julina написа:Аз вече си обясних ситуацията в предното запитване. Искам само да добавя, че мисля, че понякога получавам и от тези прескачания/ екстраститоли
, последвани от 2 бързи тупкания. Купих си валериан.. Както вече казах в мнението ми от 2 ноември, екг и кръвни изследвания ми бяха ок, когато ходих на лекар... Лошото е, че нон стоп ми е в главата и затова взех валериан, ако ме успокои малко ще е добре! Мерси!
Здравейте, "julina"!Извинявам се, за закъснелия отговор!!!
След като сте направили консултацията с кардиолог и всички необходими изследвания, би трябвало да бъдете спокойна, че нямате органичен проблем. А що се отнася до екстрасистолите...има ги и при здрави млади хора.
Затова предполагам, че във вашия случай, оплакванията които имате се дължат по-скоро на стрес (психическо натоварване).
В медицината съществува т.нар."холистичен подход" или възприемането на пациента като цялостна личност - дух, душа и тяло. Когато има "проблем" в една от първите 2 области (или сте по-емоционална и чувствителна), тялото също реагира със съответна симптоматика - сърцебиене, изпотяване и т.н. За да се справите с това, ви съветвам: да се опитате да бъдете по-спокойна, да не мислите негативно, да спортувате, да се занимавате с нещо, което ви е приятно и ви доставя удоволствие, да се срещате с хора, които ви обичат и подкрепят, да приемате повече плодове и зеленчуци (витамините и минералите са важни за вашето здраве), течности и др., а също и препарати, които нямат странични ефекти, каквито са Седатиф РС или Реламакс В6, или Симпатил или др.
Поздрави,
Д-р Досева