Гъбички по ноктите - лечение и превенция

Re: Гъбички по ноктите

Мнениеот magi81 » 04 Яну 2013, 17:38

Гъбичките много добре се повлияват от хомеопатия!
magi81

Мнениеот ase_07 » 09 Фев 2013, 15:32

Здравейте на всички с проблема "гъбички по ноктите". Имала съм среща с тази напаст и се борих дълго с гъбичките с какви ли не средства - лакове, писалки, но нещото, което ми помогна и имаше много бърз ефект е лекарството Azzol-s. Продава се в Гърция, не зная дали може да се намери в България, но ви уверявам, че е много ефективно. Надявам се да съм помогнала с инфо!
ase_07

Мнениеот ase_07 » 09 Фев 2013, 15:40

Исках само да добавя, че Azzol-s са таблетки, а не крем и като всяко друго лекарство е добре да се направи консултация с лекар преди приема му. Таблетките помогната и на съпруга ми, а неговия случай наистина беше много тежък, дори не можеше да си изреже ноктите с нокторезачка, а използваше нож, за да ги "поизреже" малко, за да не му убиват обувките. :oops:
ase_07

Re: Гъбички по ноктите - лечение и превенция

Мнениеот blue_eye » 15 Фев 2013, 17:13

Тъй като лечението на този проблем е много трудно, хубаво е човек да знае как да се предпази от заболяването. Освен локалните средства за лечение, необходимо е да се спазва и много добра лична хигиена. При най-малките съмнения за наличието на гъбички, трябва да се търси лекарска помощ, за да започне лечение възможно в най-ранен етап от болестта. Ето повече полезна информация, за това как да се предпазим от този здравословен проблем: http://statii.net/2012/%D0%BE%D0%BD%D0% ... %8A%D1%81/
blue_eye

Мнениеот ilian_profi » 12 Дек 2014, 00:19

Здравейте,
От няколко години насам като паднат температурите ми се появяват гъбички по краката, страхотно дразнене и парене. Изпробвах доста продукти предлагани в аптеките, уви без успех. Последните два пъти изчезваха докато ползвах дадения препарат и след като спра третирането-мазането, всичко се връща по старо му,все едно не съм се мазал. Тази година, открих една серия микотични препарати Микоцид 1(по силен) и Микоцид 2(по слаб), производство са на някаква Българска фирма. Разликата е осезаема, мазал съм се максимум 7 пъти и определено чувствам лекота и всичко изчезна, мажа се профилактично с по-слабия препарат. Искам да попитам някой дали ги е чувал или ползвал тези препарати? Мисълта ми е ,дали аз си въобразявам,че с такава лекота изчезнаха или има и друга причина, защото като изчезнат гъбичките не се появяват пак.
Благодаря Ви предварително.
ПС: Обувките винаги ги изпирам и ги поддържам със спрей.
ilian_profi

Мнениеот FramarLekari » 12 Дек 2014, 14:11

Здравейте, ilian_profi!

Въпросите си, свързани с гъбичките и терапията им, може да зададете на консултанта във форума по кожни и венерически болести в тази тема:
Гъбички - онлайн консултация с кожен лекар

С уважение,
Фрамар
Специалистите на www.framar.bg предоставят консултация, която не може да замени преглед при квалифициран и правоспособен лекар.
FramarLekari

Предишна

Назад към Мнения и въпроси на читатели, свързани с кожни и венерически болести