Добави отговор

Re: Лениви черва

22 Фев 2012, 11:59

ovagimyan написа:Това, което съвсем скоро разбрах за този проблем е, да се хапва по половин круша, може и от компот, ако не им е сезон, а също и ако си вземете ошав от сини сливи, сварите ги след това пасирате на сок и пиете по половин чаша на ден... Това ми помогна...

Това с крушата наистина действа, обожавам този плод. Но мисля, че с прясно мляко и мед също е добра идея.

Re: Лениви черва

24 Фев 2012, 15:53

Да ви кажа, ако е сериозна работата нито круша нито мляко помага. Аз бях се докарала до едно такова много сериозно състояние от едни хапчета и само Лаксал ме оправи.

Болки в стомаха - гастрит

28 Мар 2012, 10:34

Понякога когато много огладнея, а след това когато хапна порядъчно започва много силно да ме боли корем. Това може ли да бъде гастрит? Как да разбера кога страдам от гастрит и какво трябва да пия за да не ме боли? Трябва ли да избягвам някакви храни по-специално и какви?

Re: Болки в стомаха - гастрит

02 Апр 2012, 22:28

Гастрит е възпаление на лигавицата на стомаха и трябва да се избягват определени храни поне за известно време за да може да се понижи стомашната киселинна секреция.Мазни, лютиви и пържени храни, също шоколад, алкохол трябва да се избягват.По време на лечението е най добре да се консумират варени или задушени храни.А лечението трябва да се назначи от лекар задължително, тъй като медикаменти много - ранитидин, фамотидин, алмагел, омепразол, омепразид, сопрал, асидуел, ланзул, и т.н.,на много от тях активните съставки са еднакви, други имат различни милиграми,за това вашият лекар ще знае кои са най добрите за вашето лечение.

Проблеми със стомаха - подутост и запек

05 Сеп 2012, 23:26

Често имам болки в стомаха и доста често къркори. Също така запек и газове. Ходя по голяма нужда около 3 пъти в седмицата понякога и по-малко.
Доктори (не гастроентеролози) са ми казвали, че е доста вероятно да е защото съм претърпявала операции, чиито разрези са ниско на корема и може би имам някакви сраствания на червата и за това се случва така.
Някой има ли съвет какви лекарства мога да вземам за да помогна на стомаха си да се отърве от това неприятно чувство, подутост и запек?
Преди 3 дена си взех "Пробиен" пих го всеки ден а от вчера вечерта стомаха ми вече се скъсва от болки и е твърд (въпреки че ходих по голяма нужда два поредни дни, което ми се случва рядко).
Съвет?

Re: Проблеми със стомаха

06 Сеп 2012, 11:40

Имала съм подобни симптоми преди доста време.Тогава чувствах стомаха си подут и трудно ходех по голяма нужда, пиех Еспумизан,но той само облекчаваше подутия стомах, ходенето по нужда си беше 2-3 в седмицата. Отдавах го на нервна почва тъй като по това време бях студентка и често ми се налагаше да пътувам и нередовното хранене също си казваше думата. Сега нямам такива проблеми, стремя се да ям редовно и домашно приготвена храна. Подуване на стомаха усещам само преди цикъл, но смятам,че е нормално! Моят съвет е да се обърнете към лекар специалист! Успех!

Re: Проблеми със стомаха

10 Сеп 2012, 12:05

gRY_ написа:Често имам болки в стомаха и доста често къркори. Също така запек и газове. Ходя по голяма нужда около 3 пъти в седмицата понякога и по-малко.
Доктори (не гастроентеролози) са ми казвали, че е доста вероятно да е защото съм претърпявала операции, чиито разрези са ниско на корема и може би имам някакви сраствания на червата и за това се случва така.
Някой има ли съвет какви лекарства мога да вземам за да помогна на стомаха си да се отърве от това неприятно чувство, подутост и запек?
Преди 3 дена си взех "Пробиен" пих го всеки ден а от вчера вечерта стомаха ми вече се скъсва от болки и е твърд (въпреки че ходих по голяма нужда два поредни дни, което ми се случва рядко).
Съвет?

След като си имала предишни операции защо не се консултираш с лекар. Смятам, че симптомите не са за пренебрегване и трябва да се обърне сериозно внимание. Пиши как се развиват нещата!

Проблемната перисталтика - дайте ми съвети

28 Ное 2013, 16:38

От няколко месеца започнах да имам проблеми с перисталтиката. Коремът ми се издува, пука и боли. Дефекирам веднъж в седмицата, не повече, при положение, че през цялата седмица пия топли чайове, които уж помагат!

Сутринната чашата топла вода с мед не действа, направо си е мит, както и топлото кафе! Ограничила съм всякакви тестени изделия, опитвам се да отбягвам ориз и картофи, но не ям и месо, т.е. ми остава в менюто сезонните плодове, както и някаква малка част от зеленчуците.

Какви други съвети можете да ми дадете, за да съвзема тази ленива перисталтика?
До колкото съм запозната много жени страдат от проблеми с перисталтиката, но не зная защо съм част от тях. Не водя, кой знае колко заседнал начин на живот, а и се храня, до колкото е възможно здравословно, предвид моето състояние.

Кажете ми как се справяте с проблемната перисталтика?

Re: Проблемната перисталтика

28 Ное 2013, 16:47

Не знам дали при мен е от бременността, но втора седмица и аз имам същият проблем, като твоя, но този слабителен чай ми помага! Пробвай различни варианти, ако не става, по-добре се посъветвай с лекар!

Дайте съвет

30 Яну 2014, 01:08

Здравейте!
Моля дайте съвет от много години страдам от този проблем, вече няма нещо да не съм опитвал: ошав от сливи, псилиум, ленено семе, активия, пиене на топла вода сутрин. Отдавна не ям рафинирани неща, кафета, черен чай. У дома сме само на пълнозърнест хляб, овесени ядки, качамак, кълнове, зелени салати, зехтин. Избягвам всякакви запичащи неща, гледам да пия поне 4 чаши течност на ден, пробвах различни пробиотици - Пробиен с коластра, Лактофлор. Взимам и храносмилателни ензими. Докато взимам пробиотиците всичко е наред, спра ли ги - нещата веднага се запичат. Лятото е по-добре, ако ям праскови и диня, но зимата е ужас, има дни в които само с клизма успявам да се справя - все едно имам пластелин в червата си :cry:

В същото време синът ни (7 години), с който се храним на една маса, с една и съща храна, пием едни и същи чайове и вода, ходи без проблем по голяма нужда всяка вечер преди лягане, независимо какъв вид храна сме яли предния ден. И никога не е имал запек през живота си. Не разбирам, в какво греша? Очевидно проблема не е в храната. А и дори и през лятото, когато изминавам по 3 км. пеша на ден е пак същата работа. Просто не знам вече какво да правя :( .

Като аюрведически тип тяло съм Вата.
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7