Има ли ефект от метода на интервалното хранене или fasting? Пълен лечебен глад?

Хранителни режими за регулиране на тегло, видове диети, хранене при заболявания

Има ли ефект от метода на интервалното хранене или fasting? Пълен лечебен глад?

Мнениеот nushi.kisyova » 03 Фев 2014, 17:47

Д-р Емилова е известна с нейната „гладна” рецепта за стройна фигура и здраво тяло. Много, обаче, не й вярват!

Наскоро чувам, че доста жени прилагат лечебен глад като метод само за сваляне на килограми!
Като под „лечебен глад” се разбира консумацията само на плодове и чай за десетина или двадесет дни, :shock: след което се преминава към постепенно захранване, което продължава също 10 дни.

Замислям се дали ще мога докато е още студено да се подложа на лечебен глад и да смъкна някое килце качено по празниците :roll: или ще се наложи това да се случва през пролетта!

Вие бихте ли се подложили на лечебен глад с цел сваляне на килограми, а вярвате ли, че можете да се излекувате по този начин? :?
nushi.kisyova

Re: Бихте ли се подложили на лечебен глад?

Мнениеот nocount » 03 Фев 2014, 17:51

Няма такова нещо като лечебен глад! Не се лъжете по доктор Емилова. Полезно е да имаш лека и разнообразна диета при хранене. Но пълното гладуване, дори и под лекарски контрол, няма много смисъл.
nocount

Мнениеот nushi.kisyova » 03 Фев 2014, 18:01

Да, защо всъщност го наричат лечебен глад, след като първо не се гладува, до колкото съм виждала разни хранителни режими, ти ядеш през два часа и пиеш постоянно чай!
От друга страна, ако не се храниш пълноценно, не можеш и да се движиш достатъчно :idea: , а защо ти е диета без движение, има нещо гнило тука!
nushi.kisyova

Мнениеот accordeonini » 03 Фев 2014, 18:22

Д-р Емилова в никакъв случай не е шарлатанка! Подлагала съм се на лечебен глад преди 10 години, има страхотен ефект не само за сваляне на килограми, но и за детоксикация, но това трябва да се прави абсолютно стриктно - аз четях книгата на Лидия Ковачева тогава! Никакви цигари, кафе, алкохол, изобщо нищо друго освен билков чай, мед и плодове! Имах страшно главоболие първите дни, това е нормално, защото организмът се чисти, след това се чувствах много добре - правех и лека гимнастика, ходех на работа. Много важно е обаче как ще се захраните след гладуването - това е най-трудното, ако не се проведе правилно, последствията може да са ужасни!
accordeonini

Мнениеот VirtualBusiness » 03 Фев 2014, 20:28

accordeonini написа:Д-р Емилова в никакъв случай не е шарлатанка! Подлагала съм се на лечебен глад преди 10 години, има страхотен ефект не само за сваляне на килограми, но и за детоксикация, но това трябва да се прави абсолютно стриктно - аз четях книгата на Лидия Ковачева тогава! Никакви цигари, кафе, алкохол, изобщо нищо друго освен билков чай, мед и плодове! Имах страшно главоболие първите дни, това е нормално, защото организмът се чисти, след това се чувствах много добре - правех и лека гимнастика, ходех на работа. Много важно е обаче как ще се захраните след гладуването - това е най-трудното, ако не се проведе правилно, последствията може да са ужасни!

Добра и съобразена с човешкото тяло програма. Ще ни разкажете ли повече?
VirtualBusiness

Мнениеот gerrito » 06 Фев 2014, 21:00

Не се знае как отделния организъм ще реагира на подобно гладуване. За мен това си е доста рисково начинание и не бих се подложила на такова нещо. Има толкова други по-безопасни начини за отслабване и пречистване на организма, не разбирам защо трябва да се прибягва до крайности.
gerrito

Мнениеот Golfie » 06 Фев 2014, 21:58

gerrito написа:Не се знае как отделния организъм ще реагира на подобно гладуване. За мен това си е доста рисково начинание и не бих се подложила на такова нещо. Има толкова други по-безопасни начини за отслабване и пречистване на организма, не разбирам защо трябва да се прибягва до крайности.

Гладуването е все едно да сложиш преграда пред засилена кола. Ефектите може да са фатални.
Golfie

Мнениеот S_Milenska » 24 Ное 2014, 12:27

Гладуването според мен трябва да бъде под наблюдението на лекар, такива свободни програми са опасни повече,отколкото да са полезни. Тегло ще се загуби, да, но не се знае какви може да са последствията.
Аватар
S_Milenska

Дали е опасно да се подложим сами на здравословен глад и възможно ли е да си навлечем повече проблеми?

Мнениеот Fancy » 01 Дек 2014, 14:45

Прочетох няколко статии, които ме накараха да се замисля дали и аз да не се подложа на сама на здравословен глад, но имам притеснения относно това до колко полезно ще ми се отрази и си мисля, че бих могла повече да си навредя, отколкото да си помогна!

Всъщност разбирам, че се позволява в големи количества вода и неподсладен чай през дните на здравословния глад.
images.jpg
images.jpg (12.49 KiB) Прегледано 1665 пъти
Не зная дали не е опасно хората да правят подобни експерименти с тялото си, като здравословното гладуване :roll: дали ако имаш известен здравословен проблем може със здравословен глад да си помогнем или можем повече неприятности да си навлечем!

Опитвали ли сте да спазвате здравословен глад и смятате ли, че по някакъв начин е могъл да ви помогне по-скоро от колкото да навреди и смятате ли, че трябва да се прави на своя глава, без да е под някакво наблюдение на диетолог, например? :roll:
Fancy

Re: Дали е опасно да се подложим сами на здравословен глад и възможно ли е да си навлечем повече проблеми?

Мнениеот penny » 01 Дек 2014, 14:48

Не е шега това, но пак зависи за колко глад иде реч :!: имам познати, които са го правили и казват, че след втория ден не е нещо необичайно, от друга страна седмица без храна на мен ми звучи опасно за живота :idea:
penny

Следваща

Назад към Диети