Има ли ефект от метода на интервалното хранене или fasting? Пълен лечебен глад?

Хранителни режими за регулиране на тегло, видове диети, хранене при заболявания

Re: Има ли ефект от метода на интервалното хранене или fasting?

Мнениеот Роуз » 11 Фев 2019, 15:45

Определено има ефект, но причината си е съвсем тривиална - калориен дефицит. Не е нещо невиждано и нечувано.
Аз рязко намалих калориите и сега съм на 500-650 в двучасов прозорец. Усещам разликата по дрехите си. Но наистина трябва човек да прецени здравословното си състояние, особено ако имаш стомашни проблеми.
Роуз

Мнениеот Ася_Н » 11 Фев 2019, 15:49

500-600 калории звучи твърде малко. Абсурд да оцелея с толкова. По-скоро ще опитам да се движа в рамките на умереното, защото иначе или ще се откажа, или ще се нахвърля върху храната накрая.
Ася_Н

Мнениеот Fire storm » 11 Фев 2019, 15:54

Аз правя така нареченото мини гладуване, 5:2.

Мини-гладуване – Планът 5:2
Чудото на 12-часовото периодично гладуване
Друг режим за периодично гладуване е Планът 5:2, популяризиран от д-р Майкъл Мозли и неговата диета. При него ви е позволено да се храните нормално 5 дни в седмицата и да гладувате само 2. В дните за постене ограничавате храната си до 600 калории или по-малко за мъже, и 500 калории или по-малко за жени. Този вид ограничителен хранителен план е показал сходни ефекти и ползи, като при постоянното умерено ограничаване на калории, сред които са отслабване, подобрена чувствителност към инсулин и подобрения в други биомаркери за здраве. В някои случаи той дори може да е по-ефективен.

Много добре ми действа, не се чувствам отпаднала и като знам че само 2 дни ще имам ограничения, не губя мотивация. За протокола: свалени 4 кг за 2 месеца. Не е много, но аз не спортувам, така че и на това се радвам.
Fire storm

Мнениеот Яна.Гълъбова » 11 Фев 2019, 21:15

Аз сум на 59г. Преди 10г. отслабнах над 14кг. за 1 год. по този начин.Вечер лягах късно между 1 и 3 и сутрин ставах към 9.последното ми хранене беше към 22.ч Сутрин пиех кафе, и нищо друго. Към 14 ч. хапвах зелева салата с кисело мляко, към 18.00ч. пакетче фастъци и към 20-22ч малко нещо местно с черен хляб. Допада ми тази диета и мога да я спазвам без проблем.Искам и сега да я започна , но съм диабетик вече -тип2.По принцип трябва да пия хапчетата си за диабет по време на хранене, и затова питам,мога ли да пазя тази диета като пия хапчета си без да ям?
Яна.Гълъбова

Мнениеот Dalia » 15 Фев 2019, 18:36

Аз от години съм на този режим и то не за друго, а заради това, че работата ми е извън населено място и ако не си нося храна от дома, просто няма от къде нищо да си купя. Да съм слаба не мога да кажа, но поддържам някаква форма, е и кръгът е форма :lol: но за сега избегвам да се вписвам в него. :lol: Не знам преди да започна да водя този начин на живот с галдуване почти през целия ден и хранене само вечер, дали е имало ефект с отслабване, но организмът ми вече толкова е свикнал на този режим, че си наваксва доста добре пропуснатото от храненията през деня. Да, ако човек е свикнал да се харани сутрин, обед и вечер, може при него и да има ефект, но за такива като мен, тази кауза е изгубена.
Dalia

Мнениеот Pipilota » 18 Фев 2019, 21:40

Роуз написа:Определено има ефект, но причината си е съвсем тривиална - калориен дефицит. Не е нещо невиждано и нечувано.
Аз рязко намалих калориите и сега съм на 500-650 в двучасов прозорец. Усещам разликата по дрехите си. Но наистина трябва човек да прецени здравословното си състояние, особено ако имаш стомашни проблеми.

Защо да е калориен дефицит? Мога да ти покажа човек, който яде по 2000калории и гладува в същото време по 24 часа, няма нужда да бъде на минус човек, за да сваля с фаст. Причините са съвсем различни, за да се предизвика отслабване с този процес и обикновено този тип гладуване се включва и в определен режим на хранене.
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Re: Какво мислите за диетите, които имат дни без храни?

Мнениеот Бистра » 22 Апр 2019, 12:04

Абсурд да издържа подобно нещо. Първо, не вярвам, че е полезно за тялото. Второ, сигурно аз лично бих припаднала. Не е за мен, а и после очаквам йо-йо ефект.
Бистра

Re: Какво мислите за диетите, които имат дни без храни?

Мнениеот Аля » 22 Апр 2019, 15:31

Категорично против съм. А и не смятам, че това е начин да се отслабне дългосрочно.
Аля

Предишна

Назад към Диети