Заразни молуски: прихващане, лечение и превенция

Re: Заразни молуски: прихващане, лечение и превенция

Мнениеот Локумът » 17 Апр 2015, 11:18

:) Овесената вода т.е. с накиснати овесени ядки се ползва при варицела, туй за изварата не го знам може и грешка да е хаха ;)
Аватар
Локумът

Мнениеот Filipa » 17 Апр 2015, 14:23

Локумът написа::) Овесената вода т.е. с накиснати овесени ядки се ползва при варицела, туй за изварата не го знам може и грешка да е хаха ;)

С бабини рецепти веднъж си изгорих кожата на скалпа, след като се бях боядисала. Да ви кажа честно, по-сигурно ми е като отидем на лекар, пък каквото - такова. :lol:
Filipa

Мнениеот Pacienti » 17 Апр 2015, 16:34

Никакви бабини рецепти, може да влошите положението, за децата има специален крем, с който се третират.
Pacienti

Мнениеот Filipa » 20 Апр 2015, 14:20

Днес минахме на преглед с детето. Мъжът ми ще се разходи до кабинета към края на седмицата. Да чукам на дърво, при мен положението е добре. Д-р Каляшева даде доста практични съвети както за третирането на засегнатите зони, така и за хигиената по принцип при този тип зараза.

Препаратът, с който ще се мажем е малко скъпичък, но пък бил страшно качествен. :roll:
Filipa

Мнениеот exotic » 20 Апр 2015, 14:45

Filipa написа:Днес минахме на преглед с детето. Мъжът ми ще се разходи до кабинета към края на седмицата. Да чукам на дърво, при мен положението е добре. Д-р Каляшева даде доста практични съвети както за третирането на засегнатите зони, така и за хигиената по принцип при този тип зараза.

Препаратът, с който ще се мажем е малко скъпичък, но пък бил страшно качествен. :roll:

А съветите относно заболяването, би ли споделила? :roll:
exotic

Мнениеот Pacienti » 20 Апр 2015, 15:51

Filipa написа:Днес минахме на преглед с детето. Мъжът ми ще се разходи до кабинета към края на седмицата. Да чукам на дърво, при мен положението е добре. Д-р Каляшева даде доста практични съвети както за третирането на засегнатите зони, така и за хигиената по принцип при този тип зараза.

Как е детето ви. Много ли се е разпространил вирусът. При теб има ли прояви? :)
Pacienti

Мнениеот Filipa » 20 Апр 2015, 15:54

exotic написа:

А съветите относно заболяването, би ли споделила? :roll:

Разбира се. Дано не ви идва до главата, че е страшно неприятна и досадна история!

Детето ги прихванало от яслата. Педиатърката ни предупреди, че е заразно и е хубаво да се внимава повече, тъй като при възрастните се проявява в интимната зона и е почти сигурно предаването на инфекцията по полов път. Презервативите не помагат. Та затова потърсихме помощ и от лекар за "пораснали" хора :lol:

Вече всички ще използваме отделни хавлиени кърпи, като обикновено тези "общите" - за ръце, например, ще ги елиминираме. Страхотно пране ще е, докато инфекцията премине. Може би ще се ограничим до изплзване на домакинска хартия, поне при миене на ръце. От това по-стерилно няма. :lol:
Посъветва ме да сменям чаршафите на малкото възможно най-често, тъй като допира на кожата до материя, която е била в контакт със заразен участък от тялото, може да прехвърли заразата на друго място. Нашето спално бельо с мъжа ми ще сменяме не през един, а през три дни, за всеки случай. Дрешките се перат след всяко обличане. Добре, че и времето се позатопли, та да съхнат бързо. :D

Никакво почесване и самолечение! Тъй като детето няма да понесе добре премахването, ще третираме с мазилото, което ни изписа. Гадните образувания така или иначе се "самолекували". Ще си стоим вкъщи няколко дни, докато затихне инфекцията и сме сигурни, че може да се върне пак на градина. Дано родителите на другите деца да са взели мерки, защото ще стане един омагьосан кръг. Учителката каза, че е пуснала сигнал и до тях.
Filipa

Мнениеот m0n4eto » 21 Апр 2015, 14:06

Filipa не перете дрешките на детето с вашите ;)
Аватар
m0n4eto

Мнениеот draga.mihova » 21 Апр 2015, 14:32

Най-лошото е, че родителите често са особено безотговорни, но се надяваме, че няма да се повтори този ужас!
draga.mihova

Мнениеот Filipa » 21 Апр 2015, 14:52

m0n4eto написа:Filipa не перете дрешките на детето с вашите ;)

Толкова пране на ръка не ми се беше случвало скоро, няма страшно! Борим се с вредителите с всички подръчни материали! :lol:
draga.mihova написа:Най-лошото е, че родителите често са особено безотговорни, но се надяваме, че няма да се повтори този ужас!

Да ти кажа, често е меко казано. Преди молуските бяха въшки :evil:
Filipa

ПредишнаСледваща

Назад към Мнения и въпроси на читатели, свързани с кожни и венерически болести