lampi написа:Здравейте Д-р Досева.Колко се радвам че има подобни форуми и подобни хора!
Да ви разкажа на кратко моите притеснения.На 30 години съм, нямам надрномерно телго, а вече повече от две години и нещо, откакто се появява на моменти една не силна,но когато се появи, трае дълго, в рамките на няколко часа, и по принцип, почти винаги преди лягане, тоест вечер, гръдна болката от лявата страна, понякога ниско долу - ребрено, понякога болката се намира горе, близо до ключицата..На няколко пъти, в ракмите на тези две години, ми правиха излседвания на кръвта,около 3-4 кардиограми,рентгенографии и сега преди около месец, екография.И никакви резултати, изън общоприетите норми, казаха че съм добре.Не намират никакви причини, за болките.Моят доктор прецени отначало,че може да е някакво възпаление на стромашно-чревни такт.След една година лечение със прокинетични лекарствени агенти, никакъв резултат.Болките продължават и до ден днешен.
Въпроса ми е, дали тази болка, може да влиая на сърцето?Понеже усещам, как болката някак все едно го притиска леко и на моменти(става за секунди) дори се замайвам съвсем леко.Тогава найстина се плаша най-много, и обикновенно тичам на ново при личният лекар.Какво бихте ме посъветвала Д-р Досева?Благодаря ви много, за отговора.Бъдете жива и здрава.
magiln написа:Здравейте, Д-р Досева! От 2 дена имам лека кашлица, но ме задушава- като спазъм е . Приемам много лекарстава: L-тироксин, небилет плюс; тритейс. Какво мога да пия за кашлицата? Мога ли да пия Новфилин?
Paramore написа:Здравейте, Д-р Досева.
На 14 години съм и от година и нещо имам следния проблем - изпитвам трудност при поемане на въздух или по-скоро изпитвам нужда през известен период от време да си поемам много дълбоко въздух.
Ходих на всевъзможни изследвания и прегледи, но не се откри нищо. Повечето лекарски мнения бяха, че е на нервна почва. На мен ми се струва малко нереално, защото нямам проблеми, може би се преуморявам, но през ваканциите проблемът не отшумява. Да речем, че причината наистина е стресът. Няма ли какво да се направи?! Препоръчаха ми да пия по една таблетка от Мента, глог и валериан при нужда, но това не винаги ми помага. От две седмици започнах още по-често да имам нуждата да си поемам дълбоко въздух и понякога вечер пия по два валериана, ама не мога вечно да карам на валериани... Много хора ми казват, че с времето ще отмине, но не отминава и ми е изключително некомфортно с този постоянен, ако мога да го нареча така, ''задух''.
Моля за съвет и предварително Ви благодаря!
mom4ence написа:Здравейте , Д-р Досева
Може ли да ми разчетете стая снимка,правена е днес 2.1.14
http://store.picbg.net/pubpic/10/2E/828 ... ac102e.jpg
Лежах 10 дена във ПФО със диагноза Неуточнена Бактериална Пневмония.
При самото влизане нямах никакви оплаквания , освен субфибрилна температура и болки в дясната плешка близо до гръбнака.Тая болка съм я имал и преди.
Тия симптоми изчезнаха на 2-я ден
Но около 5-я ден почна да ме боли първо гърло ,на следващия ден пак температура до 37.8 , почти винаги около 37.2-37.5 и на следващия ден разстройство.
Лечението беше следното:
Цетриаксон 2гр-6дни , Гентамицин 0.160-4дни ,Уназин 3х1.5 - 4 дни.
Изписаха ме на 30.12.13 , със субфибрилна температура , болки в гърлото и храчки и растройство.
Няколко дена вече не съм пил антибиотик , в момента вземам Изопринозин 3х2 , стомаха почти го оправих с диета , болките в гърлото намаляха , температура имам 37C , но не е постоянна , предполагам че Изопринозин-а я смъква.
Но въпреки това имам проблеми , по някой път дишам много трудно и се потя адски много , болките в дясната част под плешката продължават.Постоянно съм уморен и ме се спи , не се чувствам кондиция.Имам и храчки , бели воднисти.
Взех си днес гърлен секрет , но ще е готов другата седмица.
Утре ще отида на консултация при друг пулмолог.
Ако вие може да ме насочите към нещо ще съм ви благодарен.
Daniela1 написа:Здравейте!
На 33 години съм и нощно време като спя се събуждам с подути китка и пръсти на лявата ръка или изтръпнала дясна ръка. Понякога имам и болки в сърдечната област. Когато се къпя в банята от парата ми прималява – получавам затопляне в средата на тялото. Когато пътувам с автобус, лека кола с вкючено парно отопление също ми прималява. Ходила съм на сърдечен лекар. Имам аритмия и надкамерна синусова тахикардия. Имам и спина бифида в много лека форма. Не приемам никакви лекарства. На какво се дължат тези симптоми и какъв специалист трябва да посетя?
arhedon написа:Здравейте,след направено рентгеново изследване на бял дроб е установено
Белодробни полета-фин ивицест рисунък в лявата основа с вид на фиброза.
Преди години имах суха кашлица ,но от 4 г. след като се преместих да живея във Варна кашлицата изчезна.
В момента кандидатствам за работа и имиграция в чужда държава и тази диагноза е притеснила лекарската комисия /вероятно поради опастност от развитие на туберкулоза или др./ и до този момент не могат да вземат решение вече 5 месеца дали да бъда допуснат за работа.Лекарската комисия е в Лондон .
Моля за вашето мнение!
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта