Гъбички по ноктите - лечение и превенция

Re: Гъбички по ноктите

Мнениеот trojan horse » 18 Фев 2012, 23:53

dobita написа:Мерси много но съвсем случайно намерих софийка фирма която ми изпрати разфасовка от литър...за моя най голяма изненада!!!Остава да се заема с унищожението...та као на някой му трябва формалин да пише , ще дам координатите на фирмата във възторг съм от отзивчивостта и експедитивността им!

И аз си помислих че се отървах от гъбите но не е точно така.Слагах формалдехид на хапчета в обувките мазах с Батрафен лак около месец и всичко беше наред .На скоро пак се появиха на палеца по същия начин.Предния път беше лятото и по бързо минаха сега зимата ми каза лекаря че по бавно ще се оправят.
trojan horse

Мнениеот mimi000 » 02 Мар 2012, 14:39

dobita написа:Здравейте, имам гъбички на палците на краката, 2/3 са обхванати, единия нокът потъмнял като ударен, но не са деформирани начупващи се и тн...( не знам какаъв стадий трябва да се води)Изчетох всички форуми по темата и си самоназначих: киснене в разтвор на перманганат (но после реших да се лиша от тази радост тъй като изглезжда се наслоява по ноктите и не зная дали поемат другите препарати), капки екзодерил около 2 пъти на ден, след това мазане с лак полинейл, и цитросепт като имуностимулант, както и изпиляване на нолътната плочка 2-3 пъти в седмицата. За около 10 дни част от единия ми нокът изглежда започва да се отлепва....това значи ли че има положителен ефект и въобще как се разбира че лечението върви в правилна посока, при положение че нокътя расте много бавно а всичко е доста изпилено....
Освен това бих искала да попитам до кога да се продължава с ударната терапия...пишеше мимален срок за нокти на краката 4 месеца но израстването на нокът отнема почти година.
И последно ясно е че чорапите ще заминат (за сега пера на висока температура и суша в сушилнята надяваме се да трепя бактерийте), но от обувките си не мога да се лиша. Четох за дезинфекция с формалин, къде мога да го намеря, и ако няма в търговската мрежа бихте ли ми предложили алтернативни сигурни методи.
Благодаря хубав ден!!!

може ли да споделиш името на фирмата, от която взе формалина. Благодаря предварително!
mimi000

Мнениеот JaneD » 28 Мар 2012, 14:00

Пиша по повод писалката Nailner Repair - не мен лично след 9 месеца ползване на писалката, така както е предписано, не само че не ми помогна, ами и петната по ноктите увеличиха размера си. Не съм ходила обаче на лекар, може би писалката не действа за моя вид гъбички, така че не правете самолечение, безсмислено е да си давате парите ако не сте сигурни точно какъв вид гъбички имате и дали точно това лекарство действа. Допълвам, че всъщност имах 2 петна по ноктите, демек ноктите ми не са толкова зле както на разни реклами и снимки, но семейството на съпруга ми, а и самия той имат голям проблем с тях, на свекърва ми даже са и махали ноктите. Единствената разлика сега е, че ноктите ми се втвърдиха доста и вече се налага да ги режа с нокторезачка. Съпруга ми също ползва такава химикалка, при него също няма подобрение, само втвърдяване.
JaneD

Мнениеот la_deese » 30 Мар 2012, 23:07

А тази писалка става ли за бебета?
la_deese

Мнениеот southern_sun » 31 Мар 2012, 15:21

la_deese написа:А тази писалка става ли за бебета?

Как така малко бебе има гъбички на ноктите на краката?
southern_sun

Мнениеот SunFlower » 31 Мар 2012, 15:25

От години лакирам ноктите си на краката тъй като съм чувала, че това ги предпазвало от гъбички, но вчера забелязах, че нокътя на палеца на единия ми крак се е отлепил. Изтрих си лака и изпаднах в ужас, като счупен на половина е, дали това са гъбички? Но нямам нито сърбеж на пръстите на краката нито нищо, само усещам нещо неприятно като лека болка. Според вас какво може да бъде?
Аватар
SunFlower

Мнениеот roshlata » 26 Апр 2012, 15:00

Имах проблем с гъбички по ноктите на краката и нищо не ми помогна до момента, в който не започнах да пия фунголон. Мазах ги с цитросепт, с йод, правих бани със сребърна вода, лакирах със специални лакове, но не. Много са упорити тези гадинки и трябва да им се обръща сериозно внимание. Пих фунголона 6 месеца по предписание на лекар и в момента няма и помен от гадните гъби :)
roshlata

Мнениеот Silvi » 26 Апр 2012, 15:35

SunFlower написа:От години лакирам ноктите си на краката тъй като съм чувала, че това ги предпазвало от гъбички, но вчера забелязах, че нокътя на палеца на единия ми крак се е отлепил. Изтрих си лака и изпаднах в ужас, като счупен на половина е, дали това са гъбички? Но нямам нито сърбеж на пръстите на краката нито нищо, само усещам нещо неприятно като лека болка. Според вас какво може да бъде?

И аз съм така от известно време, нокътя на единия палец на крака ми се отлепи почти, направо със страх си лягам вечер защото си мисля, че всеки момент ще се обърне и ще ме заболи. Майка ми беше така преди известно време, паднаха и двата нокътя на палците на краката и сега всичко е наред.
Silvi

Мнениеот Снежана » 21 Май 2012, 15:23

bisertaskov написа:Изображение
Може би така изглеждат, много рекламират НЕЙЛНЕР РИПЕЪР дано ти помогне ако са гъбички

Да ти кажа честно имам съмнение, че имам гъбички на краката, но те не изглеждат така. Ноктите ми потъмняха и единия падна, не усещам сърбеж или парене между пръстите на краката. Възможно ли е да не са гъбички,но какво може да бъде?
Снежана

Мнениеот Stanislava77 » 04 Юни 2012, 16:14

]Здравейте,
Имам някакви образувания по ноктите. Някой знае ли как изглеждат гъбичките по ноктите и дали това са гъбички?
[attachment=0]gabi4ki.jpg[/attachment
Прикачени файлове
gabi4ki.jpg
gabi4ki.jpg (113.63 KiB) Прегледано 7469 пъти
Stanislava77

ПредишнаСледваща

Назад към Мнения и въпроси на читатели, свързани с кожни и венерически болести