Витилиго, петна по кожата онлайн консултация с кожен лекар

Тук може да зададете въпроси и да споделите мнения за проблеми с Вашата кожа.

Re: Витилиго, петна по кожата онлайн консултация с кожен лекар

Мнениеот Dr Violina Todeva » 29 Окт 2014, 14:45

Краси написа:ЗДРАВЕЙТЕ ДОКТОР ТОДЕВА,

БИХ ИСКАЛА ДА ЗНАМ КАКВО Е """INCONTINENTIO PIGMENTI " ОПАСНО ЛИ Е И МОЖЕ ЛИ ДА СЕ ОБЪРКА С ВИТИЛИГО ,
БЛАГОДАРЯ!

Здравейте, Краси!

Никога не е изключено едно заболяване да се обърка с друго. Това заболяване протича на стадии и в крайният етап от кожни промени се наблюдават обезцветени кожни полета.
Предлагам Ви линк с подробна информация за инконтиненция пигменти!
Вас какво Ви притеснява и Ви кара да мислите, че проблемът е свързан с това заболяване?

С уважение,
д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
Специалист Дерматология, Венерология и Естетична Дерматология
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

Мнениеот Краси » 30 Окт 2014, 10:34

Здравейте,
синът ми има от три годишен светли петна на едната ръка/само около пръстите/ които са като напръскано,не са с ясни граници. Всяка година посещаваме дерматолози и все ни казваха витилиго, последният който посетихме ни каза инконинтация пигменти и нищо повече.Тогава се сетих да питам само дали ще се разраства, но след като прочетох в интернет за това заболяване съм доста притеснена.Какво евентуално да очакваме?Симптомите на тези пигменти паралелни ли са с обезцветяването на кожана или не?
Петното което има синът ми не се променя,само със растежа и то расте малко,никога не е било като обрив или пък тъмно,няма сърбеж и никакви оплаквания относно зрение,зъби и всичко изредено в статията.
Това заболяване може ли да се предвиди с генетичните изследвания който се правят по време на бременност?
Много благодаря за отговора!
Поздрави,
Краси

Мнениеот Dr Violina Todeva » 17 Ное 2014, 14:10

Краси написа:Здравейте,
синът ми има от три годишен светли петна на едната ръка/само около пръстите/ които са като напръскано,не са с ясни граници. Всяка година посещаваме дерматолози и все ни казваха витилиго, последният който посетихме ни каза инконинтация пигменти и нищо повече.Тогава се сетих да питам само дали ще се разраства, но след като прочетох в интернет за това заболяване съм доста притеснена.Какво евентуално да очакваме?Симптомите на тези пигменти паралелни ли са с обезцветяването на кожана или не?
Петното което има синът ми не се променя,само със растежа и то расте малко,никога не е било като обрив или пък тъмно,няма сърбеж и никакви оплаквания относно зрение,зъби и всичко изредено в статията.
Това заболяване може ли да се предвиди с генетичните изследвания който се правят по време на бременност?
Много благодаря за отговора!
Поздрави,

Здравейте, Краси!

Може ли да видя снимка на засегнатата област? Ако желаете използвайте някой от е-мейлите ми!
Извинявам се за забавянето на отговора, но бях възпрепятствана да пиша по-рано!

С уважение,
д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

Мнениеот vanz » 15 Фев 2015, 13:51

Здравейте, д-р Тодева,
От доста време имам проблем с ръбчетата на устата ми. Почти никога не съм имала херпес. През зимата състоянието се влошава. Понякога мястото става много сухо, ръбчетата се нацепват, а понякога отшумява, но никога не изчезва изцяло. Дори вече са се получили като пигментни петна с леки бръчици.

Ще ви бъда много благодарна, ако ми помогнете! Момиче на 20г. съм и този проблем ме побърква.
vanz

Мнениеот Dr Violina Todeva » 15 Фев 2015, 17:02

vanz написа:Здравейте, д-р Тодева,
От доста време имам проблем с ръбчетата на устата ми. Почти никога не съм имала херпес. През зимата състоянието се влошава. Понякога мястото става много сухо, ръбчетата се нацепват, а понякога отшумява, но никога не изчезва изцяло. Дори вече са се получили като пигментни петна с леки бръчици.

Ще ви бъда много благодарна, ако ми помогнете! Момиче на 20г. съм и този проблем ме побърква.

Здравейте, vanz!

Можете ли да приложите снимка?

С уважение,
д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

Мнениеот Donka_Shentova » 01 Апр 2015, 20:32

Здравейте, искам да попитам за моят проблем. От няколко години ми се появиха кафяви петна по лицето. Първо в областта на мустака, сега и по скулите. Зимата избеляват доста почти не се виждат, но пролетта и лятото като ми потъмнеят от слънцето не мога да ги скрия нито с фон дьо тен нито с нищо. Може ли да ми препоръчате слънцезащитен крем с висок фактор, който да ме предпазва и друг който е за изсветляване на петната /може ли сега да се ползва за изсветляване през идващото лято/, не знам дали изобщо могат да изчезнат. Ползвала съм различни и по скъпи и по евтини и донякъде има ефект, но те са толкова много, че не знам какви да си купя. И какво мислите за химичен пилинг в моя случай ще има ли ефект и по кое време на годината е препоръчително да се направи?
Благодаря, предварително за отговора!
Donka_Shentova

Мнениеот morskazvezda » 11 Апр 2015, 18:32

Здравейте! :D
Имам витилиго от около 3 год. От леченията досега резултат няма.Скоро чух за Метоксален/оксорален/.Готова съм да пробвам всичко,което би довело до положителен резултат.
Вие какво ще ме посъветвате?
Благодаря !!!
morskazvezda

Мнениеот Dr Violina Todeva » 19 Апр 2015, 17:41

Donka_Shentova написа:Здравейте, искам да попитам за моят проблем. От няколко години ми се появиха кафяви петна по лицето. Първо в областта на мустака, сега и по скулите. Зимата избеляват доста почти не се виждат, но пролетта и лятото като ми потъмнеят от слънцето не мога да ги скрия нито с фон дьо тен нито с нищо. Може ли да ми препоръчате слънцезащитен крем с висок фактор, който да ме предпазва и друг който е за изсветляване на петната /може ли сега да се ползва за изсветляване през идващото лято/, не знам дали изобщо могат да изчезнат. Ползвала съм различни и по скъпи и по евтини и донякъде има ефект, но те са толкова много, че не знам какви да си купя. И какво мислите за химичен пилинг в моя случай ще има ли ефект и по кое време на годината е препоръчително да се направи?
Благодаря, предварително за отговора!

Здравейте, Donka_Shentova!

Слънцезащитният крем за Вас трябва да бъде с фактор на защита 50+. Трудно ми е без да съм запозната с типа кожа да Ви предложа конкретен. На марката Дюкре от серията Меласкрин има по-лека и по-мазна текстура, така че може да си вземете такъв, който да пасва за Вашата кожа.
Относно използването на избелващи кремове сезона вече не е подходящ, особено ако не използвате редовно и правилно слънцезащитен крем. Най-добре е да ги използвате в есенно-зимния период. Химичния пилинг също се прави тогава. Какъв ефект може да очаквате зависи от дълбочината на пигментацията и от това до каква степен реагира на различните дължини на вълната.
Извинявам се за забавянето на отговора, бях възпрепятствана да Ви пиша по-рано! Преди месец и половина - на 26-ти февруари се роди моят син. Надявам се той да бъде здраво и добро дете, за да мога да Ви връщам отговорите си навреме, така че да Ви бъда максимално полезна!
Бъдете здрава!

С уважение,
д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

Мнениеот Dr Violina Todeva » 19 Апр 2015, 17:47

morskazvezda написа:Здравейте! :D
Имам витилиго от около 3 год. От леченията досега резултат няма.Скоро чух за Метоксален/оксорален/.Готова съм да пробвам всичко,което би довело до положителен резултат.
Вие какво ще ме посъветвате?
Благодаря !!!

Здравейте, morskazvezda!

Не Ви съветвам да експериментирате с всеки метод на лечение, за който чувате или четете в интернет, защото по този начин може и да влошите състоянието си! Особено при използване на медикаменти като този, за който питате!
За да постави заболяването под контрол е необходимо да имате личен дерматолог, чиито съвети да следвате. Трябва да се направят изследвания за наличие на придружаващи заболявания, а лечението зависи освен от придружаващите заболявания и от това кои области са засегнати и каква е площта на ангажиране.

С уважение,
д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

Мнениеот aynel » 28 Апр 2015, 19:31

Здравейте! Имам малки бели петна по тялото но не навсякъде,само около гърдите. Ходех на кожен лекар и ми казаха,че това са гъбички, ползвах Neoval Tar но няма никакъв ефект. Боя се да не е нещо сериозно. Ще се радвам да ме посъветвате Благодаря предварително
aynel

ПредишнаСледваща

Назад към Kожни и венерически болести