Тук може да зададете въпроси и да споделите мнения за проблеми с Вашата кожа.
26 Апр 2014, 14:00
dimitrova_ написа:Здравейте,
бременна съм в 31-ва седмица.От около 10дни съм с обриви по корема и гърдите.Започнаха с малко пъпки, които лека-полека се разпространиха и продължават да се разпространяват.Видя ме и дерматолог и алерголог.Предполагат, че обривът е в резултат от олиото, с което се мажа.Спряла съм го веднага.Предписаха ми фенистил гел и Aerius по една таблетка вечер.От 5 дни мажа с фенистил от 3 дни пия лекарството, но не усещам абсолютно никакво подобрение.Обривите сърбят ужасно и продължават да се разпространяват.Какво можете да ме посъветвате? С бебчо всичко е наред, бяхме на консултация вчера, но все пак се притеснявам.
Здравейте, г-жа Димитрова!
Най-вероятно сте развила състоянието Сърбящи уртикариални папули и плаки на бременността (Pruritic urticarial papules and plaques of pregnancy). Не Ви съветвам да мажете фенистил, защото няма да помогне. Това състояние не засяга бебето, но е доста неприятно за майката и се поява точно в края на бременността. Локалното лечение е по-добре да е друго, но без преглед и проследяване не е уместно да Ви съветвам, защото не е просто безобиден козметичен продукт.
С уважение,
26 Апр 2014, 23:02
Здравейте,преди месеци ми излезе бяло петно по пениса.мислех че ще мине но петното взе да става голямо.моля помогнете...
26 Апр 2014, 23:25
снимките как да ви покажа
27 Апр 2014, 11:31
shenko написа:снимките как да ви покажа
Здравейте, Shenko!
Използвайте някой от посочените по-долу в подписа ми е-мейли!
С уважение,
27 Апр 2014, 17:56
изпратих снимките дано ми помогнете
28 Апр 2014, 12:07
shenko написа:изпратих снимките дано ми помогнете
Здравейте, Shenko!
Имате ли ангажиране и на други области? Някой във Вашето семейство страда ли от кожни заболявания и ако да - какви? Вие на колко години сте? Каква Ви е професията? Имате ли някакви заболявания и приемате ли лекарства?
Съветът ми е да посетите кожен лекар, защото може да се стартира лечение и да се ограничи процеса! Може да е необходимо да се направят и изследвания?
С уважение,
28 Апр 2014, 13:11
на други области за сега нямам. никой от семейството не страда от кожни заболявания. други заболявания нямам лекарства не използвам.това бяло петно ми се появи преди 5 месеца нито боли нито ме сърби а го виждам как от ден на ден става голямо.аз съм на 32 години....
28 Апр 2014, 13:43
shenko написа:на други области за сега нямам. никой от семейството не страда от кожни заболявания. други заболявания нямам лекарства не използвам.това бяло петно ми се появи преди 5 месеца нито боли нито ме сърби а го виждам как от ден на ден става голямо.аз съм на 32 години....
Здравейте!
Не е изключено да е проява на витилиго. Съветът ми е да посетите специалист, за да се направят някои изследвания и да се стартира лечение.
С уважение,
30 Апр 2014, 19:28
ЗДРАВЕЙТЕ!ИМАМ ПСОРИАЗИС ВУЛГАРИС ОТ 1 ГОДИНА.НЕ ЖЕЛАЯ ДА ГО ЛЕКУВАМ С КОРТИКОСТЕРОИДИ И ВСЯКАКВИ ТАКИВА КРЕМОВЕ.ИМАМ ПО ЦЕЛИЯ СКАЛП,ЛАКТИ,УШИ И ИНТИМНИ ЧАСТИ.СЛЕД ПОЯВАТА МУ КОЖАТА НА ЛИЦЕТО И ДЕКОЛТЕТО Е ОБРИНАТА В СИТНИ ПЪПКИ И КОМЕДОНИ,А ПРЕЗ ЖИВОТА СИ ДО СЕГА НЕ СЪМ ИМАЛА ТАКЪВ ПРОБЛЕМ.ИСКАМ ДА ИЗБЕРА КАПСУЛИ-ИМУНОСТИМУЛАТ С КОРЕН ОТ ЧЕРЕН БЪЗ ИЛИ ТАКИВА С АЛОЕ ВЕРА,НО НЕ ЗНАМ НА КОЙ ДА СЕ СПРА.ИСКАМ ДА МАЖА ПЛАКИТЕ ПО ТЯЛОТО И НАЙ-ВЕЧЕ ПО СКАЛПА,НО СЪЩО НЕ ЗНАМ С КАКВО.МОЛЯ,ПОМОГНЕТЕ МИ.НА 29 ГОДИНИ СЪМ И ТОВА МИ ПРЕДИЗВИКВА АДСКИ НЕУДОБСТВО. ДА НЕ ГОВОРИМ ЗА СЪРБЕЖА,ПОСТОЯННОТО ЛЮЩЕНЕ НА КОЖАТА НА ГЛАВАТА,СЪЗДАДОХ СИ ЛОШ НАВИК.БЛАГОДАРЯ ВИ!
С УВАЖЕНИЕ,ПЛАМЕНА ЙОНКОВА
30 Апр 2014, 21:45
Здравейте, появиха ми се розови петна по кожата, с леко лющене. Не усещам сърбеж, но ме притесняват. Преди няколко дни открих едно петно, над тригълника - и реших, че може да е от дънките или от колан. Но днес забелязах още две петна под мишницата и 2 на гърба и едно на крака. Първото петно е около 2 см, всички останали са не повече от сантиметър. Намирам се в чужбина в малък град и не знам къде да търся дерматолог. Имам ли причина да се притеснявам? Прикачвам снимки, не знам до колко се вижда