Сауна - ползи, мнение, препоръки

Тук е мястото за въпроси, касаещи медицински и здравни теми, които споделяме помежду си.

Re: Глезите ли се със SPA в следработно време?

Мнениеот fairy » 08 Апр 2016, 11:12

annamaria написа:де да беше :) посрещахме роднини, които иначе живеят в чужбина и си идват рядко. до някъде може да се нарече и сафари, но от различно естество.
а за камъните, ами виждала съм в интернет показани комплекти, групирани по размери. повечето овални, но има и издължени.

Да, и са доста скъпички. Аз гледах един комплект, беше някъде от 50-тина камъни.
fairy

Мнениеот m0n4eto » 08 Апр 2016, 11:57

fairy написа:
annamaria написа:де да беше :) посрещахме роднини, които иначе живеят в чужбина и си идват рядко. до някъде може да се нарече и сафари, но от различно естество.
а за камъните, ами виждала съм в интернет показани комплекти, групирани по размери. повечето овални, но има и издължени.

Да, и са доста скъпички. Аз гледах един комплект, беше някъде от 50-тина камъни.

че то някой купува ли си за вкъщи такива неща, няма как сам да си ги слага и да си прави масажи. и едва ли си ги носи при масажисти.
Аватар
m0n4eto

Мнениеот penelopa » 08 Апр 2016, 14:10

m0n4eto написа:
fairy написа:

че то някой купува ли си за вкъщи такива неща, няма как сам да си ги слага и да си прави масажи. и едва ли си ги носи при масажисти.

Може взаимно с половинката да си правят такъв масаж :lol: .
penelopa

Мнениеот m0n4eto » 08 Апр 2016, 15:23

е то това вече отклонява идеята на масажа, нали е специален за терапии. с половинката не ти трябват камъни за релакса
Аватар
m0n4eto

Мнениеот Jully » 08 Апр 2016, 16:09

m0n4eto написа:е то това вече отклонява идеята на масажа, нали е специален за терапии. с половинката не ти трябват камъни за релакса

Има доста хора според мен, които с приятелки се комбинират и от тук от там си скалъпват масажи :)
Аватар
Jully

Re: Каква е истината - полезна или вредна е сауната?

Мнениеот Snejna » 10 Апр 2016, 15:27

О, те са упорити, стоят и търпят, ако трябва и ще припадат. :) В тези страни е много важно да спечелиш родителите и да получиш разрешение за брак, не е като при нас, където мнението на родителите изобщо не се зачита. Там много се пази честта и не всеки за всеки става, това трябва да се спечели. :)При нас няма такива работи, като тоя не стане ще дойде друг.
Аватар
Snejna

Мнениеот nefertiti » 11 Апр 2016, 10:02

То за произволно мачкане и опипване, ясно че може да се имповизира. Но масаж, масаж си е съвсем различно. Нали за това има толкова техники и се минават специални обучения. Нужни са и задълбочени познания по анатомия, не само за лечебен ефект, но да не се причини някоя вреда, ако човека има някакви проблеми с прешлени и подобни.
nefertiti

Мнениеот nefertiti » 11 Апр 2016, 11:04

В тези страни се грижата за тялото и духа е част от културата. Така че нищо чудно, че имат такива традиции.
nefertiti

Мнениеот Pipilota » 11 Апр 2016, 12:39

nefertiti написа:В тези страни се грижата за тялото и духа е част от културата. Така че нищо чудно, че имат такива традиции.

Да, определено. Там даже в меката на пластичната хирургия. :)
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Мнениеот Pipilota » 11 Апр 2016, 13:37

Да ,масажите са друга работа, дори и да не са в някое скъпо студио, важното е да се направи качествено. Аз сега имам определено голяма нужда от масаж, че усещам целия си гръб вдървен. Надявам се в най-скоро време да се променят нещата и да мога да отида на масаж, напоследък съм много ангажирана :)
kukuvicac
Аватар
Pipilota

ПредишнаСледваща

Назад към Общи здравни теми