Д-р Мирослава Досева-белодробни и сърдечни заболявания

Стари, неактуални, заключени теми.

Re: Д-р Мирослава Досева-белодробни и сърдечни заболявания

Мнениеот angelche21 » 17 Яну 2014, 12:34

Zdr d-r Doseva az sam momiche na 21g predi nqkolko meseca vi bqh pisala che sam bolna ot tuberkoloza na grabnachni preshleni splondilit bqh operirana 2012g slojiha mi stabilizaciq na grabnachniq stalb zashtoto 3.4 preshlen bqha razrusheni ot bolesta i sled operaciqta pochanh lechenie v bolnicata v burgas ot april 2012 do qnuari 2013 i kazaha che samse izlekuvala napalno.No kraq na 2013 usetih bolki v krasta i posetih lekarq i praviha mi snimki i kazaha che bolta mi e schupen i kazaha che trqbva pak da se operiram za da q smenqt i pravih tozi kvantiferonov test predi tova 120lv dadohme no izleze polojitelen -6 sled lechenie kolko vreme striktno spazvah ukazahiqta na doktorite i me prati doktora da se lerkuvam pak v bolnicata belodorbnoto i kazaha che sam izlekuvana testa taka si pokazval nemoje da me lekuvat pak otnovo i me otpratiha i doktora deto me prati tam mi izpisa izonit 3 meseca da go piq izpih gi tri meseca sega otnovo shte napravq tozi test i shte vidq kak da se izlekuvam zashto nemoga dase izlekuva tazi bolest i hapcheta pih i dori edno kilo ne sam kachila sled kato gi pih 46kg sam.tezi doktori deto trqbvashe da me lekuvat otnovo i otkazaha i me prashtaha v sofiq da hodq tam shteli da me opravqt no nqma kak ot tam se vrashtam tam mi beshe operaciqta sumati pari dadoh za operaciii i nishto nqma opraviq.S malko dete sam isakm da se izlekuvam no edin doktor ne moje da mi pomogne seki prehvarlq na drug .daite mi nqkakav savet sega mi predstoi nova operaciq nalaga se za da se sloji druga plastina i sht evidqt tuberkulozata kak e i nai stranoto e che samo na grabnaka q imam na drobovete ne
angelche21

Мнениеот angelche21 » 17 Яну 2014, 12:47

Vazmojno li e sashto che pusha cigari ne mnogo no pusha ot tova da nese opravqm ot tazi bolest zashtoto ne e na drobovete mi tazi bolest ako e ot tova shte gi spra
angelche21

Мнениеот ve4nataambur » 18 Яну 2014, 14:41

Здравейте д-р Досева,от 3 месеца приемам медрол,имам фиброза на белият дроб,поне такава е диагнозата,но от медикамента вдигам кръвно,изписаха ми тарка 240(2 но сякаш от тогава започна адна умора,краката не ме държат,отпаднала съм и не смея да излизам никъде,лицето ми се поду,а трябва поне още 3 месеца да взимам тези медикаменти,моля някакъв съвет,благодаря
ve4nataambur

Мнениеот teodora8002 » 21 Яну 2014, 10:53

Здравейте д-р Досева,
от 4 дена имам поставена диагноза(от двама лекари)остър бронхит,предписаха ми се антибиотик Левокса 500мг,отхрачващ сироп,парацетамол.Досега температурата,която постоянно се покачва до 39 градуса се повлиява единствено от течен аналгин,който реших да пия на своя глава.Рентген не ми е правен.Нормално ли е 4 дена да съм с толкова висока температура,да продължа ли да пия Левокса или да го сменя с друг антибиотик
teodora8002

Мнениеот Dr Miroslava Doseva » 24 Яну 2014, 14:00

lampi написа:Здравейте Д-р Досева.Колко се радвам че има подобни форуми и подобни хора!

Да ви разкажа на кратко моите притеснения.На 30 години съм, нямам надрномерно телго, а вече повече от две години и нещо, откакто се появява на моменти една не силна,но когато се появи, трае дълго, в рамките на няколко часа, и по принцип, почти винаги преди лягане, тоест вечер, гръдна болката от лявата страна, понякога ниско долу - ребрено, понякога болката се намира горе, близо до ключицата..На няколко пъти, в ракмите на тези две години, ми правиха излседвания на кръвта,около 3-4 кардиограми,рентгенографии и сега преди около месец, екография.И никакви резултати, изън общоприетите норми, казаха че съм добре.Не намират никакви причини, за болките.Моят доктор прецени отначало,че може да е някакво възпаление на стромашно-чревни такт.След една година лечение със прокинетични лекарствени агенти, никакъв резултат.Болките продължават и до ден днешен.

Въпроса ми е, дали тази болка, може да влиая на сърцето?Понеже усещам, как болката някак все едно го притиска леко и на моменти(става за секунди) дори се замайвам съвсем леко.Тогава найстина се плаша най-много, и обикновенно тичам на ново при личният лекар.Какво бихте ме посъветвала Д-р Досева?Благодаря ви много, за отговора.Бъдете жива и здрава.

Здравейте "lampi",

Болка от такъв характер, наистина може да се дължи на различни причини.
От направените ви изследвания, лекарите установяват, че нямате проблем със сърцето. Това е добре. Съвсем правилно са се насочили за храносмилателната система. Често подобни проблеми имитират гръдна болка от сърдечен, белодробен, мускулно-скелетен характер, психосоматична гръдна болка и др.
Моят съвет към вас е да се консултирате с кардиолог, който да ви направи ехокардиография и да види и перикарда и след това, ако е нужно една консултация с гастроентеролог. Нещата трябва да се уточнят.

Д-р Досева
Dr Miroslava Doseva

Мнениеот Dr Miroslava Doseva » 24 Яну 2014, 14:11

magiln написа:Здравейте, Д-р Досева! От 2 дена имам лека кашлица, но ме задушава- като спазъм е . Приемам много лекарстава: L-тироксин, небилет плюс; тритейс. Какво мога да пия за кашлицата? Мога ли да пия Новфилин?

Здравейте "magiln",

Извинявам се за късния отговор!!!
На колко години сте? От лекарствата, които виждам по-горе, разбирам че имате хипертонична болест. От кога пиете тритейс? Един от страничните ефекти на медикамента е суха кашлица.
Имате ли бронхиална астма? Алергии? Те често могат да бъдат причина за суха кашлица, а оттам задух и спазъм.
Първо трябва да уточним това и тогава да лекуваме кашлицата.

Д-р Досева
Dr Miroslava Doseva

Мнениеот Dr Miroslava Doseva » 24 Яну 2014, 14:41

Paramore написа:Здравейте, Д-р Досева.
На 14 години съм и от година и нещо имам следния проблем - изпитвам трудност при поемане на въздух или по-скоро изпитвам нужда през известен период от време да си поемам много дълбоко въздух.
Ходих на всевъзможни изследвания и прегледи, но не се откри нищо. Повечето лекарски мнения бяха, че е на нервна почва. На мен ми се струва малко нереално, защото нямам проблеми, може би се преуморявам, но през ваканциите проблемът не отшумява. Да речем, че причината наистина е стресът. Няма ли какво да се направи?! Препоръчаха ми да пия по една таблетка от Мента, глог и валериан при нужда, но това не винаги ми помага. От две седмици започнах още по-често да имам нуждата да си поемам дълбоко въздух и понякога вечер пия по два валериана, ама не мога вечно да карам на валериани... Много хора ми казват, че с времето ще отмине, но не отминава и ми е изключително некомфортно с този постоянен, ако мога да го нареча така, ''задух''.
Моля за съвет и предварително Ви благодаря!

Здравей "Paramore",

Разбирам неудобството, което изпитваш от честата нужда да си поемаш въздух. Наистина, от това което ми описваш, и аз оставам на мнение, че причината е по-скоро стрес. И все пак не мога да не те попитам това само през деня ли се случва??? или и през нощта??? Как спиш? Сънят е изключително важен. Ако ти не успяваш да се наспиш добре или правиш дихателни паузи по време на сън (ти може да не усещаш това), тогава е обяснима нуждата ти от кислород, т.е често поемане на въздух, сънливост може би? Това трябва да се уточни. Говори с твоя педиатър и намерете правилното лечение.
Освен мента, глог, валериана има един друг медикамент Седатиф ПС, който няма да ти навреди. Опитай с него!

Д-р Досева
Dr Miroslava Doseva

Мнениеот Dr Miroslava Doseva » 24 Яну 2014, 14:57

mom4ence написа:Здравейте , Д-р Досева

Може ли да ми разчетете стая снимка,правена е днес 2.1.14
http://store.picbg.net/pubpic/10/2E/828 ... ac102e.jpg

Лежах 10 дена във ПФО със диагноза Неуточнена Бактериална Пневмония.

При самото влизане нямах никакви оплаквания , освен субфибрилна температура и болки в дясната плешка близо до гръбнака.Тая болка съм я имал и преди.
Тия симптоми изчезнаха на 2-я ден
Но около 5-я ден почна да ме боли първо гърло ,на следващия ден пак температура до 37.8 , почти винаги около 37.2-37.5 и на следващия ден разстройство.

Лечението беше следното:
Цетриаксон 2гр-6дни , Гентамицин 0.160-4дни ,Уназин 3х1.5 - 4 дни.

Изписаха ме на 30.12.13 , със субфибрилна температура , болки в гърлото и храчки и растройство.

Няколко дена вече не съм пил антибиотик , в момента вземам Изопринозин 3х2 , стомаха почти го оправих с диета , болките в гърлото намаляха , температура имам 37C , но не е постоянна , предполагам че Изопринозин-а я смъква.

Но въпреки това имам проблеми , по някой път дишам много трудно и се потя адски много , болките в дясната част под плешката продължават.Постоянно съм уморен и ме се спи , не се чувствам кондиция.Имам и храчки , бели воднисти.
Взех си днес гърлен секрет , но ще е готов другата седмица.
Утре ще отида на консултация при друг пулмолог.

Ако вие може да ме насочите към нещо ще съм ви благодарен.

Здравейте "mom4ence",

Не знам на колко сте години и боледувате ли често, но лечението което сте провели в болницата е било достатъчно за диагноза пневмония, но явно не ефективно за вас. Консултирайте се с пулмолог отново!
Определено трябва да се изясни на какво се дължи субфебрилната температура!!! Направете си пълни кръвни изследвания, урина, микробиология на храчка, имунологични изследвания и др. по преценка на лекуващия ви лекар, но не оставяйте нещата така. Търсете причината и се лекувайте!

Д-р Досева
Dr Miroslava Doseva

Мнениеот Dr Miroslava Doseva » 24 Яну 2014, 15:03

Daniela1 написа:Здравейте!
На 33 години съм и нощно време като спя се събуждам с подути китка и пръсти на лявата ръка или изтръпнала дясна ръка. Понякога имам и болки в сърдечната област. Когато се къпя в банята от парата ми прималява – получавам затопляне в средата на тялото. Когато пътувам с автобус, лека кола с вкючено парно отопление също ми прималява. Ходила съм на сърдечен лекар. Имам аритмия и надкамерна синусова тахикардия. Имам и спина бифида в много лека форма. Не приемам никакви лекарства. На какво се дължат тези симптоми и какъв специалист трябва да посетя?

Здравейте "Daniela1",

Причината за подути китка и пръсти и изтръпване могат да са различни- лимфен застой, притискане на кр. съдове и нерви. Но прималяването определено се дължи на недостиг на кислород, като причината може да е анемия и във вашия случай аритмия. Консултирайте се с кардиолог и започнете лечение!

Д-р Досева
Dr Miroslava Doseva

Мнениеот Dr Miroslava Doseva » 24 Яну 2014, 15:16

arhedon написа:Здравейте,след направено рентгеново изследване на бял дроб е установено
Белодробни полета-фин ивицест рисунък в лявата основа с вид на фиброза.
Преди години имах суха кашлица ,но от 4 г. след като се преместих да живея във Варна кашлицата изчезна.
В момента кандидатствам за работа и имиграция в чужда държава и тази диагноза е притеснила лекарската комисия /вероятно поради опастност от развитие на туберкулоза или др./ и до този момент не могат да вземат решение вече 5 месеца дали да бъда допуснат за работа.Лекарската комисия е в Лондон .
Моля за вашето мнение!

Здравейте "arhedon",

Боледувал ли сте от туберкулоза? Имате ли хронично белодробно заболяване?
Ето няколко предложения:
Отидете до туб диспансера във вашия град и попитайте дали има възможност да ви издадат документ, с който да докажете че не сте боледувал, т.е не сте записан в регистъра с болни.
Направете си нова рентгенова снимка с ново разчитане!!!
Направете си Квантиферонов тест- най-точният метод за доказване на туберкулоза.
Пазите ли здравният си картон (лична амбулаторна книжка)? Преведете го на английски език и го изпратете на лекарската комисия. Това е документ, в който се води информация за вашето здравословно състояние от момента на раждане до сега.
Надявам се да съм помогнала.

Д-р Досева
Dr Miroslava Doseva

ПредишнаСледваща

Назад към Архив