Dr Miroslava Doseva написа:broadminded написа:Здравейте д-р Досева,
Малко ми е странен един от въпросите които ще Ви задам, но явно такава е системата.
Проблем придружен със съответната симптоматика, който проблем се усеща в частта на дихателната система която е в областта на шията, за какъв специалист е УНГ или пулмолог?
А отвъд ларингса какви/кои са най информативните изследвания образни или инструментални или някакви други?
Третият ми въпрос може ли човек да усеща проблема си като такъв който идва от гърло, ларингс, фарингс, сливици и всичко наоколо, ...обаче реално проблема да идва от трахея и по надолу?
Здравейте "broadminded",Не разбирам много ясно първият въпрос??? "Проблем със симптоматика" - каква? Дихателната система се състои от горни и долни дихателни пътища. За проблеми, свързани с ушите, носа, гърлото, потърсете съответния специалист. За трахея, бронхи, бял дроб - пулмолог. Що се отнася до вида изследвания - образни, инструментални, те си имат своето значение в диагностиката на заболяванията, кои са по-информативни, зависи за какво заболяване става дума. На третия въпрос - не забравяйте и наличието на още един орган - хранопровода.
Д-р Досева
Не, не става въпрос за уши и нос. Както казах проблем с дихателната система в областта на шията, какъв точно това е въпроса, но е вече от много, много време.....
Симптомите са следните:
*Вариращи болки по цялото тяло и главата,
като се усеща че центъра който ги предизвиква е шията/гърлото и може би незнам и към дробовете но на смимката уж нищо не се вижда
* Вариращо свирене при дишане придружено с болки зависещо от излизането на прозрачни слузесто-желирани секрети, понякога и с бял цвят, които се усещат че се откъртват от областта на шията от трахея ли от къде не знам. Излизането на секретите намалява свиренето и болките по цялото тяло, до като не се образуват пак на ново.
*Полъх, дъх от устата вече много, много дълго време както когато човек е болен от грип/ангина или нещо подобно, как да го кажа полъх на болест.
* Кашлица от време на време с която и излизат въпросните секрети.
*Чувство за студ без температура а и самия проблем протича изобщо без темпераатура. Хората навън по къси ръкави даже и голи на мен ми е студено. Излизането на тази прозрачна слуз облекчава чувството за студ до като не се образуват пак секретите.
*Променен цвят на лицето синкаво виолетов, когато се почувствам малко по добре се избистря.
*чувство като че ли има нещо в гърлото/шията при преглъщане нещо студено, като след излизане на секрети чувството че има нещо там намалява
* ...и всякакви такива близки неща до това сега може и да не се сещам за нещо.
* при поглеждане на гърлото и индиректна ларингоскопия от УНГ-та не се вижда уж нищо проблемно.
Та за това ми беше първия въпрос. Проблем придружен със съответната симптоматика, който проблем се усеща в частта на дихателната система която е в областта на шията, за какъв специалист е УНГ или пулмолог? А според Вас гореописаната симптоматика има ли вероятност да е от горния отдел на храносмилателната система, въпреки че гледана на ехограф преди месеци и от скенер на меки тъкани на шия нищо не се видя проблемно. Е малко са стари вече изледванията на 6 месеца, но не мога нон стоп да ги правя.