Хомеопатията - въпроси, отговори, коментари

В този раздел на нашия форум можете да задавате въпроси, свързани с Алтернативна, холистична медицина, хомеопатия и лечебно хранене, да споделяте мнения и да получите съвет.

Лечение и профилактика с хомеопатия.

Мнениеот FramarModEli » 04 Окт 2011, 10:35

Кога и как използвате хомеопатични лекарства.
FramarMod2
FramarModEli

Re: Лечение и профилактика с хомеопатия.

Мнениеот georgi_78 » 13 Окт 2011, 13:36

аз съм доволен от хомеопатиятя. използвам я като профилактично средство и наистина намаляват риска от вирусни и бактериални инфекции.
Аватар
georgi_78

Мнениеот totka_lukanova » 14 Окт 2011, 12:46

Аз давам на детето Инфлуцид 3х1т. през зимният период, доволна съм :)
totka_lukanova

Re: ХОМЕОПАТИЯ -АЛТЕРНАТИВА ЛИ Е НА ТРАДИЦИОННИТЕ ХАПЧЕТА

Мнениеот qproin » 18 Окт 2011, 14:17

Аз съм за, само ако става въпрос за някой не толкова сериозен проблем, който може да изчака необходимито време за лечение с хомеопатични средства. Никога не бих лекувала главоболие или грип например с хомеопатични средства. Но в интерес на истината съм чувала за хора, които доста сериозно се повлияват от подобно лечение- например при някои кожни болести. На детето съм давала хомеопатични при никнене на зъбите веднъж, и няколко пъти за профилактика. Но като цяло и при детето разчитам на по-сериозните лекарства с цел да избегнем усложнения.
qproin

Мнениеот valiart » 18 Окт 2011, 20:11

През последните години сме свидетели как пазара на лекарствените средства се залива от множество лечебни препарати от природен произход. Това е израз на търсенето на хората на други начини да повлияват заболяванията си, защото явно старата слава на антибиотиците и другите химически лекарства вече не е достатъчна да поддържа вярването, че лекуват! Друга форма на този стремеж към натуропатията (лечение с природни средства) е все по-честото търсене на такива лечебни методи, които се основават на стимулиране на организма и неподтискане на неговата жизненост. Днес, тези методи вече са широко известни – акупунктура, апитерапия (лечение с пчелни продукти), биоенерголечение (Рейки, Прана и други), лечебен масаж, билкотерапия и още много. Един от тях е Хомеопатията, наричана още “нежната медицина”!
Аватар
valiart

Мнениеот bubulina » 24 Окт 2011, 09:59

За да се пият хомеопатични лекарства, трябва задължително да се консултирате с хомеопат, особено ако става въпрос за изготвяне на профилактичен курс на лечение.
bubulina

Мнениеот borislav.bo » 07 Ное 2011, 11:42

Аз съм доволен от хомеопатията. Има доста лекарства, които приемани профилактично може да се избегне появата или усложненията на някои вирусни заболявания. Аз понеже съм си малко алергичен и от време на време правя бронхити, при които кашлицата ми се появява внезапно, без никакви предупредителни симптоми Ходих при моята лекарка и тя ми изписа Поумон хистамин, сега си ги пия всеки ден по 5 гр. профилактично и наистина има ефект, по рядко кашлям ;)
borislav.bo

Мнениеот сиско » 24 Ное 2011, 18:04

и аз съм за хомеопатията, напоследък все повече я използвам и съм очарована от резултатите
сиско

Мнениеот radowen » 25 Ное 2011, 10:20

Убедено съм за хомеопатията и използвам хомеопатичните продукти, особено при детето ми и не се притеснявам от сериозни странични ефекти. За кашлица, зачервено гърло, настника, когато никнеха зъбките - винаги използваме хомеопатични продукти!
radowen

Мнениеот valiart » 25 Ное 2011, 21:29

Хомеопатията е истинско чудо, но човек наистина трябва да вярва на положителните резултати, да е отворен към нея. Но да не разчита само и единствено на нея.
Аватар
valiart

ПредишнаСледваща

Назад към Алтернативна, холистична медицина, хомеопатия и лечебно хранене