Добави отговор

Re: Заразни молуски: прихващане, лечение и превенция

21 Май 2015, 16:31

Pacienti написа:
m0n4eto написа:аз съм добре вече... изследваха мен, защото изхвърлих кърлежа и не се сетих да го взема при лекарката. не се беше заабил много дълбоко и не създаде допълнителни проблеми. повече по тревите в парка - никога!

Въпреки изследванията, следи мястото на ухапване дали не се зачервява, да не се получи така нареченото пауново око.
Доколкото си спомням имаше инкубационен период, Каляшева сигурно те е предупредила.

:o :o И аз миналото лято имах някакво такова мишеновидно ухапано и растеше все повече, посъветваха ме да му слагам компреси с Риванол и се оправи, но дали не съм болна от Лаймска болест или някаква друга :shock:

25 Май 2015, 12:15

gomez123 написа:
Pacienti написа:
m0n4eto написа:аз съм добре вече... изследваха мен, защото изхвърлих кърлежа и не се сетих да го взема при лекарката. не се беше заабил много дълбоко и не създаде допълнителни проблеми. повече по тревите в парка - никога!

Въпреки изследванията, следи мястото на ухапване дали не се зачервява, да не се получи така нареченото пауново око.
Доколкото си спомням имаше инкубационен период, Каляшева сигурно те е предупредила.

:o :o И аз миналото лято имах някакво такова мишеновидно ухапано и растеше все повече, посъветваха ме да му слагам компреси с Риванол и се оправи, но дали не съм болна от Лаймска болест или някаква друга :shock:

За молуска или ухапване от насекомо говориш?

25 Май 2015, 14:54

Със сигурност не беше молуска, нещо като ухапано беше, имаше дупчица в средата, а около него мишеновидно беше червено, по-нагоре ставаше лилаво-синьо и завършваше с жълто.

26 Май 2015, 11:53

Pacienti написа:

не ми е казвала за пауново око, но ме предупреди да го наблюдавам в близките седмици

26 Май 2015, 14:16

Много се радвам, че си добре, следих историята ти, тъй като имам някакъв ужасен страх от тези буби, които кръвосмучат

27 Май 2015, 12:20

LaCoquine написа:Много се радвам, че си добре, следих историята ти, тъй като имам някакъв ужасен страх от тези буби, които кръвосмучат

И не само, компактни носители на зарази са си ;)

01 Юни 2015, 13:52

LaCoquine написа:Много се радвам, че си добре, следих историята ти, тъй като имам някакъв ужасен страх от тези буби, които кръвосмучат

ами то си е за страх.... да отидеш на разходка в парка, а то да стане разходка до докторския кабинет!

01 Юни 2015, 16:07

О, трябва много да се внимава, аз да си призная, дори като се почесвам и внимавам да не се окаже, чет ам където ме сърби има някоя буболечка.

02 Юни 2015, 13:53

Kremiliya написа:О, трябва много да се внимава, аз да си призная, дори като се почесвам и внимавам да не се окаже, чет ам където ме сърби има някоя буболечка.

Наплашили сте се доста, май. Монче, щом си по-добре, следващият път ще внимаваш повечко! Гледайте и ако имате домашни любимци, че разни буби обичат да се крият по козината им!

09 Юни 2015, 13:44

дадоха ми хитра идея да пръскам обувките си с пипета против кърлежи, разтворена във вода. това щяло да държи бубите настрана
Добави отговор
Отиди на страница: 1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 20