nefertiti написа:Но съм виждала на една позната на крака, отпред на тибията, точно под кожата едно оформено кръгло топче,като перличка, което с пипане се движи доста свободно. Аз мислех, че е нещо на вената, но тя каза, че е липом пак.
nefertiti написа:Да, отстраняването не се води сложно, но когато ти опре до главата (в моя случай буквално :) ) доста тръпнеш и за естетическата страна после.
nefertiti написа:То като е на скалпа, хубавото е, че и да има белег, косата ще го прикрива. Но пък нали и там има ключов момент, доктора да направи такъв разрез и шев, че да не попречи на растежа на косата и да вземе да остане плешив участък
Mon_ton написа:Надявам се да не ми се случи, май хич не е приятно да имаш липом. :) Освен естетични проблеми, създава ли и други? Чувала съм, че реално не пречи, докато не почне да боли, а това става, когато започне да притиска някой нерв и от там се появява болка, която вече налага премахването му.
balsam написа:Mon_ton написа:Надявам се да не ми се случи, май хич не е приятно да имаш липом. :) Освен естетични проблеми, създава ли и други? Чувала съм, че реално не пречи, докато не почне да боли, а това става, когато започне да притиска някой нерв и от там се появява болка, която вече налага премахването му.
Някои хора не искат да ги оперират и си ги носят. Знам, че ако почне да расте тогава препоръчват да се махне или стане твърдо. Без дори и минимално белече едва ли се разминава
Назад към Мнения и въпроси на читатели, свързани с хирургия
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта