Хомеопатията - въпроси, отговори, коментари

В този раздел на нашия форум можете да задавате въпроси, свързани с Алтернативна, холистична медицина, хомеопатия и лечебно хранене, да споделяте мнения и да получите съвет.

Re: ХОМЕОПАТИЯ -АЛТЕРНАТИВА ЛИ Е НА ТРАДИЦИОННИТЕ ХАПЧЕТА

Мнениеот Finger » 15 Юни 2012, 12:27

Stanislava77 написа:Здравейте,
Разбира се, че хомепатията е алтернатива на традиционните хапчета, друг е въпросът дали е по-добър начин за лечение. Всеки човек решава как ще се лекува дали с антибиотици, дали с билколечение или с хомеопатия е въпрос на избор.
В следния линк има повече информация за това "що е хомеопатия" и за хомеопатичното лечение като са изложени както добрите страни, так и не толкова добрите страни

Хомеопатията има ли и друга страна освен добрата? Аз мисля, че хомеопатията е един наистина добър начин да заместиш традиционната медицина.
Finger

Мнениеот lion16 » 16 Юни 2012, 20:26

За първи път се сблъсках с хомеопатията, когато получих тежка бъбречна криза и нямах пари да си купя стандартните лекарства, тъй като не ми плащаха заплатата, и за да получа облекчение ми трябваха минимум 4 вида лекарства. В този момент не можех да си позволя друго освен хомеопатия и се изплаших, че ако не подейства няма какво да направя. Обаче за моя голяма изненада получих облекчение още същия ден, на третия ден бях на работа без проблем. По стандартния метод ми трябваха от 1 до 4 седмици да се възстановя и смяна на няколко антибиотика. От този момент се лекувам само с хомеопатия и забравих какво е болка, както и изкарах всички камъчета от бъбреците ми. Със сигурност мога да кажа, че това не е вяра, убеждение или плацебо, както се опитват да го изкарат, защото мога да гарантирам, че наистина не тръгнах с вяра да се лекувам, а по-скоро с обратното - страх че няма да помогне!!! Но помогна и то повече отколкото предполагах!!! Освен това и котката си лекувах така. При нея също ефекта е поразителен.
lion16

Мнениеот rony_80 » 19 Юни 2012, 13:45

Наши приятели лекуват сина си изцяло с хомеопатия и дори вече им дават консултации по телефона, тъй като хомеопатката ги познава много добре. След като тръгна на ясла започна много да боледува и постоянно пиеше антибиотици. Направиха схема на лечение, започна да пие изписаната хомеопатия и вече расте здраво и усмихнато дете. Вярно, че постъпвайки в масово детско заведение, децата неминуемо преболедуват поне няколко пъти докато се адаптират, но пък постоянно да се пият антибиотици не си е работа.
rony_80

Имам питане - какво да избягвам при хомеопатично лечение?

Мнениеот mizia18 » 19 Ное 2012, 22:52

Вярно ли е,ме когато се приемат Аса фоетида и Игнация не се пие кафе , какао и не се яде чесън лук, подправки и ........шоколад. А може би изобщо при приемането на хомеопатични средства.....
mizia18

Re: Имам питане

Мнениеот Снежана » 20 Ное 2012, 11:47

mizia18 написа:Вярно ли е,ме когато се приемат Аса фоетида и Игнация не се пие кафе , какао и не се яде чесън лук, подправки и ........шоколад. А може би изобщо при приемането на хомеопатични средства.....

По принцип противопоказно да се пият кафета, какао, дори да ползваш ментова паста за зъби когато приемаш хомеопатични средства. Би трябвало да са ти обяснили когато си била на преглед при хомеопат.
Снежана

Re: Лечение и профилактика с хомеопатия.

Мнениеот desita@ » 03 Яну 2013, 21:56

Някой приемал ли е инфлуенцинум,доволни ли сте от него и как го приемахте?
desita@

Re: Лечение и профилактика с хомеопатия.

Мнениеот denkaruseva » 04 Яну 2013, 12:41

Опитвали ли сте хомеопатични средства за отказване от тютюнопушенето? Интересувам се и ще се радвам да споделите опит...
denkaruseva

Re: Имам питане - какво да избягвам при хомеопатично лечение

Мнениеот geriva » 18 Фев 2013, 17:55

Моят хомеопат твърди, че няма проблем, ако между приема на посочените неща и приема на хомеопатичните таблетки има поне два часа разлика.
geriva

Re: Имам питане - какво да избягвам при хомеопатично лечение

Мнениеот Cuddy » 21 Фев 2013, 21:26

По моите мътни спомени не бива да се хапват и цитруси.
Cuddy

Възможни ли са странични ефекти при хомеопатия?

Мнениеот nushi.kisyova » 10 Дек 2013, 17:10

До сега съм вярвала много на хомеопатията, но вижте какво се случи. Поради проблеми със зрението ми изписаха капки, които трябваше да приемам 3 пъти на ден, преди хранене.

С това се появиха и страничните ефекти на хомеопатията. Започнах да имам сърцебиене, при четене да виждам размазано, докато чета, често главоболие и изпитвам постоянна жажда, като никой от тези симптоми не съм имала до този момент.

Все още не съм убедена, че хомеопата, които ми назначи тези хомеопатични капки е в грешка, но не зная дали е възможно хомеопатията да има странични ефекти.

Вие как смятате, патили ли сте си от хомеопатия или некоректен хомеопат?
nushi.kisyova

ПредишнаСледваща

Назад към Алтернативна, холистична медицина, хомеопатия и лечебно хранене