Тук може да зададете въпроси и да споделите мнения за проблеми с Вашата кожа.
Правила на форума
Добави отговор

Re: Витилиго, петна по кожата онлайн консултация с кожен лек

07 Май 2014, 15:46

Пламена Йонкова написа:ЗДРАВЕЙТЕ!ИМАМ ПСОРИАЗИС ВУЛГАРИС ОТ 1 ГОДИНА.НЕ ЖЕЛАЯ ДА ГО ЛЕКУВАМ С КОРТИКОСТЕРОИДИ И ВСЯКАКВИ ТАКИВА КРЕМОВЕ.ИМАМ ПО ЦЕЛИЯ СКАЛП,ЛАКТИ,УШИ И ИНТИМНИ ЧАСТИ.СЛЕД ПОЯВАТА МУ КОЖАТА НА ЛИЦЕТО И ДЕКОЛТЕТО Е ОБРИНАТА В СИТНИ ПЪПКИ И КОМЕДОНИ,А ПРЕЗ ЖИВОТА СИ ДО СЕГА НЕ СЪМ ИМАЛА ТАКЪВ ПРОБЛЕМ.ИСКАМ ДА ИЗБЕРА КАПСУЛИ-ИМУНОСТИМУЛАТ С КОРЕН ОТ ЧЕРЕН БЪЗ ИЛИ ТАКИВА С АЛОЕ ВЕРА,НО НЕ ЗНАМ НА КОЙ ДА СЕ СПРА.ИСКАМ ДА МАЖА ПЛАКИТЕ ПО ТЯЛОТО И НАЙ-ВЕЧЕ ПО СКАЛПА,НО СЪЩО НЕ ЗНАМ С КАКВО.МОЛЯ,ПОМОГНЕТЕ МИ.НА 29 ГОДИНИ СЪМ И ТОВА МИ ПРЕДИЗВИКВА АДСКИ НЕУДОБСТВО. ДА НЕ ГОВОРИМ ЗА СЪРБЕЖА,ПОСТОЯННОТО ЛЮЩЕНЕ НА КОЖАТА НА ГЛАВАТА,СЪЗДАДОХ СИ ЛОШ НАВИК.БЛАГОДАРЯ ВИ!
С УВАЖЕНИЕ,ПЛАМЕНА ЙОНКОВА

Здравейте, г-жа Йонкова!

Консултирала ли сте се до момента с кожен лекар?
Заболяването псориазис има хроничен ход и е необходимо да имате кожен лекар, с помощта на който ще преодолеете най-добре оплакванията. Потърсете такъв, който да е във Вашия град и да имате лесен достъп до него!
За съжаление няма стандартно лечение и стандартни средства за всеки. Подхода е индивидуален - особено за пациенти като Вас, които имат такова обширно засягане. Не е изключено всяка област да изисква различно лечение. Необходимо е да се направят и някои изследвания!
Относно приложението на таблетки най-добре е да използвате антиоксиданти и ненанситени мастни киселини!

С уважение,
д-р Тодева

Re: Витилиго, петна по кожата онлайн консултация с кожен лек

07 Май 2014, 15:52

Flam написа:Здравейте, появиха ми се розови петна по кожата, с леко лющене. Не усещам сърбеж, но ме притесняват. Преди няколко дни открих едно петно, над тригълника - и реших, че може да е от дънките или от колан. Но днес забелязах още две петна под мишницата и 2 на гърба и едно на крака. Първото петно е около 2 см, всички останали са не повече от сантиметър. Намирам се в чужбина в малък град и не знам къде да търся дерматолог. Имам ли причина да се притеснявам? Прикачвам снимки, не знам до колко се вижда

Здравейте, Flam!

Най-вероятно имате розов лишей - съдя за това от снимките и описанието на проблемът Ви. По принцип розовият лишей има самоограничаващ се ход и това, че не може да посетите лекар не е проблем.
Розовият лишей се причинява от херпесен вирус. Първоначално хода на заболяването е с постепенна прогресия, след което настъпва преминаване. След като нямате оплаквания моят съвет към Вас е да не прилагате нищо - единствено нека да ограничите душа да е основно с вода и да не търкате с гъба по тялото!
П.С. изтрила съм Вашата снимка, за да не се разглежда от всички потребители във форума!

С уважение,
д-р Тодева

Re: Витилиго, петна по кожата онлайн консултация с кожен лекар

16 Юли 2014, 12:18

Здравейте! Аз имам витилиго от 15 год,което е обхванало цялото ми тяло.Въпроса ми е може ли да се премахне пигментацията която е останала и къде може да се извърши процедурата?

16 Юли 2014, 13:54

cvete731 написа:Здравейте! Аз имам витилиго от 15 год,което е обхванало цялото ми тяло.Въпроса ми е може ли да се премахне пигментацията която е останала и къде може да се извърши процедурата?

Здравейте, cvete731!

Медикамента, който се използва не е регистриран и не се разпространява в България. Той крие доста рискове и се използва основно при хора с по-тъмна кожа! Не мисля, че в България ще откриете място, където колега ще проведе това лечение!

С уважение,
д-р Тодева

19 Юли 2014, 07:58

Здравейте! На 34 години съм и от близо 10 години ми се появиха едни лунички по лицето, които първоначално бяха по малко и по светли, но след това се разпространиха и станаха по тъмни. Към момента имам такива под двете очи и по носа. Ходих на дерматолог , но тя ми каза че не могат да се изчистят, предписа ми слънчезащитен крем с който да се предпазва лицето от тяхното разпространяване. Правила съм и много маски на лице с природни продукти и домашни средства за изчистване на лунички но без ефект. Купувала съм и кремове за изчистване на лунички отново без ефект. Според лекарката това са лунички но според мен приличат малко и на кафяви петънца по лицето. От какво се появяват тези лунички и как мога да се справя с тях. Липсват ли ми в организма определени витамини, минерали поради които се появяват и какви лекарства трябва да приемам вътрешно за да реша този козметичен проблем? Тялото ми е слабо около 45 килограма. Ще съм ви много благодарна ако ми помогнете!

20 Юли 2014, 13:03

Daniela1 написа:Здравейте! На 34 години съм и от близо 10 години ми се появиха едни лунички по лицето, които първоначално бяха по малко и по светли, но след това се разпространиха и станаха по тъмни. Към момента имам такива под двете очи и по носа. Ходих на дерматолог , но тя ми каза че не могат да се изчистят, предписа ми слънчезащитен крем с който да се предпазва лицето от тяхното разпространяване. Правила съм и много маски на лице с природни продукти и домашни средства за изчистване на лунички но без ефект. Купувала съм и кремове за изчистване на лунички отново без ефект. Според лекарката това са лунички но според мен приличат малко и на кафяви петънца по лицето. От какво се появяват тези лунички и как мога да се справя с тях. Липсват ли ми в организма определени витамини, минерали поради които се появяват и какви лекарства трябва да приемам вътрешно за да реша този козметичен проблем? Тялото ми е слабо около 45 килограма. Ще съм ви много благодарна ако ми помогнете!

Здравейте, Daniela1!

Възможно е да имате мелазма, но няма как да Ви кажа без да съм Ви видяла дали е така или наистина се касае за лунички!
При наличие на пигментация по кожата най-важно е да използвате ежедневно и целогодишно като дневен слънцезащитен крем с фактор 50, съобразен според типа Ви кожа. Правилното използване на слънцезащитен крем изисква редовно нанасяне.
За постигане на ефект на изсветляване на кожата могат да се приложат различни методи на лечение, но е по-уместно те да се прилагат през зимата, когато слънчевото греене е по-слабо. Използването им не е безвредно, ефекта не е 100% и задължително трябва да е под контрола на дерматолог.

С уважение,
д-р Тодева

22 Юли 2014, 20:41

Здравейте! Много благодаря за бързия отговор. Снимах си лицето и мога да ви изпратя снимка за да ми отговорите дали това са лунички или мелазма. Ще ви бъда благодарна ако ми напишите и имейл на който да пратя снимката!

23 Юли 2014, 11:25

Daniela1 написа:Здравейте! Много благодаря за бързия отговор. Снимах си лицето и мога да ви изпратя снимка за да ми отговорите дали това са лунички или мелазма. Ще ви бъда благодарна ако ми напишите и имейл на който да пратя снимката!

Здравейте, Daniela1!

Може да използвате някой от следните е-мейли: violina_todeva@abv.bg или violina@framar.bg

С уважение,
д-р Тодева

23 Юли 2014, 13:14

Здравейте! Изпратих Ви снимка на violina_todeva@abv.bg

23 Юли 2014, 13:42

Daniela1 написа:Здравейте! Изпратих Ви снимка на violina_todeva@abv.bg

Здравейте, Daniela1!

Разгледах снимката, която сте приложила!
Да, имате лунички, въпреки по-матовата си кожа!
Кой слънцезащитен крем използвате и как го използвате? Имайте предвид, че някои от природните и домашни средства могат само да влошат проблема! Вие какво сте прилагала? Избройте и готовите продукти от аптеката!

С уважение,
д-р Тодева
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 18