Изневярата. Дали да простим?

Re: Изневярата. Дали да простим?

Мнениеот southern_sun » 18 Апр 2011, 15:44

bubulina написа:Офф много сложен въпрос. И да се прости винаги идва натякването в някои моменти, така че ако наистина не можем да простим по-добре да не се правим на много добродушни. А пък и изневярата винаги е продиктувана от нещо. Ако уважаваш човекът до себе си,както и той теб, никога няма да го направиш.

Е то това е ясно,но тук става въпрос за тогава когато сме кривнали малко от пътя. Ако започват натяквания значи не сме простили. Въпросът е да го отчетем като грешка, която няма да се повтори.
southern_sun

Мнениеот FramarModEli » 18 Апр 2011, 16:31

И каква е гаранцията, че няма да се повтори, то ведъж предадеш ли незнам каква гаранция трябва да даде човек,че да му се повярва.:)
FramarMod2
FramarModEli

Мнениеот Djurata » 18 Апр 2011, 16:39

Здравейте !
Не знам да е прието първата изневяра да се прощава.Това е въпрос на лична преценка.Това за младия мъж или за мъжа като цяло съм съгласен до някъде с него,но не бива да слагаме всички под един знаменател.Макар че често го правим.
Всеки човек е с различни разбирания за различните неща.Лично аз не прощавам изневярата.Първо за да изневериш трябва да не намираш нещо в човека до теб, да не помислиш че можеш да го нараниш,а след като го правиш значи не те е грижа много за него.За да минеш през всичко това през цялото време трябва да лъжеш или поне да се опитваш! А лъжата също не е от най-добрите неща в една връзка.Следва губене на доверие...Доверие градим с години , губим за миг. След като си загубил доверие в човека на който си разчитал,как да му се довериш отново? Веднъж стигне ли се до всичко това лично аз не виждам смисъл да се измъчват двама души и да правят насилствени опити да останат заедно."Една чаша като я счупиш ,след това колкото пъти да я лепиш винаги ще има ръбчета ! " .Причината не е само в мъжете , а и в жените. Като цяло поколението губи своя морал,дума и ценностна система.Всеки се стреми към материалното а забравя да погледне отвъд и да види същността на самия живот.
Djurata

Мнениеот mary jane » 18 Апр 2011, 16:52

Аз бих простила, защото съм сигурна, че мъжът до мен ме обича и държи на мен. И ако някога извърши прелюбодеяние, това ще е следствие от проблеми между нас. Сигурна съм, че не го има за спорт и не го практикува редовно. :lol:
Надявам се и той да е на същото мнение, защото и на нас жените нищо земно не ни е чуждо! ;)
Аватар
mary jane

Мнениеот southern_sun » 18 Апр 2011, 16:58

Не е толкова страшно да сгрешиш да изневериш по страшно е чувството на вина след това. Дори и да ти бъде простено, не знам как можеш да избягаш от собственото си чувство на вина?
southern_sun

Мнениеот eli » 18 Апр 2011, 17:03

mary jane написа:Аз бих простила, защото съм сигурна, че мъжът до мен ме обича и държи на мен. И ако някога извърши прелюбодеяние, това ще е следствие от проблеми между нас. Сигурна съм, че не го има за спорт и не го практикува редовно. :lol:
Надявам се и той да е на същото мнение, защото и на нас жените нищо земно не ни е чуждо! ;)

Евала на такива хора, незнам как би могла да бъдеш щастлива с такъв човек до себе си. Но така като чета, ти май си го знаеш че си хоцка на някъде.
Аватар
eli

Мнениеот bubulina » 18 Апр 2011, 17:08

Явно трябва много да обичаш някого, за да простиш изневяра. Аз така не съм обичала, но ако ще ми изневеряват, неща и да обичам :)
bubulina

Мнениеот Tea » 18 Апр 2011, 22:19

Зависи какво разбираме под изневяра?Ако е физическа връзка лично за мен е без значение,по друг начин обаче стои въпроса с духовната изневяра.И въпреки всичко човек има нужда от разнообразие,общуване и т.н.,така че съм склонна да простя :twisted:
Tea

Мнениеот huanita » 19 Апр 2011, 23:17

А, ето и кратко резюме на мненията ви .......в рими

"Скъпа днеска правих секс
със комшийката отсреща
ала ти не си мисли
че сме ходили на среща...

Туй е кратък, бледен миг,
и за мен е без значение,
щото беше много шик
и ми донесе настроение...

Но ти недей се натъжава
в секса виждах аз лика ти
все пред мен се появява
и така ...около 20 пъти"

:D разбира се това не можем да го броим за изневяра, това е чисто физически акт, чистоплътен
huanita

Мнениеот Ivaylo » 19 Апр 2011, 23:25

:lol:
Ако трябва да го обърна в проза...
"Не е проблем, че тя се чука с него, докато той ремонтира семейния Москвич. Не е проблем, че той чука нея, докато нея я боли главата. Проблем е, че няма за какво да си говорят, когато са заедно." :mrgreen:
Аватар
Ivaylo

ПредишнаСледваща

Назад към Приказки по женски