Сауна - ползи, мнение, препоръки

Тук е мястото за въпроси, касаещи медицински и здравни теми, които споделяме помежду си.

Re: Глезите ли се със SPA в следработно време?

Мнениеот Rali_hr » 04 Апр 2016, 16:40

nefertiti написа:Gold, хаха. Добре, да не ти разваляме диетата значи :) Ами има много видове арома масажи, с разни комбинации, които може и да стимулират имунната система . Един по-екзотичен, но много интересен и комплексно полезен за много неща е и този с камъните.

С камъните е много готин, но доста парят, ако не си подготвен. или поне при мен беше вид с парливи камъни. :mrgreen:
Аватар
Rali_hr

Мнениеот Rali_hr » 04 Апр 2016, 16:40

Иначе сега се сещам, че имаше някакви терапии дето змии ти ходят по лицето и по тялото, ако го намираш за достатъчно екзотично, но не съм чувала в България да се прави. :mrgreen:
Аватар
Rali_hr

Мнениеот nefertiti » 05 Апр 2016, 09:49

Топлички са камъните, но не парят. Точно това усещане, докато ги движат загряти, е много приятно :)

А това със змиите аз не му викам екзотично, а извратено. Това е индонезийска измислица за туристи, някаква атракция за "силни усещания", при която само малтретрират животните. До колкото знам ги третират с антесептици и им връзват с тиксо устите, което си е чиста проба неоправдано изтезание.
nefertiti

Re: Каква е истината - полезна или вредна е сауната?

Мнениеот nefertiti » 05 Апр 2016, 10:57

pavleta написа:
Kaya написа:В азиатските страни си е практика да се ходи на сауна, там дори и провеждат първите разговори между бъдещия тъст и зетя. :mrgreen: Там доказват, че са мъже. :lol:

Бъдещият тъст сигурно проверява издръжливостта на зетя. Подлага го на изпитание :grin: . Може да го кара да седи повече време и ако падне на пода - не става, ако издържи - става :grin: .

А може и да оцени нагледно гените, които ще се привнасят в рода ;)
nefertiti

Re: Каква е истината - полезна или вредна е сауната?

Мнениеот iwoni » 05 Апр 2016, 13:21

Ако всички така си проверяваха бъдещите попълнения в семейството, щеше да има повече по-здрави хора. Щом ходят на сауна, значи се грижат за здравето си :grin: .
iwoni

Мнениеот iwoni » 05 Апр 2016, 14:12

Тази терапия със змиите за какво е? Да си тренираш нервите ли? Как може да го наричат терапия? То по-скоро е подлагане на стрес.
iwoni

Мнениеот Tinki » 06 Апр 2016, 10:47

Ужас, какви змии. И на мен по-скоро би ми увеличило стреса и докарало разни фобии :eek: .
Давайте с други предложения. За камъните, имате предвид с вулканичните камъни, нали? Знам, че много подобрява лимфния поток и кръвообръщението. Поставят ги на места по тялото, дето се водят енергийни центрове.
Tinki

Мнениеот pravilno » 06 Апр 2016, 12:37

Преди началото на масажа трябва да ви измерят със специално кристално махало енергията на чакрите. Целта е масажистът предварително да знае къде има натрупана отрицателна енергия и на кои места трябва да се отдели допълнително внимание. Ако не го правят това, значи са аматьори :grin: .
pravilno

Мнениеот Tinki » 06 Апр 2016, 15:27

Аааа, ти май говориш за радиестезия , ама не е това хаха.
Tinki

Мнениеот kalinka-kuku » 06 Апр 2016, 15:35

nefertiti написа:Топлички са камъните, но не парят. Точно това усещане, докато ги движат загряти, е много приятно :)

А това със змиите аз не му викам екзотично, а извратено. Това е индонезийска измислица за туристи, някаква атракция за "силни усещания", при която само малтретрират животните. До колкото знам ги третират с антесептици и им връзват с тиксо устите, което си е чиста проба неоправдано изтезание.

Това се прави, за да не стресират дамите, които са подложени на разхождане на змии ли? :shock: Ужас! Не бих се подложила на такъв масаж, но има наистина доста извратени, то не са и разхождания на змии, на охлюви и какво ли още не!
Аватар
kalinka-kuku

ПредишнаСледваща

Назад към Общи здравни теми