Заразни молуски: прихващане, лечение и превенция

Re: Заразни молуски: прихващане, лечение и превенция

Мнениеот Pipilota » 01 Юли 2015, 11:06

:( тези животни са ужасни, които хапят - кърлежи, комари много ме е страх и постоянно се мажем уж за да се защитим.
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Мнениеот Pacienti » 01 Юли 2015, 14:31

Детенцето почина на 5г., като последните 2 от живота му го лекуваха от левкемия, горкото мина химиотерапии, но лечението не даде резултат.
За съжаление чак след аутопсията се разбра, че е починало от болест пренасяна от кърлежи, която наподобява симптомите на левкемия. Тогава родителите се сещат, че когато е било на 2г. са били на планина, детето хванало кърлеж, сами са му го махнали и не са го дали за изследване, минало време, детето се разболяло и не се сетили за кърлежа.
Голяма драма е, но я разказвам за да знаят повече хора за опасността...
Pacienti

Мнениеот Rali_hr » 01 Юли 2015, 15:52

Ужасно! Да, наистина ако симптомите се появят скоро трябва и това да се има предвид, вече след около 4-5 години надали ще е от това, но в близко време, много жалко за детенцето! :(((
Трябва да сме много внимателни към тези гадини и това е!!! Вниманието на 6, всеки кърлеж в лаборатория!!! Четох, че хората избягват, защото удоволствието да бъде изследван бил към 40-50лв. но все пак кой не би се съгласил да даде тези пари и да знае, че няма проблеми с него и с живота му?!
Аватар
Rali_hr

Мнениеот Pacienti » 01 Юли 2015, 16:23

Rali_hr написа:Ужасно! Да, наистина ако симптомите се появят скоро трябва и това да се има предвид, вече след около 4-5 години надали ще е от това, но в близко време, много жалко за детенцето! :(((
Трябва да сме много внимателни към тези гадини и това е!!! Вниманието на 6, всеки кърлеж в лаборатория!!! Четох, че хората избягват, защото удоволствието да бъде изследван бил към 40-50лв. но все пак кой не би се съгласил да даде тези пари и да знае, че няма проблеми с него и с живота му?!

Не знам сега колко е, преди 2 години беше около 25 лв., но и 50 да е, по-добре да се изследват. Проблема се неглижира защото процента на заразени бил нисък...
Pacienti

Мнениеот Filipa » 01 Юли 2015, 16:28

От здраве не бива да се пести. Много тъжна история, жалко!
Filipa

Мнениеот Kremiliya » 01 Юли 2015, 16:49

Жалко много за случилото се. :(
Май наистина от здравето не бива да се пести, но ние много залагаме, че ще ни се размине, но уви, не се разминава всеки път,.
Аватар
Kremiliya

Мнениеот Pacienti » 01 Юли 2015, 17:17

Едва ли са го направили за да спестят пари, по-скоро и през ум не им е минало, че е възможно да се случи.
Не са допускали такава възможност, затова и разказах историята, някой може да ме обвини, че съм параноична, но страх лозе пази...
Pacienti

Мнениеот Elica » 02 Юли 2015, 09:15

Pacienti написа:Едва ли са го направили за да спестят пари, по-скоро и през ум не им е минало, че е възможно да се случи.
Не са допускали такава възможност, затова и разказах историята, някой може да ме обвини, че съм параноична, но страх лозе пази...

за съжаление тези случаи могат дадат много .. страх, който е нужен! Помня, миналото лято, една възрастна жена беше починала от ухапване на кърлеж, понеже не го намерили. Все е страшно!
Аватар
Elica

Мнениеот Filipa » 02 Юли 2015, 09:51

Така де, хубаво е да си изградим и някаква здравна интелигентност. Освен посещение при лекар, когато ни е лошо, спазването на тези годишни прегледи си е от значителна важност. Така най-малкото могат да се хванат разни алергии, за които не знаем, пък другото - както е писано!
Filipa

Мнениеот renetka » 02 Юли 2015, 10:17

да се включа и аз в темичката,че въпросът ми не търпи отлагане. моя приятелка е изпаднала в шок и ужас,тъй като е забелязала,че има подобни образувания, но по интимните части. близки сме си,има ми доверие и сподели с мен за този проблем.искам да и помогна и затова искам да ви попитам има ли вероятност да става въпрос за подбна инфекция при нея. по симптомите,които ми описа и от това,което видях като инфо в нета ми стана направо лошо.дайте съвет.
renetka

ПредишнаСледваща

Назад към Мнения и въпроси на читатели, свързани с кожни и венерически болести