Има ли ефект от метода на интервалното хранене или fasting? Пълен лечебен глад?

Хранителни режими за регулиране на тегло, видове диети, хранене при заболявания

Re: Дали е опасно да се подложим сами на здравословен глад и възможно ли е да си навлечем повече проблеми?

Мнениеот Kaya » 03 Авг 2015, 13:14

nushi.kisyova написа:Мен би ме било страх, правя от време на време някакви по-пречистващи дни, но чак да спра да ям, не смятам, че е полезно, а и нито за тренировка ще имам енергия, нито въобще на работа да отида, предполагам :(

Мисля, че гладът включва яденето на плодове само ;0
Ако си знаете цената, значи се е налагало да я казвате на някого.
Аватар
Kaya

Re: Дали е опасно да се подложим сами на здравословен глад и възможно ли е да си навлечем повече проблеми?

Мнениеот Elica » 14 Авг 2015, 11:53

nushi.kisyova написа:Мен би ме било страх, правя от време на време някакви по-пречистващи дни, но чак да спра да ям, не смятам, че е полезно, а и нито за тренировка ще имам енергия, нито въобще на работа да отида, предполагам :(

Това пак звучи добре, ако правиш такива дни всеки месец със сигурност ще се чувстваш по-добре и ще е полезно за теб, аз сега лятото несъзнателно и без никаква цел усещам, че наблягам главно на суровата храна - плодове и зеленчуци, ако готвя нещо то отново е от традиционните летни манджи ;)
Аватар
Elica

Мнениеот Lisandra » 17 Авг 2015, 11:30

според мен си е доста опасно. освен ако всичко не е обсъдено с диетолог. но въпреки това на своя глава не се наемай да гладуваш. то дори само едно постене изтощава организма, пък какво остава за това да не ядеш нищо съвсем.
Lisandra

Мнениеот maminka » 17 Авг 2015, 13:21

Lisandra написа:според мен си е доста опасно. освен ако всичко не е обсъдено с диетолог. но въпреки това на своя глава не се наемай да гладуваш. то дори само едно постене изтощава организма, пък какво остава за това да не ядеш нищо съвсем.

Много зависи от това дали си физически здрав и колко здрав си всъщност, за целта са необходими изследвания, иначе много бели може да си докараш, но не и от 1 до 3 дни, за толкова не мисля, че нещо може да се случи :idea:
maminka

Мнениеот Malina » 10 Мар 2016, 15:40

Здравословния глад включва приемането само на плодове, което е истинско изтезание за организма. Ако е в комбинация с пресни плодове, малко хляб и подобни би се отразило само положението върху здравето.
Не искам просто да живея - искам първо да обичам, а между другото да живея!
Аватар
Malina

Мнениеот balsam » 11 Мар 2016, 12:45

Не знае човек от къде какъв заек ще изскочи. Понякога от едното нищо става голям проблем. Много не си падам по такива волни програми.
balsam

Мнениеот rabotnata pchela » 11 Мар 2016, 14:24

balsam написа:Не знае човек от къде какъв заек ще изскочи. Понякога от едното нищо става голям проблем. Много не си падам по такива волни програми.

То затова всички се търкаляме, щото всичко е страшно и опасно, виж да е домашна питка да ядеш с кюфтета и картофена салата - може.
Аватар
rabotnata pchela

Мнениеот irka » 12 Мар 2016, 14:10

balsam е прав/а, една година реших да се прочиствам както аз смятам за добре и си навлякох проблеми със стомаха. От редовно и похапване от всичко по малко отидох в другата крайност и определено не ми се отрази добре. Сега гледам да се храня по-балансирано и да не изпадам в крайности.
irka

Мнениеот Alex_mor » 15 Мар 2016, 12:55

МНого хора се пречистват по такъв начин, най-сложното на гладуването е да се научиш да се захранваш, иначе от там идват здравословните проблеми, като си карал седмица на лека храна и да се хвърлиш да ядеш баница няма как да не си докараш проблеми с храносмилането.
Alex_mor

Мнениеот mamina » 22 Мар 2016, 10:27

Зависи как подходиш към целия процес. Ако се хвърлиш веднага да гладуваш още отначалото по няколко дни, със сигурност ще си навлечеш неприятности. 1-2 месеца гладуваш само 24 часа, после постепенно увеличаваш на 2-3 дена, 7 дена, ако искаш и над седем дена, но да става плавно. А някои без подготовка, без нищо започват и се превиват като не ядат по цели дни. Ами тоя организъм не ще се шашне, ами не знам какво!
mamina

ПредишнаСледваща

Назад към Диети