Donka_Shentova написа:Здравейте, искам да попитам за моят проблем. От няколко години ми се появиха кафяви петна по лицето. Първо в областта на мустака, сега и по скулите. Зимата избеляват доста почти не се виждат, но пролетта и лятото като ми потъмнеят от слънцето не мога да ги скрия нито с фон дьо тен нито с нищо. Може ли да ми препоръчате слънцезащитен крем с висок фактор, който да ме предпазва и друг който е за изсветляване на петната /може ли сега да се ползва за изсветляване през идващото лято/, не знам дали изобщо могат да изчезнат. Ползвала съм различни и по скъпи и по евтини и донякъде има ефект, но те са толкова много, че не знам какви да си купя. И какво мислите за химичен пилинг в моя случай ще има ли ефект и по кое време на годината е препоръчително да се направи?
Благодаря, предварително за отговора!
Здравейте, Donka_Shentova!
Слънцезащитният крем за Вас трябва да бъде с фактор на защита 50+. Трудно ми е без да съм запозната с типа кожа да Ви предложа конкретен. На марката Дюкре от серията Меласкрин има по-лека и по-мазна текстура, така че може да си вземете такъв, който да пасва за Вашата кожа.
Относно използването на избелващи кремове сезона вече не е подходящ, особено ако не използвате редовно и правилно слънцезащитен крем. Най-добре е да ги използвате в есенно-зимния период. Химичния пилинг също се прави тогава. Какъв ефект може да очаквате зависи от дълбочината на пигментацията и от това до каква степен реагира на различните дължини на вълната.
Извинявам се за забавянето на отговора, бях възпрепятствана да Ви пиша по-рано! Преди месец и половина - на 26-ти февруари се роди моят син. Надявам се той да бъде здраво и добро дете, за да мога да Ви връщам отговорите си навреме, така че да Ви бъда максимално полезна!
Бъдете здрава!
С уважение,
д-р Тодева