ssshhhzzz3 написа:Здравейте,имам някакво уолътнение (не го разграничавам като бучка нито мога да определя размер) в дясната гърда,когато го усетих посетих лекар(образна диагностика) и той не видя нищо. 10 дни преди сегащния ми цикъл усврих отново това нещо(3 месеца по-късно) по плътно в дясната и по малко подобно в лявата. На 28 год съм нераждала,нямам проблеми с хормоните. Отидох ден преди цикъла отново да ме види и 2 ма лекаря ме гледаха,напипват образуванието както и аз,но не се визуализира нищо,усетох и нещо леко подуто под мишницата доло към гърдата дясната и там гледаха щателно и нищо не се вижда на ехографа. 3 ти ден съм от цикъла,поспаднаха поуспокоиха се,но това под мишницата си стои там и понякога усещам леко изтръпване,притеснена съм и търся вашето професионално мнение Благодаря
dobrinka.koteva написа:Здравейте!Бях на мамолог и ми откриха фиброаденом 11мм.Доктора ми обясни,че това е доброкачествен тумор,но трябва да се премахне.Написал е Bi rads 4 и ПЛВ неувеличени.Трябва ли да се тревожа?Не намирам логика на доброкачествен тумор да се пише bi rads 4...
CVasileva написа:Здравейте! Аз съм жена на 24 год., раждала съм.От известно време изпитвам болка в дясната гърда. Преди няколко месеца след консултация с хирург си направих ехография и мамография. Лекаря ме успокои, че няма за какво да се притеснявам и ми изписа Мастофит, който трябваше да пия 3 месеца. Приключих курса с лекарството и до ден днешен усещам болка. Трябва ли да се притеснявам и да потърся друго мнение? Това беше описано от резултата на мамографията:
На направените графии- Ro данни за добре изразена фиброглобуларна тъкан двустранно с висока плътност, без данни за солидни лезий. Видими аксиларни ......- свободни в дясно и уплътнени малки лимфни възли в ляво.
ква да действа при предменструални болки в гърдите. Доколкото разбирам, вашият случай не е такъв.ivan1282ka написа:Здравейте. Имам следния въпрос: Става въпрос за пациентка на 78 години в доста напреднал стадий на рак на млечната жлеза. Има две метастази в черния дроб, 3 на 6 см и множество малки разпръснати. Чернодробните изследвания ASAT са над 300. Онколога изглежда е дигнал ръце вече. Пациентката пие Anastrozol alvogen. Преди е пила Letrozol Nucleus и exemestan а също така faslodex. Също така пие Carsil и той изглежда помага на симптомите на черния дроб. Бих искал да попитам, имали някакво друго лекарство, което да е по щадящо за черния дроб от колкото анастрозол алвоген? Понеже си мисля че голяма част от симптомите са заради вредните странични действия на анастрозол. Най добре се чувстваше от летрозол , но дали е възможно да се върне пак към него? Или е по добре да остане на комбинация анастрозол и карсил? Или друго?
Благодаря.
Назад към Онкология и туморни образувания - въпроси и отговори
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта