Витилиго, петна по кожата онлайн въпроси, отговори, лечение, диета, козметика

Тук може да зададете въпроси и да споделите мнения за проблеми с Вашата кожа.

Re: Витилиго, петна по кожата онлайн консултация с кожен лекар

Мнениеот Donka_Shentova » 01 Апр 2015, 20:32

Здравейте, искам да попитам за моят проблем. От няколко години ми се появиха кафяви петна по лицето. Първо в областта на мустака, сега и по скулите. Зимата избеляват доста почти не се виждат, но пролетта и лятото като ми потъмнеят от слънцето не мога да ги скрия нито с фон дьо тен нито с нищо. Може ли да ми препоръчате слънцезащитен крем с висок фактор, който да ме предпазва и друг който е за изсветляване на петната /може ли сега да се ползва за изсветляване през идващото лято/, не знам дали изобщо могат да изчезнат. Ползвала съм различни и по скъпи и по евтини и донякъде има ефект, но те са толкова много, че не знам какви да си купя. И какво мислите за химичен пилинг в моя случай ще има ли ефект и по кое време на годината е препоръчително да се направи?
Благодаря, предварително за отговора!
Donka_Shentova

Мнениеот morskazvezda » 11 Апр 2015, 18:32

Здравейте! :D
Имам витилиго от около 3 год. От леченията досега резултат няма.Скоро чух за Метоксален/оксорален/.Готова съм да пробвам всичко,което би довело до положителен резултат.
Вие какво ще ме посъветвате?
Благодаря !!!
morskazvezda

Мнениеот Dr Violina Todeva » 19 Апр 2015, 17:41

Donka_Shentova написа:Здравейте, искам да попитам за моят проблем. От няколко години ми се появиха кафяви петна по лицето. Първо в областта на мустака, сега и по скулите. Зимата избеляват доста почти не се виждат, но пролетта и лятото като ми потъмнеят от слънцето не мога да ги скрия нито с фон дьо тен нито с нищо. Може ли да ми препоръчате слънцезащитен крем с висок фактор, който да ме предпазва и друг който е за изсветляване на петната /може ли сега да се ползва за изсветляване през идващото лято/, не знам дали изобщо могат да изчезнат. Ползвала съм различни и по скъпи и по евтини и донякъде има ефект, но те са толкова много, че не знам какви да си купя. И какво мислите за химичен пилинг в моя случай ще има ли ефект и по кое време на годината е препоръчително да се направи?
Благодаря, предварително за отговора!

Здравейте, Donka_Shentova!

Слънцезащитният крем за Вас трябва да бъде с фактор на защита 50+. Трудно ми е без да съм запозната с типа кожа да Ви предложа конкретен. На марката Дюкре от серията Меласкрин има по-лека и по-мазна текстура, така че може да си вземете такъв, който да пасва за Вашата кожа.
Относно използването на избелващи кремове сезона вече не е подходящ, особено ако не използвате редовно и правилно слънцезащитен крем. Най-добре е да ги използвате в есенно-зимния период. Химичния пилинг също се прави тогава. Какъв ефект може да очаквате зависи от дълбочината на пигментацията и от това до каква степен реагира на различните дължини на вълната.
Извинявам се за забавянето на отговора, бях възпрепятствана да Ви пиша по-рано! Преди месец и половина - на 26-ти февруари се роди моят син. Надявам се той да бъде здраво и добро дете, за да мога да Ви връщам отговорите си навреме, така че да Ви бъда максимално полезна!
Бъдете здрава!

С уважение,
д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
Специалист Дерматология, Венерология и Естетична Дерматология
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

Мнениеот Dr Violina Todeva » 19 Апр 2015, 17:47

morskazvezda написа:Здравейте! :D
Имам витилиго от около 3 год. От леченията досега резултат няма.Скоро чух за Метоксален/оксорален/.Готова съм да пробвам всичко,което би довело до положителен резултат.
Вие какво ще ме посъветвате?
Благодаря !!!

Здравейте, morskazvezda!

Не Ви съветвам да експериментирате с всеки метод на лечение, за който чувате или четете в интернет, защото по този начин може и да влошите състоянието си! Особено при използване на медикаменти като този, за който питате!
За да постави заболяването под контрол е необходимо да имате личен дерматолог, чиито съвети да следвате. Трябва да се направят изследвания за наличие на придружаващи заболявания, а лечението зависи освен от придружаващите заболявания и от това кои области са засегнати и каква е площта на ангажиране.

С уважение,
д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

Мнениеот aynel » 28 Апр 2015, 19:31

Здравейте! Имам малки бели петна по тялото но не навсякъде,само около гърдите. Ходех на кожен лекар и ми казаха,че това са гъбички, ползвах Neoval Tar но няма никакъв ефект. Боя се да не е нещо сериозно. Ще се радвам да ме посъветвате Благодаря предварително
aynel

Мнениеот Sania22 » 03 Май 2015, 14:19

Здравейте доктор Тодева,
в края на миналото лято получих пигментация по лицето, точици по челото и две петънца над горната устна, което не ми се стори проблем. мислех, че с третиране с избелващи средства - хума, белтък, лимон, аспирин и т.н проблема ще се реши. Уви, с усилването на слънцето, петната си личат все повече и повече! Ужас!!! Препоръчаха ми да започна със SVR, антиейдж, фактор 30 /над 30 г. съм/, - мажа сутрин и вечер от април месец, има ефект, не са вече толкова ярки, но без фон дьо тен не мога да ги прикрия. Препоръчаха ми да се мажа със SVR фактор 50 към средата на лятото.

Мога ли да ползвам и избелващ крем към този момент, в комбинация с този SVR 30, за по - добър ефект? Кой бихте ми препоръчали? Благодаря предварително!

Честито Ви бебче! Да е живо, здраво и много да слушка!
Sania22

Мнениеот morskazvezda » 07 Май 2015, 19:11

Здравейте отново :)
Правени са ми изследвания,нямам други заболявания слава Богу,освен витилигото :(
До колкото разбирам, Вие не приемате пациенти в момента....Бих искала Вие да ме прегледате :)
Всичко добро! :)
morskazvezda

Мнениеот Dr Violina Todeva » 24 Юни 2015, 18:01

aynel написа:Здравейте! Имам малки бели петна по тялото но не навсякъде,само около гърдите. Ходех на кожен лекар и ми казаха,че това са гъбички, ползвах Neoval Tar но няма никакъв ефект. Боя се да не е нещо сериозно. Ще се радвам да ме посъветвате Благодаря предварително

Здравейте, aynel!

Извинявам се за забавянето на отговора, бях възпрепятствана да Ви пиша по-рано! Преди почти четири месеца се роди моят син!
Добре е да споделите на лекуващия лекар за липсата на ефект!
Ако се съмнявате че може да се касае за друг проблем споделете с Вашия лекар или потърсете друго мнение!
Бъдете здрава!

С уважение,
Д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

Мнениеот Dr Violina Todeva » 25 Юни 2015, 14:38

Sania22 написа:Здравейте доктор Тодева,
в края на миналото лято получих пигментация по лицето, точици по челото и две петънца над горната устна, което не ми се стори проблем. мислех, че с третиране с избелващи средства - хума, белтък, лимон, аспирин и т.н проблема ще се реши. Уви, с усилването на слънцето, петната си личат все повече и повече! Ужас!!! Препоръчаха ми да започна със SVR, антиейдж, фактор 30 /над 30 г. съм/, - мажа сутрин и вечер от април месец, има ефект, не са вече толкова ярки, но без фон дьо тен не мога да ги прикрия. Препоръчаха ми да се мажа със SVR фактор 50 към средата на лятото.

Мога ли да ползвам и избелващ крем към този момент, в комбинация с този SVR 30, за по - добър ефект? Кой бихте ми препоръчали? Благодаря предварително!

Честито Ви бебче! Да е живо, здраво и много да слушка!

Здравейте, Sania22!

Благодаря Ви за пожеланията и се извинявам за забавянето на отговора!
Моят съвет към Вас е целогодишно да използвате фотопротектор с фактор 50! Много е важно през лятото да подновявате на всеки два-три часа. По отношение на избелващи средства не съветвам да се прилагат през лятото, защото може да се постигне обратен ефект. Знам, че козметичните фирми обещават безопасност, но не е съвсем така, защото когато се получи зачервяване почти винаги на това място лятото става кафяво петно.

С уважение,
Д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

Мнениеот Dr Violina Todeva » 25 Юни 2015, 14:44

morskazvezda написа:Здравейте отново :)
Правени са ми изследвания,нямам други заболявания слава Богу,освен витилигото :(
До колкото разбирам, Вие не приемате пациенти в момента....Бих искала Вие да ме прегледате :)
Всичко добро! :)

Здравейте!

Работя, но в по-ограничен прием! Така ще бъде поне до края на лятото! Ако желаете може да се обадите, за да запазим час!

С уважение,
Д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

ПредишнаСледваща

Назад към Kожни и венерически болести