В този раздел на нашия форум можете да задавате въпроси, свързани с Алтернативна, холистична медицина, хомеопатия и лечебно хранене, да споделяте мнения и да получите съвет.
Добави отговор

Re: ХОМЕОПАТИЯ -АЛТЕРНАТИВА ЛИ Е НА ТРАДИЦИОННИТЕ ХАПЧЕТА

28 Ное 2011, 15:13

Имам син на три години,който е алергичен към повечето антибиотици,затова го лекувам изключително с хомеопатия-мн.съм доволна.Няколко пъти досега е боледувал от гнойна ангина-Висока темп.,отпадналост и гнойни налепи-САМО С ХОМЕОПАТИЯ се оправя за 3-4 дни,като температурата спада до 24ч. :D

28 Ное 2011, 21:19

tralala.1974 написа:Имам син на три години,който е алергичен към повечето антибиотици,затова го лекувам изключително с хомеопатия-мн.съм доволна.Няколко пъти досега е боледувал от гнойна ангина-Висока темп.,отпадналост и гнойни налепи-САМО С ХОМЕОПАТИЯ се оправя за 3-4 дни,като температурата спада до 24ч. :D

И аз предпочитам хомеопатията за детето, а и за другите членове на семеЙството. Тровим децата още от малки с тези антибиотици.

Re: Лечение и профилактика с хомеопатия.

30 Ное 2011, 22:30

Аз разреших много здравословни проблеми на детето със хомеопатия. С хомеопатични моно-препарати му излекувах атопичния дерматит, с по-малко средства, в кратък период. Сега в периода на вирусите му давам профилактично Осцилококцинум и прополис.

28 Дек 2011, 22:34

Има различни варианти за комбиниране на хомеопатични лекарства, за профилактика през зимата. Но това само хомеопат може да го определи, за всеки е индивидуално и се определя от различни фактори.

29 Дек 2011, 09:56

Не си предписвам друго, освен Арника при синини.
Не смея да се лекувам на своя глава. :D

19 Мар 2012, 14:36

Аз съм приемал Арника монтана- при болки в коленете. Бях се контузил зимата и лекарят ми изписа Фламексин с Арника монтана. Пих Фламексина една седмица, а Арниката ще я пия до края на този месец. За това според мен не трябва да се пренебрегва хомеопатията.

22 Мар 2012, 11:48

Искам да взема на малката някакви хомеопатични таблетки, които да и давам при евентуална настинка, но не знам кои са добри. Сега в зимния сезон давах Инфлуцид всеки ден, профилактично, но вече спрях. За това искам да имам нещо под ръка, ако усетя че настива. Попитах в аптеката и ми предложиха няколко варианта, но искам да попитам кое от тях е най-ефикасно.
Хомеовокс
Парагрип
Осцилококцинум

17 Апр 2012, 18:49

Има едни хомеопатични инжекции discus compositum n mit kalmia които са алтернатива на стандартните нестероидни и стероидни противовъзпалителни, ......при дегенеративни проблеми с гръбначен стълб и са помогнали на много хора. Обаче не се продават в България!
Ако някой работещ в областта на фармацията и вноса на нови "лекарства" чете това,....... защо не вземе да направи нещо по въпроса?!
Лекарства съм го сложила в кавички, защото това не е точно лекарство, а хомеопатия.
Инжекциите discus compositum n mit kalmia се продават свободно без рецепта по аптеките в Германия и други страни.
Би било хубаво да се продават и в нашите аптеки!

28 Май 2012, 11:47

Maya написа:Има едни хомеопатични инжекции discus compositum n mit kalmia които са алтернатива на стандартните нестероидни и стероидни противовъзпалителни, ......при дегенеративни проблеми с гръбначен стълб и са помогнали на много хора. Обаче не се продават в България!
Ако някой работещ в областта на фармацията и вноса на нови "лекарства" чете това,....... защо не вземе да направи нещо по въпроса?!
Лекарства съм го сложила в кавички, защото това не е точно лекарство, а хомеопатия.
Инжекциите discus compositum n mit kalmia се продават свободно без рецепта по аптеките в Германия и други страни.
Би било хубаво да се продават и в нашите аптеки!

Не мисля, че ще е толкова лесно да се внесе продукт, който се разпространява само в Германия. Все пак трябва разрешително, независимо дали това е хомеопатичен или лекарствен продукт.

04 Юни 2012, 16:02

Здравейте,
Разбира се, че хомепатията е алтернатива на традиционните хапчета, друг е въпросът дали е по-добър начин за лечение. Всеки човек решава как ще се лекува дали с антибиотици, дали с билколечение или с хомеопатия е въпрос на избор.
В следния линк има повече информация за това "що е хомеопатия" и за хомеопатичното лечение като са изложени както добрите страни, так и не толкова добрите страни
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10