Пренатест за генетични заболявания - правили ли сте си?

Ваксини и имунизационен календар, лекарства и добавки, козметика, симптоми и здравни проблеми, посещение при лекар

Re: Смятате ли, че новият пренатест трябва да е задължителен?

Мнениеот iwoni » 27 Фев 2017, 09:59

Един тест, който е безопасен и може да открие рано проблем с бременността или бебето винаги е добре дошъл и е хубаво да се прави винаги. Задължителните неща винаги ме карат да се напрягам и да роптая, но в този случай е добре да го има, за да се избегнат бъдещи проблеми. Все пак това е здраве и има отражение и в бъдещето.
iwoni

Re: Генетични изследвания

Мнениеот viviann » 01 Ное 2018, 14:44

Такъв тип генетични изследвания се правят в Майчин дом София, и по спомени, в Майчин дом Варна.
На мен ми се наложи да ги правя, за жалост, и ходихме в София. Национална генетична лаборатория ги обработва. По-добро място едва ли има.
Да уточня че говоря за Синдром на Даун, Патау и Търнър. При съмнения - амниоцентеза, която не е никак болезнена.
viviann

Мнениеот Lana » 04 Дек 2018, 15:57

То звучи чудесно, ама все някой трябва да плаща за него. Тя държавата няма, УЖ, пари за къде къде по-елементарни неща, свързани с нашето здраве, камо ли за това.
Иначе, ако можех да си позволя такъв пренатест, колко тревоги щях да си спестя преди време.
Аватар
Lana

Мнениеот Любомира » 02 Авг 2019, 09:06

Задължителен, но ако всеки сам трябва да си го плаща, би било ужасно. Не всеки може да си го позволи все пак. Предвид цената, по-добре да си остане препоръчителен и по желание.
Любомира

Мнениеот *Пролет* » 06 Авг 2019, 09:19

Задължителен няма как да стане, предвид високата му цена. Ако държавата можеше да поеме, да речем, 50%, доста семейства биха се замисилили. Сега е скъпо за болшинството.
Аватар
*Пролет*

Предишна

Назад към Здравето на децата