05 Сеп 2011, 22:18
dimitar_ написа:Здравейте, Д-р Досева.Преди няколко дни сина ми който е на 17г. се оплака от сърдечно стягане и бодежи също каза ,че се изморява много бързо и има болки в сърдечната област...заведохме го при личния доктор който ни изпрати при кардиолог направиха му ехокардиография и от там стана ясно че има козметичен дефект на сърцетои че не е толкова опасно!? !Но сина ми казва че болката си продължава..Та въпросът ми е какви са тези козметични дефекти и наистина ли няма да окажат по сериозно влияние върху здравето му ?Също така може ли да продължи да спортува без притеснение ?
07 Сеп 2011, 13:55
11 Сеп 2011, 23:23
dimitar_ написа:Днес отново ходихме при кардиолога да му поставят холтер и той отговори ,че въпросния козметичен дефект се нарича пролапс на митралната клапа и каза че е вроден и нищо друго...
18 Окт 2011, 12:20
20 Окт 2011, 23:33
zuzu70 написа:Здравейте!Става въпрос за баща ми откриха му аритмия на сърцето,но била стара и не са я открили навреме.Изписаха му лекарства ,но искам да попитам има ли някакви таблетки на билкова основа,които би могъл да взема.Благодаря!
23 Окт 2011, 15:42
25 Окт 2011, 16:47
25 Окт 2011, 23:47
Jasinka написа:Здравейте, д-р Досева
Детето ми се роди с междупредсърдечен септален дифект, отворен ФО.В родилното бе прегледано от детски кардиолог, който ме успокои, че ще се затвори до 3-я месец.Това наистина стана така.Слава богу, детето ми е вече на 4,5 г и расте добре без никакви симптоми на заболяването.Въпросът ми към вас е възможно ли е този дефект да се коригира от самосебе си, защото прочетох информация, че се лекува само оперативно.Аз я водя всяка година на кардиолог и ми се обяснява, че тя е добре и се чува само лек систоличен шум от 1 на 6-та степен.Имали опастност в по-късна възраст да се проявят някакви оплаквания и как да разпозная симптомите им.
26 Окт 2011, 00:18
lantov написа:Здравейте д-р Досева,
моля Ви за консултация и съвет.
Дъщеря ми е на 31г. - преди повече от години започна суха, лаеща кашлица, която периодично се повтаря при физическо натоварване (рязка ставане от легло, изкачване по стълби), при силно притеснение и възбуда и т.н. Мислехме, че се касае за алергично състояние или нещо подобно. Един два пъти е приемала противоалергични препарати от гр.на кортикостероидите. Преди 4м. се разболя от варицела (заедно с дъщеря и, която е на 2,5г.) От тогава, кашличата някък се се усложни. Направихме снимка, съветвахме се със специалист - лекувахме с антибиотик и като, че ли нещо се подобри. Преди 20 дни се разболя от грип, който се усложни с много силна кашлици и воднисти, белизникави храчки. Направихме снимка на която в долната лява част на б.дроб се вижда уплътнение с неправилна форма с големина на детска длан. Сравнихме с първата снимка от преди 4 м-ца - петното е почти еднакво. Започнахме болнично лечение с антибиотик - венозно, кашлицата се сведе до минимум, на остана Т-37,2 - 37,4 (субфебрилна). Смениха антибиотика с друг - венозно, вече приключва лечението, но температурата остана и съм притеснен. Лекарите не са категорични в диагнозата - интерстициално пневмониая или друго. Лабораторните изследвания на кръв и урина са в норма. Изсл. за хламидии е отрицателно.
Моля за Вашия съвет, какво е Вашето мнение за диагнозата и лечението. Къде и как можем да направим консултация и допълнителни изследвания за уточняване на диагноза. Очаквам с нетърпение.
11 Дек 2011, 11:45