоянни. Тя страда изначално от мигрена, но по-скоро сега я притеснява болка и напрежение във врата, отзад в тила, която всъщност е най-усезаема когато е в легнало положение, също така на периоди световъртеж/когато вдига глава нагоре се засилва/ - тези кризи са съпроводени с високо кръвно налягане. По принцип в момента страда и от доста явно изразени симптоми на менопауза/ако това има отношение/. Посещавала е само личен лекар, предписани са и лекарства за регулиране на кръвното налягане, съвети за избягване на стрес и голямо физическо натоварване и някои медикаменти за регулиране на вестибуларния апарат, но кризите периодично отшумяват и пак се появяват. Съществуват и съмнения за шипове във врата, но тя не си е правила снимка и не са установени до момента. Интересува ме какво е Вашето мнение предвид изложените и оплаквания? Предварително благодаря!

Здравейте !

Да симптомите описани от Вас до голяма степен може да се провокират от шийна патология, наред с артериалната хипертония !
Уместно е да бъдат направени доуточняващи изследвания след консултация с невролог !

В качеството си на такъв, при желание от Ваша страна, можете да се свържете с мен на посочения телефон за записване на час за консултация !

Поздрави !

д-р Савов
Dr Ilian Savov

Мнениеот Dr Ilian Savov » 16 Юли 2014, 18:02

kristina_8709 написа:Здравейте!Напоследък забелязвам,че едната ми ръка усеща по-слабо топлина. На какво може да се дължи това? В началото на годината след раждане вечер ми изтръпваха ръцете и не можех да държа нищо,но след известно време това отшумя.Разбрах,че има някакво изследване,което се прави с ток.Какво точно представлява?Болезнено ли е?

Здравейте !

Оплакванията Ви може да се дължат на много състояния и причини, които трябва да бъдат уточнени от специалист - невролог. Да, това изследване се нарича Електромиография (ЕМГ) и изследва функцията на периферните нерви и/или мускули.

При желание от Ваша страна, можете да се свържете с мен на посочения тук телефон за записване на час за преглед !

Успех !

д-р Савов
Dr Ilian Savov

Мнениеот asd123 » 17 Юли 2014, 17:24

Dr Ilian Savov написа:
asd123 написа:здр Докторе имам въпрос
боли ме от две седмици кръста от дясната страна(на 10тина см от края на гръбначния ми стълб в дясно ) като правих коремни преси.Може да е таза там незная дали се изразявам правилно. не е много силна болка като се поразкърша наляво на дясно минава. като стоя седнал в кола продължително време и я усещам като се изправя и позагрея ми минава. отшумява и все по малко я усещам по един път на ден дори и има дни в които нямам никаква болка. Не смея да правя коремни преси повече. Ако вдигам нещо по тежко свързано с навеждане или клякам усещам в началото болка лека и минава като се загрее мястото. Дали имам дискова херния според вас. И трябва ли да прекратя всякакви движения докато ми мине.

Здравейте !
Фактът, че би боли при физическо натоварване и движения навежда на мисълта че е засегнат нерв. Разбира се, съветвам Ви да се консултирате със специалист невролог и след преглед ще бъдат предприети изследвания и лечение. До тогава Ви съветвам да избягвате физическо натоварване !

Успех !

д-р Савов

Здр отново намазах си кръста с един затоплящ гел три четири дена и ми мина само първия ден повечко си бях намазал кръста и почуствах някакво изтръпване в прасеца на десния крак след като започнах да се мажа първо изчезна болката в кръста при клякането след това и при вдигането на тежест от клекнало положение и накрая ми мина и болката при седеж на дясната страна при продъжителво врме.
Според мен съм получил това възпаление или каквото е там или от коремните преси или течението и климатика на което стоя или при изпотяване от горещото време и охлаждане от климатик или течение. Или от дългото време от стоене в студена вода в басейна.
Като прочетох малко в интернет доста сериозни ми се виждат тези заболявания на прешлените и на нервите можете ли да напишите няколко неща относно прифилактиката, примерно увеличаване приема на витамини от групата В добре ли е за профилактика като Б комплекс или невробекс. Увеличаване приема на магнезии . Добре ли е да ги взимам за профилактика през определени периоди от време. Мисля да включа някой упражнения от йога за укрепване и разтягане на грабначния стъб, упражнения за укрепване на долната част на коремните мускули и кръстни мускули. И последен въпрос бягането да речем на 4 5 км по два три пъти в седмицата вреди ли по някакъв начин или изкачване на планина пеша за по няколко часа като профилактика на застояването през работния ден пред компютъра и дългото шофиране.
мерси предварително за отговорите.
asd123

Мнениеот rumen36 » 19 Юли 2014, 12:08

Здравейте,д-р Савов! Имам проблем с паметта, от малък ми е много трудно да запомням нещата, а дори да успея след година трябва отново да ги уча. Мислех че проблема не е толкова сериозен но нещата се влошават, а съм на 28 години. Дори с краткотрайната памет и концентрацията вече имам проблеми. Дали това не е симптом за нещо по сериозно и има ли начин да подобря паметта, някакви лекарства или друго, защото това започва страшно да пречи. Благодаря ви!
rumen36

Мнениеот Исела8812 » 21 Юли 2014, 15:42

Здравейте Д-р Савов! Аз съм на 48 години и почти 15 години имам силен световъртеж, гадене главоболие ,трудно завъртане на главата на ляво и дясно . Ходила съм много пъти на лекар и всеки ми казваше различно - шийна остеохондроза . Един път съм ходила и на рехабилитазия във Велинград , имах малко облекчение ,но беше за кратко. Правили са ми МРТ и рентгенови снимки .Всеки ден пия по няколко вида хапчета ,Незнам какво да правя ,отчаяна съм , казват , че това заболяване се поддържа няма лечение искам вашия съвет , много ще съм Ви благодарна ако ми дадете Вашия професионален съвет ! Благодаря ви!
Исела8812

ПредишнаСледваща

Назад към Архив