Тук може да задавате вашите въпроси, свързани със здравето на детето ви, към педиатър, хомеопат, паразитолог, детски психолог и психотерапевт.
09 Фев 2023, 06:23
Здравейте, При упорит запек, който се дължи на стрес от предсоящото изхождане , препоръчавм:
- спрете да настоявате и да говорите за изхождане, по този начин засилвате страховете.
- започнете тази схема: Бриония 9 сн - 2 пъти по 5 гран, Пробиотик Д-р Марио - по 1 прахче в малко мляко и Неуробуст -
https://www.d-rmario.com/shop/
27 Фев 2023, 13:03
Здравейте, бебето ми е на 1 месец и имахме запек от Хип Комбиотик. По прероръка на лекаря сменихме Хип с Нан Комфортис, но все още не иска да се изхожда и се налага да ползвам Мелилакс. Някакви препоръки?
02 Мар 2023, 07:17
Здравейте, Препоръчвам Фризовом.
Прочетете повече в -
https://www.d-rmario.com/product/kniga/
16 Мар 2023, 14:15
Здравейте, бебчето ми е на 2 месеца и половина, родена е с анална атрезия с фистула. До сега я храних с аптамил за недоносени, но от скоро виждам че не исла да стои легнала плези езиче и сякаш и се повдига. Казаха ни че е най вероятно тих рефлукс, защото не повръща.Много рядко и се стича леко по бузката. Казаха ми да сменя млякото и да пробвам на често по малко. До тогава ядеше по 100 мл на 3 часа 8 пути. Намалий на 70 през 2 часа. След няколко дена смених и млякото и взех фризолак вом. От сутринта и дадох 2 пъти, след което имаше мн силен рев, пресвивашв се и ставаше червена. Болеше я много коремчето и ме достраша да продължа и на с фризолак вома и минах пак следващото хранене на аптамила. Не Мисля че е от смяната на млякото зящото съм сменяла и със други марки но не я е боляло така. Даже миналия ден 2-3 пъти я пробвах с лактана и нямаше такъв проблем. Моля ви дайте ми съвет вече с какво да храня детето по колко часа. Всеки вдига рамене и ми казва ами пробвайте с това с друго и така. Не смея много да пробвам защото е с атрезия и не е ок да се запича. Правим дилатации до операцията която ще е след 3 месеца.
18 Мар 2023, 12:25
Здравейте, Не мога да се ориентирам точно за оплакванията и защо сте сменили първоначалната храна.
Да, може да има лек рефлукс, но това не е повод за смяна на терапията.
18 Май 2023, 22:36
Здравейте,
Детето ми е на 2г 3м, кърмен до 1г 1м, а откакто е захранен е със запек. Яде течна храна от държавната кухня, плодове с акцент на сливи, круши, киви. Почти не пие вода. Изхожда се веднъж на 3 дни и изглежда го боли. От 2 м е без памперс. Стиска се много. Давала съм пробиотици, сиропи, чай, клизми....Само 1 сироп му помогна за кратко (преди да боледува) и свещички са помагали при нужда (на 5я ден).
17 Яну 2026, 17:03
Здравейте! Детенцето ни е на 2г и половина и е с генетичен синдром. От доста време се борим с упорит запек, но без особен ефект. Посещавали сме специалисти и сме пробвали различни сиропи, пробиотици и т.н., но в крайна сметка изхожданията са изключително твърди, болезнени и често придружени с кръв. При въпросния синдром е типично бавното изпразване на червата, както и много болезнени газове, особено нощем. Единственото, от което забелязах ефект, макар и не голям е Ефекол джуниър (самоназначен от мен), но се притеснявам да го давам дългосрочно, тъй като не открих информация в какъв период е удачно да се приема. Знам, че самоволното назначаване на лекарства, особено на малко дете не е никак разумно, но за мен е крайно мъчително да гледам как детенцето ми крещи от болка при всяко изхождане. Искам да добавя, че откъм храна се старая да спазвам всякакви препоръки, изключила съм от менюто почти изцяло картофи, ориз, банани, рядко давам хляб и изобщо глутен, като задължително е пълнозърнест, през деня яде много плодове - круши, киви, тиква, пюре от сливи, от млечните давам само сирене, рядко кашкавал и мляко - основно като застройка в супи. Моля за Вашето съдействие.
22 Яну 2026, 07:53
Здравейте,
За да се повлияе на запека е нужен преглед. Още повче не знаем какъв е синдрома.
Това, което мога да ви помогна от хомеопатията - започнете Бриония 9сн - 3 пъти по 5 гран. и Пробиотик Д-р Марио.
Направете консултация с детски гастроентеролог.
С уважение д-р МАРИО Янакиев