Fancy написа:Пренатестът, който се появи съвсем скоро, набира все по-голяма скорост. Той се използва за откриване на най-честите генетични аномалии като: Синдром на Даун, Едуардс и Патау.
За разлика от досегашните тестове, при които има възможност за увреждане на плода и майката, новият пренатест е безопасен, тъй като единственото, което се взима за проба е венозна кръв от майката.
Смятате ли, че този новият пренатест трябва да стане не просто задължителен, но и безплатен. Технологията е съвсем нова, съответно скъпа, но това не означава, че само хората с възможности, трябва да се възползват от съвременните медицински методи за диагностика, нали?
LayD написа:Аз тепърва се запознавам с всички необходими изследвания по време на бремнността, но звучи добре, ако наистина с този тест могат на ранен етап да се установяват евентуални проблеми. Четох, че с амниоцентезата има някакъв риск за бебето и ако може да се избегне това, би било много хубаво. А положителния резултат не значи непременно аборт.. но все пак това са сериозни проблеми, добре е родителите да са информаирани и подготвени. А при липса на проблеми едно притеснение по време на бременността отпада.
julianne написа:Колко скъп е не разбирам, от порядъка на каква сума става въпрос? В крайна сметка, мисля че всеки би отделил определена сума пари, за да разбере как се развива детето му!
Fancy написа:LayD написа:Аз тепърва се запознавам с всички необходими изследвания по време на бремнността, но звучи добре, ако наистина с този тест могат на ранен етап да се установяват евентуални проблеми. Четох, че с амниоцентезата има някакъв риск за бебето и ако може да се избегне това, би било много хубаво. А положителния резултат не значи непременно аборт.. но все пак това са сериозни проблеми, добре е родителите да са информаирани и подготвени. А при липса на проблеми едно притеснение по време на бременността отпада.
До колкото зная тестът е доста скъп, аз лично не бих си направила! Не бих направила аборт за нищо на света, дори и да имах възможност! Мисля, че подобен тест само би ме разстроил и може да ми докара главоболия, преди да се е родил калпазанина!
pepa1974 написа:Fancy написа:LayD написа:Аз тепърва се запознавам с всички необходими изследвания по време на бремнността, но звучи добре, ако наистина с този тест могат на ранен етап да се установяват евентуални проблеми. Четох, че с амниоцентезата има някакъв риск за бебето и ако може да се избегне това, би било много хубаво. А положителния резултат не значи непременно аборт.. но все пак това са сериозни проблеми, добре е родителите да са информаирани и подготвени. А при липса на проблеми едно притеснение по време на бременността отпада.
До колкото зная тестът е доста скъп, аз лично не бих си направила! Не бих направила аборт за нищо на света, дори и да имах възможност! Мисля, че подобен тест само би ме разстроил и може да ми докара главоболия, преди да се е родил калпазанина!
"Fancy, не разбирам, защо веднъж казваш, че не би използвала пренатест, защото не би правила аборт, ако се окаже, че плодът е с синдром на Даун, а същевременно си на мнение, че пренатест трябва да стане задължителен?
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта