Д-р Мирослава Досева-белодробни и сърдечни заболявания

Стари, неактуални, заключени теми.

Re: Д-р Мирослава Досева-белодробни и сърдечни заболявания

Мнениеот julina » 27 Ное 2013, 22:49

Може ли да е аритмия? Получавам такива неравномерни тупкания... холтер за 24 не показа нищо, но те не са нон стоп... Или смятате, че ако имаше нещо, кръвните можеха да подскажат? Мерси много!!! Мислех да посетя и друг лекар...
julina

Мнениеот julina » 27 Ное 2013, 22:54

Понякога имам и бодежи, но като цяло най-често е това безпокойство, което не се маха понякога по много време...
julina

Мнениеот Dr Miroslava Doseva » 29 Ное 2013, 17:28

julina написа:Може ли да е аритмия? Получавам такива неравномерни тупкания... холтер за 24 не показа нищо, но те не са нон стоп... Или смятате, че ако имаше нещо, кръвните можеха да подскажат? Мерси много!!! Мислех да посетя и друг лекар...

Здравейте "julina"!

Изследването Холтер ЕКГ е достатъчно показателно, ако имате проблем със сърцето. Щом при вас не са открити нарушения, не бива да се безпокоите. Ако искате да посетите друг лекар, по-добре да е ендокринолог, за да изследвате хормоните на щитовидната жлеза.

Успех!
Д-р Досева
Dr Miroslava Doseva

Мнениеот emilia1212 » 30 Ное 2013, 10:37

Здравейте, не знам дали тук трябва да поставя въпроса , но не успях да се ориентирам добре, предварително се извинявам за което.
Въпросът ми е следния, предписаха ми дифлукан 150 1 таб за гъбичи, но друг лекар ми предписа и тотема 2 по 1 амула за 5 дни ,тъй като има анемия.Забравих да кажа на лекария, който ми предписа тотемата, че са ми предписали и дифлукан.Колко време трябва да измине от дифлукана преди да започна тотемата и необходимо ли е да спра приема на и имунуактив на добълхерц, тъй кати вътре има магнезии, цинг, селен ?Друг препарат който взимам е ринитал хомеопатично средство за алеричен ринит.
В листовката на тотема пише ,че не трябва да се приема с аб , а аз преди 3 седмици приемах 3 аб за остър синузит таваник след това дурацеф и клацид, като от последния изминаха 3 седмици, има ли някакъв проблем?
Очаквам вашия отговор , благодаря предварително!
emilia1212

Мнениеот Ilita » 03 Дек 2013, 12:12

Здравейте д-р Досева!
На 34 години съм. Преди две години и половина родих близнаци. Малко след това се появиха и първите симптоми на ... не знам на какво. Изтръпване на ръцете придружено с болки /с рентгенова снимка се установи лека остеохондроза/, шум в едното ухо /дясно/, зад което от време на време се появява оток, който спада от само себе си. Отокът се появява обикновено нощем придружен с лека болка и лек сърбеж, прилича на лимфен възел. Случва се на около 2-3 месеца веднъж и винаги нощем. Наред с това се появи и обилно нощно изпотяване. Налага се по 2-3-4 пъти да се преобличам. С нормално тегло съм 169 см висока - 56-57 кг. По време на и след бременността не са установени проблеми със сърцето. Единствено заради болките и изтръпванията в ръцете ходих на рентген и невролог, последва неуспешна физиотерапия. Лятото изтръпванията и болките в горните крайници отминаха, но сега със застудяването се върнаха с пълна сила. Това което най-вече ме тревожи е нощното изпотяване, както и тези съпътстващи симптоми /изтръпванията, шума в ухото и подуването зад него/. Моля, ако е във вашата компетенция да ме насочите към какъв специалист да се обърна, какви изследвания е желателно да пусна и за какви други симптоми евентуално да наблюдавам!
Благодаря ви!
Ilita

Мнениеот julina » 04 Дек 2013, 05:18

Здравейте отново!
Потърсих си резултатите от Холтер, защото ги нямах. Само по телефона ми бяха казали, че са всичко е наред
Средна честота на биене ми е около 54/мин. Засечен най-бавен ритъм ми е 36 удара/минута, а най-бърз 108. В тълкуването пише - синусова брадикардия, Брадикардия - 31% от времето, тахикардия - 0%.
1 Пауза - 2,9 сек
Другото са 1443 Ventricular ectopics (1.74% от времето)
1045 Supraventricular ectopics (1.26% от времето)
1 епизод ST depression -1.0 mm за по-дълго от 1 минута.

Искам само да отбелевжа, че въпреки ниския ми по принцип пулс, докторът ми беше предписал лекарства за понижаване на сърдечнич ритъм... Които аз не взех. Смятам, че трябва да потърся друг специалист. Мерси много за помощта. Хубаво е, че въпреки разстоянието, можем да се обръщаме към лекари в БГ. Мерси!
julina

Мнениеот ivanova_93 » 05 Дек 2013, 09:49

Здравейте Д-р Досева! Не знам къде точно трябва да пиша, затова пиша тук. Моят въпрос е следният: разболях се от остър бронхит, изписаха ми Тавипек,Флавамед,Азитрокс и Преднизолон Кортико, та въпроса ми е за последното лекарство.. как трябва да го приемам,знам че е по схема и трябва да започна от 5 таблетки до 2, но през 2 дена ли не можах да рабера, вие какво може да ме посъветвате? Благодаря предварително!
ivanova_93

Мнениеот Dr Miroslava Doseva » 09 Дек 2013, 12:20

emilia1212 написа:Здравейте, не знам дали тук трябва да поставя въпроса , но не успях да се ориентирам добре, предварително се извинявам за което.
Въпросът ми е следния, предписаха ми дифлукан 150 1 таб за гъбичи, но друг лекар ми предписа и тотема 2 по 1 амула за 5 дни ,тъй като има анемия.Забравих да кажа на лекария, който ми предписа тотемата, че са ми предписали и дифлукан.Колко време трябва да измине от дифлукана преди да започна тотемата и необходимо ли е да спра приема на и имунуактив на добълхерц, тъй кати вътре има магнезии, цинг, селен ?Друг препарат който взимам е ринитал хомеопатично средство за алеричен ринит.
В листовката на тотема пише ,че не трябва да се приема с аб , а аз преди 3 седмици приемах 3 аб за остър синузит таваник след това дурацеф и клацид, като от последния изминаха 3 седмици, има ли някакъв проблем?
Очаквам вашия отговор , благодаря предварително!

Здравейте "emilia1212",

Ще започна отговора си относно Ринитал. Може да го приемате заедно с други медикаменти. Няма противопоказания и лекарствени взаимодействия. Що се отнася до лечението, което сте провели с антибиотици и кога да приемате Тотема, няма проблем да започнете веднага. А за дифлукана, трябва да го пиете, тъй като сте се лекували с много антибиотици, но да има поне 2-3 часа разлика между приема с Тотема.

Д-р Досева
Dr Miroslava Doseva

Мнениеот Dr Miroslava Doseva » 09 Дек 2013, 12:25

Ilita написа:Здравейте д-р Досева!
На 34 години съм. Преди две години и половина родих близнаци. Малко след това се появиха и първите симптоми на ... не знам на какво. Изтръпване на ръцете придружено с болки /с рентгенова снимка се установи лека остеохондроза/, шум в едното ухо /дясно/, зад което от време на време се появява оток, който спада от само себе си. Отокът се появява обикновено нощем придружен с лека болка и лек сърбеж, прилича на лимфен възел. Случва се на около 2-3 месеца веднъж и винаги нощем. Наред с това се появи и обилно нощно изпотяване. Налага се по 2-3-4 пъти да се преобличам. С нормално тегло съм 169 см висока - 56-57 кг. По време на и след бременността не са установени проблеми със сърцето. Единствено заради болките и изтръпванията в ръцете ходих на рентген и невролог, последва неуспешна физиотерапия. Лятото изтръпванията и болките в горните крайници отминаха, но сега със застудяването се върнаха с пълна сила. Това което най-вече ме тревожи е нощното изпотяване, както и тези съпътстващи симптоми /изтръпванията, шума в ухото и подуването зад него/. Моля, ако е във вашата компетенция да ме насочите към какъв специалист да се обърна, какви изследвания е желателно да пусна и за какви други симптоми евентуално да наблюдавам!
Благодаря ви!

Здравейте "Ilita",

Съветвам ви, да се обърнете към специалист ендокринолог. Добре би било да си направите изследвания на кръвната захар и щитовидните хормони.

Д-р Досева
Dr Miroslava Doseva

Мнениеот Dr Miroslava Doseva » 09 Дек 2013, 12:29

julina написа:Здравейте отново!
Потърсих си резултатите от Холтер, защото ги нямах. Само по телефона ми бяха казали, че са всичко е наред
Средна честота на биене ми е около 54/мин. Засечен най-бавен ритъм ми е 36 удара/минута, а най-бърз 108. В тълкуването пише - синусова брадикардия, Брадикардия - 31% от времето, тахикардия - 0%.
1 Пауза - 2,9 сек
Другото са 1443 Ventricular ectopics (1.74% от времето)
1045 Supraventricular ectopics (1.26% от времето)
1 епизод ST depression -1.0 mm за по-дълго от 1 минута.

Искам само да отбелевжа, че въпреки ниския ми по принцип пулс, докторът ми беше предписал лекарства за понижаване на сърдечнич ритъм... Които аз не взех. Смятам, че трябва да потърся друг специалист. Мерси много за помощта. Хубаво е, че въпреки разстоянието, можем да се обръщаме към лекари в БГ. Мерси!

Здравейте "julina",

Радвам се, че сте отговорна към здравето си и сте си потърсили резултатите.
Още една консултация със специалист кардиолог, т.е друго мнение, никога не е излишна.

Д-р Досева
Dr Miroslava Doseva

ПредишнаСледваща

Назад към Архив